pondělí 25. září 2017

INSPIRACE... NEÓNOVÝ LAYOUT "SEIFEROS"

Jestli ještě váháte, zda máte pro zářijovou challenge vhodnou fotku, téma nebo inspiraci, tak jste na tom stejně jako já před pár týdny. Neónové barvy ve mně vzbuzují představy o diskotéce pozdně osmdesátých let :) Nebo se mi vybavila scéna ze základky, kdy se basketbalový oddíl vrátil ze zápasu v západním Německu a všichni měli “svítivé” tkaničky u bot! To byla závist :)


Jenže žádné fotky z té doby nemám a pokud ano, tak jsou rozhodně černobílé. A když už scrapuju fotku, tak pak stejně letí Šárce do alba. Neónové téma tedy nebude až tolik o obsahu, jako o technice, kterou jsem si chtěla zkusit a prostě jsem na ni jen použila neónové barvy.

Na scéně je jako předloha opět Missy Whidden, ale věřím, že ta se vám prostě nepřejí. Na letní (jak jinak u nich na Floridě, že) layout použila velmi jednoduchou a efektní techniku, kdy šablonu květu a lístku prostě “přečmrkala” barvami a zůstal bílý obrys. Jak jednoduché.


Zkusila jsem to také a obzvlášť lístky vypadají jako bych uměla bůhvíjak kreslit. Což samozřejmě neumím :) Vyřezávací šablonu měla Didi ve svých zásobách, ale může to být v podstatě jakákoliv. Přebarvovala jsem štětečkem a těmi nejneónovějšími distress inkousty, které jsem našla. Opět ze zásob u Didi. Odcházela jsem ještě s totálně neónovými enamelkami od Simple Stories z kolekce Let´s Party a s představou, že použiju nějakou pěknou fotku z letního koupaliště. (Ano, opravdu umím jít i na veřejné koupaliště, Didi). 

(Pozn. redakce: Anička zásadně kupuje jen outdoorové kolekce - lesy, hory, turistika, hlavně pryč od lidí... A když řekla, že použije fotku z koupaliště, tak mě to strašně rozesmálo, že jako kde by ji zrovna Anička asi tak vzala. A ona hned vytasila fotku jako důkaz, což mě prostě doslova šokovalo a dodnes si na tu myšlenku neumím zvyknout :D)


Jako první tedy vzniklo “univerzální” pozadí a fotku a téma jsem vybírala až poté. Fotky z koupaliště byly nepoužitelné. Moc se mí líbila stránka od Jíti a vlastně všechny inspirace, kde neónové barvy kontrastují s černou. 

Fotky jsou tedy nakonec černobílé a z úplně jiné akce. Z loňské “dámské” jízdy kamarádek matek a našich prťat. Jízda to byla velká, dlouhá a náročná na zážitky. Přesně jak to má být. Ono taky 6 maminek a 12 dětí, tak je to záruka “velké srandy”. A to pro všechny, včetně diváků. Kdyby jste ale někdy jeli do Lednice a měli potřebu se trochu zasmát, běžte se podívat na ukázky lovení dravců spolku SEIFEROS. Lehnete smíchy. Ne z těch dravců, ale z těch chlapů co je cvičí.
  

Černobílá fotka podložená černou čtvrkou a doplněná ještě o černé výřezy lístků. Text černý, tentokrát se mi povedl i čitelný font. Příští generace i současné babičky to ocení. Když strčíte stránku s distress inkousty do tiskárny... je to úplně v pohodě:) Naopak se mi to černé písmo přes “čmrkance” moc líbilo.

Nadpis Seiferos jsou vlastně dvě vrstvy písmenek od Simple Stories. U barevných to byla jejich premiéra. Načnutý mám zatím jen aršík s černými a bílými písmenky...

A washi páska s černobílými proužky? Jedinečná a naprosto univerzální věc. Asi jediná washi páska u které věřím, že ji v tomto životě spotřebuji.




A nakonec ještě dvě placky z kolekce Life Is Beautiful od Fancy Pants a asi půl kila neónových enamelek.
A zde je má předloha a inspirace . Krásné video o tom, jak na to, najdete zde: https://www.youtube.com/watch?v=0pxfh2ZE1gI&t=642s

Těšíme se na vaše zářivé projekty!!!


14 komentářů:

  1. Anička super stránka 😉 Missy je Top. A inak ja som si túto istú stránku tiež vyskúšala,ale tá tvoja sa mi páči viac :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Aničko, krásná stránka! A stejně jako Ivka myslím, že je o moc lepší než předloha!
    Promiň,že jsem Tě ještě nepřivítala DT. Jsem ráda, že Didi vybrala zrovna Tebe, děláš krásné věci a v naší Challenge jsi byla prostě TOP! A myslím, že je dobře, že tím, že jsi v DT, dostanou šanci na výhru i jiní :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu moc děkuju i za přivítání. Challenge me hrozně bavily, ale ne kvůli výhře. ..to už mi pak bylo i trochu blbý :). Tak se moc těším jak se s tím kdo popasuje.

      Vymazat
  3. Krásná stránka Aničko!!! Tvoje LO se mi vždycky moc líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Aničko dokonalost!!!
    ... Že bych se přihlásila do challenge? :-) toto mi musíš ukázat "na živo" :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Stříhej , lep, foť a posílej! Ještě do čtvrtka je čas. A moc děkuju; )

    OdpovědětVymazat
  6. A mně se zdá,že je to ten případ,kdy lift vypadá mnohem líp než předloha.Moc krásná stránka.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak přemýšlím, jestli mám opakovat to, co už tady přede mnou zkonstatovaly všechny dámy ... Missy je fajn, ale Aničko, Ty jsi TOP!
    P.S. Neon neee, ani v růžové, a už vůbec ne v modré! ;)

    OdpovědětVymazat
  8. krásna stránka, tie farby sa mi veľmi páčia :)

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné. Myslím, že to budu muset taky zkusit - opravdu mě to inspirovalo a navnadilo na další tvoření:-) ten kontrast černé a neonu je fakt super;-)

    OdpovědětVymazat