pátek 27. ledna 2017

PROJECT LIFE S DIANOU... Jedno narození a jedna svatba

Vítám vás při páteční chvilce s Project Life. Jsem skoro hrdá, že to můžu napsat, protože jste si jistě všimly, že naší předvánoční páteční PL vlajku nesla hrdě samotná Ivka, a za to jí patří můj dík a velký obdiv. Já jsem se rozjela zase až o Vánocích, a to i díky chřipce, kterou jsem chytila - nejprve té normální, a pak i té zábavnější, střevní. Někdy mezi paralenem a endiaronem jsem třídila fotky a kolážovala, a teď z toho těžím a lepím o 106...možná i 7 :-) Dnes pro Vás mám červnové stránky plné zásadních okamžiků.


Jako první to bylo narození koťátka. Asi si říkáte, kolik těch koček už doma máme. No, vlastně nakonec jen dvě, ale množí se skoro exponenciálně. Naše kotěcí řada Movie - Simba Junior - Barney - Mína - Lízinka - Sophie je vskutku početná, ale kromě první číči a její mámy Scary nám doma nezůstala žádná déle než pár pár týdnů. 



Stránka je ve stylu "very clean&simple", jednak aby korespondovala k vedlejšímu týdnu, za druhé proto, že jsem měla minimum fotek. A tak jsem se nezdržovala s žádnými velkými kolážemi a fotky prostě vytiskla tak, aby zaplnily co nejvíc místa. Číslo týdne jsem natiskla razítky Alphadot od Paper Smooches.


Jako podklad jsem použila moji oblíbenou 6x6 sadu papírů Southern Wedding. Hodí se ke všemu a jak sami za chvilku uvidíte, dokonce i k fotbalovému šampionátu :-)



Na ozdobu sem použila rozstříhné kartičky z kolekce Inspire od Becky Higgins. Ale hlavně - obětovala jsem chipboardový rámeček a další kočičkové ozdůbky z kolekce Little You od Crate Paper.



Vše, co bylo potřeba napsat, jsem napsala samolepicí abecedou Daily Flash od October Afternoon, na tu nedám dopustit. A naši fotku fanouškovskou fotku v naprosto neladících národních barvách jsem zjemnila třpytivými pěnovými nápisy ze sady Citrus Bliss. Taky nechápete, proč nemáme třeba pastelovou vlajku? :-)



Další velkou událostí byla svatba mého nejlepšího přítele. Ne nebojte se, žádná scéna alá známý film s Julií Roberts se nekonala a Michal se v klidu oženil... :-) Šla jsem totiž za svědka nevěstě, která je pro změnu mojí kamarádkou z vysoké. Takže prostě tak.


Se svatebními fotkami mám vždy jedno pravidlo: Zákaz kolážování! Především, když se dostanu k fotkám od profesionálního fotografa, tak je chci mít v albu v té nejlepší kvalitě a největší možné velikosti. Je to sice trochu náročné na výběr, ale nakonec, není potřeba tam mít fotku novomanželů s tetičkou bratrance z druhého kolene... ;-)



Většinou fotky ani nekombinuji se svými úlovky z mobilu, když už, tak z nich udělám vlastní stránku, už jen proto, že fotografové dost často používají na fotky jednotný filtr, který se ne vždy podaří napodobit.




Protože svatba byla žlutá a v přírodním prostředí pískovcových skal, zvolila jsem doplňkovou hnědou barvu. A papíry z kolekce Cedar Lane (Pink Paislee). Titulku jsem ozdobila nápisem z pěnových thickersek (Ivy).



Je zajímavé, kolik kolekcí existuje, ale jediná pořádná svatební je stále ta od Simple Stories. Mám už poslední zbytečky papírů i samolepek, ale pořád se k nim vracím, když lepím svatební záležitosti. Nejvíc se mi líbí vyřezaná kartička z téhle kolekce, pro kterou jsem konečně našla využití... :-)



Z každé svatby - byla jsem na 3 - si schovávám nejrůznější ozdůbky. Je teda fakt, že myrta mi už uschla a opadala, ale nechala jsem si z ní alespoň úvazek, cedulky na stůl a oznámení, které jsem teda malinko ořízla, aby se mi vešlo do kapsičky.



Na fotky jsem ale nakonec nalepila aspoň transparentní samolepky od Kaisercraft. A bylo hotovo. Tahle stránka je jasným důvodem toho, že fotky v Project Life, jakkoliv je to scrapbooková disciplína, prostě vždycky budou hrát první housle.

Tak ať je i Váš "lajf" jeden velký projekt!

3 komentáře:

  1. souhlasim, profi fotky netreba kolazovat, to by byla skoda ... krasne stranky a dobre, ze uz zase lepis!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dianka super stránky ;) len tak ďalej. Nech to lepenie o 106-7 vydrží čo najdlhšie. Teším sa na ďalšie nové PL stránky.

      Vymazat