úterý 8. listopadu 2016

MISTI SERIÁL... V HLAVNÍ ROLI TUČŇÁČCI

Jsem tu opět s další várkou typů, jak pracovat s MISTI. Tuto úžasnou pomůcku už jsem vychválila do nebes několikrát :-) MISTI je zkrátka moje závislost a dalo by se říct, že i pomůckou, po které sahám nejčastěji.

Tentokrát jsem si pro vás připravila vánoční přání. Ne, nezbláznila jsem se :-). Je sice konec září, ale také čas, kdy se objednávky na tento druh přání přímo hrnou, takže trocha inspirace neuškodí.           A navíc mám od Didi novou sadu razítek, která je naprosto senzační. Tučňáci přímo vybízí k sestavování různých scén a osobně se tím fakt bavím - takže vlastně jo, trochu blázen jsem :-)


Pomůcky:
bílý papír o vyšší gramáži
Copic Markers
vyřezávací šablony
razítko s nápisem
nůžky, embosovací pistole
černé gelové pero
bílé gelové pero

Nejprve jsem si vše připravila. Na maskovací papír jsem si natiskla motivy, které jsem na přání vybrala a vystřihla je. Poté jsem si vzala k ruce mé na Vánoce asi nejoblíbenější vyřezávací šablony a použila je opět na maskovací papír - vznikly tak sněhové zavěje.



Základní věci jsem měla připravené po ruce a tak jsem se vrhla na tvoření. Základ přání jsem vložila do MISTI a nalepila první sněhovou závěj z maskovacího papíru. Přes závěj jsem natiskla prvního tučňáka (snowborďáka) - tady jsem udělala velkou chybu. Chtěla jsem, aby tučňák jel na závěji, a proto jsem měla bývala natisknout nejdříve jeho. No nic, stalo se. Naštěstí mám MISTI, a proto mohu tučňáka natisknout do úplně stejného místa ...



Nalepila jsem na něj maskování a vzala si do ruky Distress inkousty. Určitě se divíte výběru barev :-) Ano, musím přiznat, že jsou docela netradiční. Já ale chtěla udělat nebe jako při západu/východu slunce a tato kombinace se mi skvěle osvědčila. Takže - použila jsem 4 odstíny (Seedless preserve, Picked raspberry, Carved pumpkin, Fossilized amber) a přesně v tomto pořadí jsem je do sebe zapustila. Já miluji tuto barvu vycházejícího/zapadajícího slunce :-)






Pak přišla řada na dalšího tučňáka (lyžaře) - tentokrát vše ve správném pořadí. Po nalepení další sněhové závěje jsem si vzala do ruky Distress inkoust odstínu Tumbled glass a velmi jemně jsem jej nanesla nad závěj. Tímto krokem bude tak trochu plastičtější ...



Po tomto kroku jsem se vrhla na spodek přání - střední část jsem si nechala úplně na konec. Postup stejný jako u tučňáků - nalepila jsem závěj a nanesla Distress Ink.


Přes závěj jsem natiskla razítko směrovky, které v úžasné sadě Woodware také najdete a začala jsem s plánováním středu přání.


Chtěla jsem třetího tučňáka (bruslaře) narazítkovat přímo na střed přání, ale poté mi došlo, že na sněhu asi nebruslí, že?! Vzala jsem si proto k ruce kry, které pochází z jiné sady tučňákovských razítek a pomocí maskovacího papíru jsem je na sebe navrstvila. Nakonec jsem si řekla, že když zábava, tak by tam někde měl být nějaký škodolibý divák. Zkrátka někdo, kdo se tučňákovi směje ... Použila jsem další ze starších razítek a natiskla ježka s pletenou čepicí :-)



Úplně nakonec jsem si vzala sněhovou závěj a umístila ji cca doprostřed přání a zvýraznila opět Distress inkoustem + ke směrovce jsem natiskla sněhuláka (opět je součástí sady Woodware) a přímo na ni nápis "fun" - legrace. 



Teď přišla ta část, kterou mám ráda. Velké odhalení - sloupnutí všech maskovacích papírů. A takhle vypadá připravené přání na vybarvování.


Vzala jsem si k ruce Copic markers a vše vybarvila. Pod ledové kry, tučňáky a ke sněhulákovi jsem doplnila stínování, aby vše vypadalo plastičtěji. Pomocí černého a bílého gelového pera jsem zvýraznila oči a udělala několik detailů. Kry a sníh okolo tučňáků a sněhuláka jsem lehce přetřela třpytkami Wink of Stella ...


Nakonec jsem si uřízla proužek černého papíru, na který jsem pomocí bílého prášku naembosovala nápis a stejný černý papír použila na podložení přání. A je hotovo :-)


A když jsem v úvodu psala, že jsem se do sady razítek Woodware tak trochu zbláznila, tady je důkaz. Přání s motivem tučňáků jsem udělala několik - vždy jsem použila MISTI a maskovací papír.

Tři kamarádi ve vánici ...


Falešný shaker


Shaker


Doufám, že jsem vás inspirovala a těm, kteří si stále myslí, že se bez MISTI obejdou, nasadila brouka do hlavy :-)

Krásný den všem!

10 komentářů:

  1. Terezko, mně už došly oslavné komentáře! To je pokaždé taková pecka! :-) Takové přání bych chtěla dostat :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Terezko ja teda nevím co děláš v "civilu ", ale scénograf jsi výborný :). A tucnaci jsou roztomilý na maximum.Anicka

    OdpovědětVymazat
  3. Ja tiež nemám už vhodné výrazy, to sa nedá popísať aké je to krásne 👍👍👍 a ešte vymyslieť usporiadanie a tie farby 😯👍😯 proste nádhera

    OdpovědětVymazat
  4. skvelý postup a priania sú fantastické všetky!

    OdpovědětVymazat
  5. Terko, to je paráda jako vždy. Obdivuji, jak si s každým přáníčkem dokážeš vyhrát! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Nádhera! Musím říct, že pro mě je ten postup tak trochu scifi. Takové přáníčko musí udělat radost opravdu každému :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peto, mozna to tak trochu vypada, ale ve skutecnosti jde o predstavivost a praci s maskovacim papirem 😁

      Vymazat