čtvrtek 2. února 2017

INSPIRACE... NETRADIČNÍ VALENTÝNSKÁ PŘÁNÍ 3

Valentýn je svátek zamilovaných, ale podle mě můžeme poděkovat nejen svým manželům/přítelům - zkrátka svým druhým polovičkám :-) Já každý rok děkuji za podporu a lásku i svým rodičům. Druhý díl seriálu je proto věnován přání, které jsem vyrobila pro mou mamku. Za uplynulý rok ji mám být opravdu za co vděčná - podporovala mě a stála při mě, když jsem se kvůli mým problémům se zády cítila pod psa ... děkuji mami! A když netradiční, tak opět netradiční barvy a myslím, že si přijdou na své i ti, kteří mají rádi kombinaci různých technik :-)



Pomůcky:
bílý papír vyšší gramáže
acetátová folie
mikro korálky
Copic Markers
bílý embossovací prášek
MISTI

Chtěla jsem vytvořit přání, kde by byla váza s květinami. Nenašla jsem ale žádnou šablonu vázy, a proto jsem použila vyřezávací šablonu zavařovací sklenice od Lawn Fawn, která pasuje k sadě razítek Summertime Charm. Do improvizované vázy jsem vybrala razítka listů od Paper Smooches a orchideje od Hero Arts. Na připravený bílý základ jsem přiložila vyřezávací šablonu, která mi posloužila k přesnému umístění květů.



Když jsem měla narazítkovány stonky a listy, vybrala jsem fialové Dye inkousty na květy orchidejí. Nejprve jsem přímo na panel natiskla poupata


Protože jsou razítka orchidejí určeny k vrstvení, vybrala jsem tři odstíny fialové barvy a razítkovala. Hotové květy jsem vystřihla.



Potom jsem si k ruce vzala Copic Markers a domalovala delší stonky


Sklenici jsem vyřízla a začala připravovat shaker. Na rubovou stranu základu s vyřezanou sklenicí jsem nalepila acetátovou fólii a dvě vrstvy oboustranné lepicí pěnové pásky. Na fólii jsem si pomocí Stazzon černého inkoustu natiskla obrys sklenice. Dvě vrstvy proto, že jsem jako hrkací materiál chtěla použít mikro korálky modré barvy. 


Okraje pěnové pásky jsem ošetřila antistatickým práškem, který používám na embossování. Díky tomuto triku se korálky na strany pásky při hrkání nelepí. Korálky jsem vybrala ve světle modré barvě (připomínají mi vodu) :-)


Teď přišla nejtěžší část. Podlepit shaker vytvořeným pozadím vyřezávací šablonou (tedy sklenice se stonky). Já nevím jak pro Vás, ale pro mě je to vždycky noční můra a nervy, jestli se trefím. Tentokrát jsem nad tím trošku vyzrála. Připravila jsem si totiž bílý papír o stejném rozměru jako základ a vyříznutou sklenici umístila přesně do stejného místa jako na základu. 
Moc to nedává smysl, co?! :-) Nicméně takto to vypadá i s pozadím.


Nyní jsem pomocí pěnových čtverečků přilepila květy orchideji. A pomocí šedých Copic Markers nakreslila pod sklenici stín.


Teď jsem potřebovala někam dostat nápis. Napadlo mě, když zavařovací sklenice, tak s etiketou. :-) Na černý papír jsem pomocí bílého prášku naembossovala nápis, vystřihla a šup s tím na sklenici. Vybrala jsem nápis, který v překladu znamená "Děláš mě silnější". No a co by to bylo za "valentýnské" přání bez srdíčka. To jsem vyřízla ze stříbrného zrcadlového papíru. 
A je hotovo - netradiční valentýnský shaker je na světě.


Snad se Vám moje dnešní inspirace líbila a budu se těšit na Vaše projekty. 

Krásný den všem!

12 komentářů: