pondělí 8. dubna 2019

INSPIRACE... POZITIV A NEGATIV

Navzdory nadpisu bych ráda, by tento článek vyzněl pouze pozitivně :)  Obě stránky jsou lehce staršího data, ale to nic nemění na tom, že existuje sympatický způsob, jak na plotru vyříznout motiv, nic nevyhodit a udělat si z jednoho výřezu dvě plnohodnotné stránky


Samozřejmě ten motiv, který řežete na to musí být vhodný. Jeden takový vymyslela Maďarka Bea Valint a dala ho volně ke stažení. Její stránky, které si pak s tímto výřezem vyrobila, jsou dost podobné jako ty moje dnešní... opět liftuji :-)

Motiv květovaného srdce jsem si stáhla a stejně jako Bea jsem použila bílou čtvrtku. Pamatuji si doby, kdy jsem ještě plotr neměla a oháněla se skalpelem. Na takovýhle motiv bych si tehdy určitě netroufla, dneska plotr udělal práci za mě. Jako první jsem si sice vyrobila tu světlou, kde květy vypadnou a zůstane po nich díra, nejdříve jsem ji ale použila jako šablonu pro nalepení kvítkového základu stránky druhé. Co je v tomto případě pozitiv a co negativ asi nechám na vás :)


Kvítka jsem pak podlepovala různými papíry tak, aby barvy na papírech tvořily aspoň trochu skupinky. Používala jsem papíry z 6x6 bloku Life is Beautiful od Fancy Pants.  Nic složitého a velmi efektního.  Troufla jsem si na dvě fotky a stránku dozdobila už jen puffy samolepkami ze stejné kolekce.  Celý náš pětidenní výlet po Valticko-Lednickém areálu mám zpracovaný v barvách a materiálech této kolekce - nic mi nezbylo a když jsem zjistila, že je má Didi znovu na skladě, mám hrozné cukání to ještě vylepšit.... :) Růžová samolepící abeceda a barevná hesla jsou z archu samolepek Sunshine and Happiness od Simple Stories. Téměř celá kolekce je znovu k mání!! Já se asi picnu :)


Vypadlá kvítka z bílé čtvrky jsem s pomocí "positivu" nalepila na podkladovou čtvrtku tak, aby byla pěkně na místě tam, kde mají být.  Vzor tmavého dřeva s bílou pěkně kontrastuje.  Tato konkrétně je od Kaisercraft a má krásnou kresbu. Dřevěné motivy mám velmi ráda a raději něco mezi "opravdovým" a "kresleným". Vždy mám nějaké v zásobě.


Zdobení bylo na této stránce ještě méně než na té předešlé. Barevně se k našim šátkům hodila kolekce Moonstruck od Pink Paislee.


Chipboardová abeceda je samozřejmě American Crafts Thickers - údajně patří ke kolekci Bloom od Crate Paper. Každé písmeno je jiné a je to taková vtipná směska, budu ji teď na jaře muset zase oprášit.


Tadydádydádydá...a to je vše přátelé :) Nic světoborného, nijak zvlášť kreativního ani originálního. Dvě mouchy jednou ranou. Ale co je doma, to se počítá. 

A ještě to vlastně není vše! Moc děkuji za milé komentáře k minulému článku a za vaše přání do minisoutěže. Když už jsem řezala výherní nápis, byla jsem tak rozjetá, že jsem raději vyřízla ještě další dva. Znáte to....myslím, že o tom zrovna nedávno někdo psal... Výherkyněmi a majitelkami ladných nápisů v dvojité tloušťce a délce 30 cm se stávají: Milena K., Gabriela Š. a Baruš. Gratuluji! A děkuji Šárce, že se "laskavě zvedla" od Minecraftu a losování provedla. I s očima v sloup :))


Tak a moc se těším na příště! 

10 komentářů:

  1. Aničko... to si živě pamatuji!!! A tento víkend ve Znojmě bereme plotr útokem :-) Jak já bych tě ráda zase viděla :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako by to bylo včera:))) Taky bych Tě Deniso zase ráda viděla...ale nevidím to dřív jak 15.6.:( Doufám, že nebudeš chybět!:) Plotr je mazlík..užijte si to.. kdyby něco..jsem na telefonu:))))

      Vymazat
  2. Aničko, skvělé stránky! Je to super nápad využít pozitiv i negativ... žádné zbytky, to mám ráda:-) Jen mi řekni,pochopila jsem tedy správně, že ty barevné kytičky vznikly podlepenim bílého papíru? Na mě to právě působí velice plastický, je to skvělé. A musela to být teda stejně pěkná fuška to takto různorodě podlepovat... no výsledek rozhodně stojí za to!

    Mám velikou radost z výhry!!! 😍 To je báječné, opravdu mockrát děkuji, udělalo mi to obrovskou radost. Strašně se těším, až nápis využiju na své stránce 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baruš díky, ano je to tak jak píšeš. Tam kde je barevný papír byly díry. To co z toho vypadlo je na druhé stránce nalepené na dřevě.není to taková fuška, jak to možná vypadá. A mám radost, že máš radost:))A určitě Tvou stránku chceme vidět!:)

      Vymazat
  3. Aničko, máš obě stránky krásný,vždycky mají myšlenku, jsi borec. Moc děkuju Tobě za nápad s nápisem a hlavně Šárce, že byla tak ochotná a vytáhla i moji Moravu, vážím si toho!díky : ))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já moc děkuji Gabčo, Šárce jsem to vyřídila :)

      Vymazat
  4. Bozi stranky, ale teda ty jsi pokusitel s tim plotrem!! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Aničko, obě stránky jsou úžasné. Moc se mi líbí, jak jsi využila ty bílé výřezy na "dřevěnou" čtvrtku. Je to dokonalost!!!
    Veliké díky šťastné ruce Šárky. Na Šumavu se moc těším a doufám, že s Tvým nápisem vytvořím opravdu pěknou stránku. :-)))

    OdpovědětVymazat
  6. Krásne stránky, tiež si odkladám výrezy ktoré mi ostanú nevyužité, je mi ich ľúto vyhodiť, a toto využitie je parádne! Vďaka za inšpiráciu :)

    OdpovědětVymazat