středa 9. června 2021

INŠPIRÁCIA... SN@P ALBUM LEDNICE

Po neplánovanej Covid pauze som tu opäť s novým príspevkom. Ako sa vraví všetko zlé je na niečo dobré, tak v tomto prípade to platí na 100%. Začiatkom mája som kvôli Covidu skončila v 3 týždňovej karanténe, aby som si ku koncu ten čas trochu spríjemnila pustila som sa do tvorenia. Konečne došlo na spracovanie minuloročnej dovolenky na Morave. Poďte sa so mnou pozrieť do Ledníc.


Aj tento krát som siahla po Sn@p albume od Simple Stories vo veľkosti 6x8 inch. Tento rozmer mám už vyskúšaný a na dovolenkové albumy je pre mňa ideálny. Ani veľký ani malý skrátka akurát. Úvodnú stránku som mala už dopredu premyslenú. Chcela som tam mať veľký nápis LEDNICE, ten som vyrezala pomocou vyrezávacích šablón, následne som z vyrezaného nápisu polovicu odrezala a vložila som naspäť jednotlivé písmenká, zvyšok stránky je podlepený acetátovou fóliou aby sa dala stránka dobre otáčať


Jednotlivé dni som opäť delila vellumom na ktorý som pridala číslo dňa, pekne to jednotlivé dni a stránky oddelilo.


 A mohla som sa pustiť do samotného lepenia stránok. Väčšina ich nie je kapsová, ale sú to skôr také malé "layouty".



Ale sem tam som použila na oživenie aj delenú kapsu. Aby to bolo pestrejšie. Kapsy sú fajn v tom, že je v nich všetko pekne ochránené, ale zase ste limitovaný jednotlivým delením. Keď som chcela použiť viac fotiek tak som spravila "veľkú stránku".



Asi nič extra prevratné som v albume nevymyslela, ale bez čoho si to už neviem predstaviť sú veľké fotky. Vždy si pri ich chystaní vyberiem pár TOP momentov a tie si dám vyvolať vo veľkom formáte. K takej fotke už veľa netreba stačí nejaký nápis, malý štítok s popisom a je hotovo. Čo som si chcela vždy vyskúšať je asymetricky orezať fotky, myslím že to vyzerá celkom dobre.



Tu som veľkú fotku doplnila len o vyrezaný nápis pomocou Big shotu a vyrezávacej abecedy. Fotku to nejak extra "nenarušilo" a efekt myslím stojí za to.



Keď som mala nejakú fotku navyše, ktorú som chcela použiť využila som nalepovaciu kapsu a tak mi vznikol ďalší priestor a interaktívny (odklápací) prvok.



Na  layouty som dosť využívala rôzne sketche. A došlo aj na staršie zásoby. Tieto "tropické" stránky ma fakt bavili :-)



Používate radi na stránkach kruhové fotky? Ja sem tam áno. Myslím, že to vyzerá netradične a stačí pridať pár ďalších kruhov a zdobenie je vybavené.




Dovolenkové album je hlavne o fotkách a spomienkach, preto som na niektorých stránkach používala minimum zdobenia. A vo finále patria tieto stránky medzi moje najobľúbenejšie.




Pri tvorení týchto stránok som zistila, že ak máte k dispozícii vhodnú šablónu tak viac netreba. Šablóna viniča bola v tomto prípade využitá na 100% a k fotkám z vinárskeho kraja sedla ako uliata.




Ešte vládzete? Pomaly sa blížime ku koncu. Ďalší využitý sketch, k tomu pár zvyškov papierov, nejaký výsek, samolepkový nápis a ďalšia stránka bola hotová.



Verím, že aj napriek absencii extra vychytávok sa vám album bude páčiť. Ja som si tvorenie po dlhšej pauze užila a teším sa, že mi do zbierky pribudlo ďalšie spracované album plné spomienok.



Ak by ste si chceli album prelistovať, pozývam vás ku mne na Instagram. Ďakujem, že ste  to vydržali až dokonca

Budem sa tešiť zase na budúce. Majte sa krásne a užívajte si slnečné dni.








3 komentáře:

  1. Ivi, tvoje albíčka z výletů fakt žeru, to už není žádné tajematví 😁 Máš to suprovní! Tentokrát mě uchvátil úvodní nadpis a taky ta stránka s hroznem je skvělá ❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru diiki moc. Teším sa keď sa Vám to páči lebo vymyslet niečo nové je úloha století a potom mam pocit ze už je to stále dokola to isté a ze už to ani nikoho nebaví pozerať 😆❤️

      Vymazat