středa 29. dubna 2015

DIY tutoriál ... Vybarvování s Twinkling

O barvách Twinkling jsem se podrobněji rozepsala přes asi čtrnácti dny. Dnes se podíváme, jak je využít i jinak - na vybarvování. A nebojte, dnes si na své si přijdou i ty z vás, které mixed media nemají zrovna v lásce...

 

Budeme potřebovat:
  • pomůcky na horký embossing (bílý embossovací prášek, embossovací razítkovací polštářek, antistatický sáček, horkovdušnou pistoli)
  • razítko s jednoduchým květinovým motivem
  • barvičky Twinkling
  • měkký tenký štětec (nejlépe velikost 0)

Na akvarelovou čtvrtku si naembossujeme bílým práškem zvolený motiv. To už máte určitě, milé dámy, v malíčku...

Na vybarvování nám budou stačit dva odstíny Twinkling. Jeden barevný na květy a zelený na lístky. Do kalíšku s barvou nastříkáme rozprašovačem trochu vody a promícháme. Tenkým štětečkem jednoduše vybarvujeme jednotlivá políčka embossovaného motivu. Aby květy působily trochu plasticky, okvětní plátky ve středu květů vybarvujeme čerstvě namočeným štětcem. V políčku nám tak zůstane více barvy a po zaschnutí bude odstín intenzivnější. Na venkovní okvětní plátky již štětec v barvě nemáčíme (nebo část barvy otřeme o okraj kalíšku) a takto vybarvená políčka budou po zaschnutí světlejší. Motiv takto jednoduše vystínujeme pomocí jediného odstínu Twinkling.


Stejně postupujeme u zelených lístků. Barvu necháme vždy volně uschnout. Po vybarvení a zaschnutí všech motivů nabereme na štetec barvu a čtvrtku pár kapkami jemně postříkáme. (Já jsem volila olivově zelenou, kterou jsem vybarvovala i lístky, a neodpustila si i pár kapek zlaté.)

A jak jinak vybarvené obrázky použít ... než na přáníčka. Okraje jsem potřela distress inkoustem (odstín Frayed Burlap) a nalepila na kraft základy přáníček.

Blíží se svátek maminek, takže přání bude určitě třeba...


Jedno pivoňkové...


A na závěr jedno barevnější...


Přeji radostné vybarvování s Twinkling!

2 komentáře:

  1. Nádherná přáníčka, Jíťo!! Twinklings jsou úžasné - to, jak se krásně třpytí. Moc hezky se mi s nimi pracuje a navíc nezaberou moc místa .... pokud jich člověk nemá 60 :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, moc děkuji :o) Jejda, 60 odstínů se snad ani nevyrábí, nebo jo? :o)

      Vymazat