neděle 27. července 2014

Svatební přání a obálka

Nedávno mě kamarádka poprosila o výrobu svatebního přání a darovací obálky pro novomanžele do Anglie. Zaradovala jsem se, že konečně využiju všechny ty anglické nápisy na samolepkách a dalších ozdobách.

Posbírala jsem pár papírů do užšího výběru a nakonec jsem vybrala jednu úžasnou čtvrtku z kolekce Little Black Dress od Basic Grey. Bohužel se už nevyrábí, jinak bych si hned přiobjednala, zamilovala jsem se do ní :-) Přední i zadní strana se skvěle doplňují, takže mi stačil jediný arch.


Přání jsem vyrobila na hnědý kraft základ. Kousek bílé čtvrtky ve velikosti přání jsem potiskla razítkem s motivem psacího písma jako podklad. Do levého spodního rohu jsem otiskla razítko krajky od Hero Arts a embossovala bílým práškem. Nakonec jsem ho pomocí aplikátoru zatřela distress inkoustem v odstínu Antique Linen a motiv tak krásně vystoupil a zvýraznil se.

Přání jsem doladila hedvábnou stuhou, kartonovou samolepkou z kolekce The Story Of Us od Simple Stories a několika perličkami.


Pokračovala jsem výrobou obálky, u té mě baví technické zpracování. Vše musí na milimetr sedět, hraji si s tím a zatím se ještě nestresuji nad zdobením, to je pro mě vždy kámen úrazu :-) Mám za to, že darovací obálka by měla být slavnostní, hodně zdobená, což jde s mým spíše čistým a jednoduchým stylem špatně skloubit :-)

Nakonec mi ale výřez od Wycinanky přišel dost luxusní a výrazný na to, abych k němu nemusela hledat další ladící ozdoby (nové výřezy najdete na e-shopu příští týden). Naznala jsem, že to prostě stačí. Přilepila jsem jej pomocí extra lepivé pásky a na pár místech ještě podlepila lepidlem Glossy Accents. Zároveň jsem toto lepidlo použila také jako lak, takže nápis je krásně lesklý a vystouplý.


Hedvábná stužka už jen umocnila slavnostní nádech. Navlhčila jsem ji vodou z rozprašovače, pořádně pomačkala a nechala uschnout. Svorka ze sady The Story Of Us už byla jen třešinkou na dortu.


Děkuji za nakouknutí a zase někdy příště :-)

5 komentářů:

  1. Krásné, zrovna nedávno jsem taky dělala svatební gratulace a použila výřezy a fakt je to super. Máš to moc krásné.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc krásné,líbí se mi to stmelení luxusu a jednoduchosti v jednom...Lenka

    OdpovědětVymazat
  3. paaani, tedy klobouk dolu, tohle je vazne bomba, moc se ti to, Didi, povedlo!! Jana Ben.

    OdpovědětVymazat
  4. Luxusní kousky, perfektní zpracování.

    OdpovědětVymazat