středa 14. února 2018

INSPIRACE... SNÍH A KAKAO

Schválně kdo z vás ví, co se u vás stalo 10. listopadu 2016? To je den před svatým Martinem. Ty z vás, kdo dělají PL, vezmou do ruky album a jenom zalistují. Většina "normálních smrtelníků" to ale už asi nikdy nezjistí :) Asi se bez toho v pohodě dá žít, ale na druhou stranu mi to prostě přijde hezké, umět si připomenout úplně "obyčejné" momenty všedního dne...

Jedno takové obyčejné ráno jsem se pokusila zachytit na dnešním layoutu. 10. listopadu 2016 totiž v Brně napadl první sníh. Hned zase slezl, ale radost jsme z toho měly, je to vždy taková událost... začíná zima a tu my máme tuze rády. 

Sněhovou, zimní a nevánoční kolekci Cabin Fever od Carta Bella jsem brala téměř celou a mám ji nachystanou na letošní zimu. Cvičně jsem si z ní tedy udělala stránku z roku 2016, že :) Je to kolekce s velkým výběrem ozdob a super tlustými papíry. Prostě Carta Bella :-)


S výběrem podkladového papíru jsem měla trochu problém, většina papírů v této kolekci je hodně tmavá a já chtěla stránku lehkou... jako sníh. Nakonec jsem slova SNÍH a KAKAO vyřízla do bílé čtvrtky a podložila je různými vzory. Hodně se mi líbí hlavně ten červený s norským pleteným vzorem. Máme totiž se Šárkou takové hrnečky . A talířky - jeden s lyžařem a jeden s lesem, to vše v červené. A na okně visí křížaly z červeného jablíčka... YES!:) 

Ampersand mezi velkými slovy jsem chtěla hodně výrazný, plastický a "složitý". Nakopírovala jsem si jich asi osm z různých fontů než jsem vybrala ten "správný". Slova SNÍH a KAKAO jsou naopak schválně v hodně jednoduchém bezpatkovém fontu. Není to ale běžný font ke stažení, vybrala jsem si ta písmena z jednoho souboru (cut file) od Paper Issues. Další skvělé stránky, kde najdete spoustu souborů ke stažení zdarma. Ten, ze kterého jsem "vyzobala" písmena já, se jmenuje Dog-gone Cute! 


Omotávání bavlnkou je teď v kurzu. Tak jsem to chtěla vyzkoušet. Bavlnek moc doma nemám, vzala jsem tedy papíry a hurá do galanterie... odstíny musejí být co nejpřesnější. Na fotce to tak nevypadá, ale opravdu jsou. Zlatá nit přišla ke slovu v momentě, kdy jsem měla pocit, že to je trochu moc v národních barvách a že o trikoloru se pokoušet nechci. Nit je tenká a aby to bylo trochu vidět obmotávala jsem hodněkrát. Špulka byla moc velká na to ji protáhnout dírama ve znaku, tak jsem protahovala hooooooodně dlouhý kousek. Ale nakonec jsem se zlatou omotávkou nejvíc spokojená. Příště budu asi omotávat spíš nitěma. 

Celý znak má nakonec takový "divadelní" nádech. Nevím proč, ale při pohledu na něj si spíš než ranní snídani v kuchyni představím oponu v Národním divadle :))) 

Zlatou nit jsem našmodrchala ještě pod hrneček v písmeně O. Hrneček je z archu archu samolepek a co jsem ho zmerčila, věděla jsem, na kterou stránku půjde. Vlastně tahle malá nenápadná samolepka může za to, že jsem tuto stránku vytvořila. Stejně jako ampersand jsem ji podlepila 3D čtverečky

Moc se mi líbí balíček ozdobných kovových svorek, kde jsou jak klasické kovové svorky s pacičkami, tak samolepící kartonová kolečka. Jedno z nich jsem použila právě na střed ampersandu.


Vločky jsem použila jak z propisotu, tak z balíčku samolepicích enamelových ozdob, neboli hladkých poloprůhledných tvrdých epoxy tvarů. Krása veliká, trochu si je asi pošetřím :) Modrý nápis "Let it snow" je také z tohoto balíčku. Propisot se mi nepodařilo “propsat” na jedničku, ale nevadí... je to takové "autentické" :)


Trochu mám pocit, že jsem ještě zatím v žádném článku nepoužila tolik uvozovek :)

A ještě mám jeden pocit... tedy to není pocit, ale fakt. Dlužím vyhlášení malé "giveaway" o výřezy ZOO zvířátek, kterou jsem připojila pod článek o žirafách. Sice jsem se úplně nedozvěděla, jak říkáte česky výrazu “cut file”, ale moc děkuji za všechny komentáře! 


Vítězku vylosovala samozřejmě Šárka a její ruka vytáhla z hrnce papírek se jménem: Milena K.

Gratuluji a posílám obálku:) 

A těším se na příště! 

7 komentářů:

  1. Jé, to mám ale štěstí. Moc se těším a děkuji. <3
    Tak abych to nepravila, tak "cut filu" říkám řezaný soubor. :-)
    Zvířátka použiju na layout ze ZOO. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Aničko, stránka je parádní, moc se mi líbí ta "pletená" písmenka a omotávání bavlnkami je super. Určitě ho taky vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  3. Anička krásna stránka,tie papiere s norskym vzorom sú parádne. A tiež sa mi páči tá farebná kombinácia 👌 😉

    OdpovědětVymazat
  4. Ani, nádhera! Holky už to napsaly za mne - krásné barvičky, vzory, celá stránka! A vymazelný ampersand ... wow! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jee, to omotavani je paradni, to taky musim zkusit, i kdyz, chce to asi trpelivost, vid :) krasna stranka, dala bych si kakao!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Milé a povzbuzující. .
    moc děkuji! Zdviham pohár kakaaa a pripijim na sníh;) A na scrap;)..samozřejmě; )

    OdpovědětVymazat
  7. Aničko moc děkuji. Zvířátka dorazila, jsou parádní. První využiju žirafu, mám fotky holek ze ZOO s žirafami. Už se těším!

    OdpovědětVymazat