úterý 13. června 2017

CHALLENGE INŠPIRÁCIA... DIY OBAL NA ČOKOLÁDU

Ako ste si už možno všimli, veľmi rada vymýšľam a vyrábam rôzne darčekové krabičky a obálky. Tentokrát som pripravila fotopostup na výrobu darčekového obalu na čokoládu:


Bola som s mojou Alicou v obchode a rozprávali sme sa o tom, že pomaly končí jej prvý školský rok a bude vysvedčenie. Spýtala som sa jej, či by chcela pani učiteľke niečo dať a ona že áno - čokoládu. Aj ju sama vybrala a doma si ju odložila do šuflíka. No, a to by som nebola ja aby som nezačala vymýšľať ako čokoládu zabaliť (áno, fakt ma to baví :) ). Tak som si tú čokoládu na chvíľu požičala a na druhý pokus bol obal na svete.
Keďže obal je na mieru ušitý pre túto konkrétnu čokoládu, začala som s tým, že som si ju odmerala a podľa jej mier som si vyrezala základný obdĺžnik z pevného kraft papiera v rozmere 20,3 x 12 cm (dá sa prispôsobiť podľa rozmerov akejkoľvek čokolády). Dlhšiu časť som rozdelila na tri časti: 9,5 - 1,3 - 9,5 cm a preložila:


Túto časť som zatiaľ odložila bokom a odrezala som si druhý kus papiera v rozmere 16,2 x 7,1 cm. Kratšiu časť som opäť rozdelila na tri časti: 5 - 1,1 - 1 cm a preložila:


Po dĺžke som pás rozdelila na päť častí: 1 - 1,1 - 12 - 1,1 - 1 cm a opäť preložila:


Podľa obrázka som odstrihla kúsok spodnej časti:


A rohy som zastrihla do šikma:


Na okrajové časti široké 1 cm som prilepila silnú obojstrannú lepiacu pásku:


Otočila som pás a všetky preložené časti som takto zložila do vnútra:


Takto zložené vrecko som po dĺžke prilepila na prvú časť:





Základ obalu je takmer hotový, ešte som do vnútra vlepila samolepiaci 3D štvorček, ktorým sa obal uzatvorí, malú kapsičku na papier, na ktorý sa napíše venovanie a odskúšala som, či obal na čokoládu sedí:




Potom som ho ozdobila. Použila som papier z kolekcie Faith od Simple Stories, ktorý som nalepila na obe strany a hrany obalu, nálepky Cute Girl od Crate Paper, kartónovú samolepku, písmenká a enamelové bodky z kolekcie Carpe Diem od Simple Stories:








A na koniec školského roka sme pripravené :)

Prajem krásny deň

6 komentářů: