středa 6. května 2015

Přáníčková dílna ve školce

Nedávno mě v obchodě oslovila paní učitelka z jedné zdejší školky, jestli bych neudělala přáníčkovou dílnu přímo u nich ve školce. Ač v posledních dnech nevím, kam dřív skočit, její zájem mě potěšil a musela jsem souhlasit. 


Díky načasování jsem zvolila přání pro maminky k svátku. S kamarádkou jsme pro děti vymyslely jednoduchý design, u kterého se dá pár věcí připravit dopředu, ale zároveň zůstal i prostor pro děti a jejich veledůležité úkoly - cvakaly raznicí, točily "bigšotí" kličkou, používaly pěnovou pásku...

I my jsme měly veledůležitý úkol - připravit dopředu asi tak miliardu barevných koleček v různých barvách a velikostech, protože se ukázalo, že přáníčkový workshop je velký hit a ozvala se další školka, že oni chtějí taky :-))) Celkem jsme během dvou dnů společně s dětmi připravily přáníčka pro 68 maminek :-)


Takhle vypadal náš prototyp. Použily jsme 4 velikosti kolečkových raznic, které posloužily nejen na květy, ale i na lístky. Pro děti jsme ale nakonec zvolily lístky lístečkové obecné :-), protože s ustřihnutím kolečka do tvaru listu si moc nevěděly rady.

Na Big Shotu si děti vyřízly ozdobný srdíčkový okraj, a aby toho nebylo málo, i hnědou bordurku - točit kličkou dvakrát je lepší než točit s ní jen jednou :-)


Největší radost měly děti z lepení "drahokamů". Byl to docela boj, přesvědčit je, že 5 je tak akorát :-) Dovnitř jsme natiskly ještě úžasné Keta razítko a přání bylo hotovo. Snad se maminkám budou líbit.


Pár koleček mi ještě zbylo a už se těším, až je použiju na narozeninová a gratulační přání ve stejném duchu. V jednoduchosti je krása... Díky za nakouknutí :-)

16 komentářů:

  1. Líbí se mi moc....jednoduché a moc krásné!

    OdpovědětVymazat
  2. Úžasnéééé!!!!

    OdpovědětVymazat
  3. skvelý článok a prianie je naozaj krásne!

    OdpovědětVymazat
  4. Dokonalý !!!!!! A ti čápi tam !! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné, je mi hrozně líto, že v naší školce o takovéto věci nemají zájem :-(
    Sice tvoří, o tom žádné, ale moc se mi líbí i takové ty "mimoškolkové" aktivity...

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné Didi.... a jsi skvělá, že jsi udělala mnoha dětem radost a jejich maminkám taky .....

    OdpovědětVymazat
  7. Super, super, super....a ještě jednou :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Myslím, že maminky budou nadšené a děti při vytváření byly též!

    OdpovědětVymazat
  9. Ale to je naprosto dokonalé..... Palec nahoru :-)

    OdpovědětVymazat
  10. ... 5 je málo!!!! :-D Didi, super, od přáníček po tu dětskou radost! :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Nádhera! A klobouk dolů za to, jak krásné přáníčko jste dětem jako mustr vymyslely...

    OdpovědětVymazat
  12. Parádní! Taky jsem nedávno tvořila se skupinkou dětí přáníčka a kamínky byly hit. Po tomto tvořeníčku jsem hned musela objednat nové kaminky. :-D

    OdpovědětVymazat