pátek 5. dubna 2019

INŠPIRÁCIA... MINI ALBUM S KOLEKCIOU BLISS

Možno ste zachytili, možno nie, že Pretty Papers sa pred nejakým časom ako jeden z viacerých design teamov zúčastnilo súťaže v tvorení. Jednou z tém bolo vytvoriť 3D projekt a to sa mi celkom hodilo. Už dlhšie som mala totiž v hlave nápad vyrobiť minialbum, ktoré venujem.  A kedy inokedy to využiť, keď nie teraz? Tak som sa pustila do práce.


Pred samotným tvorením bolo potrebné načerpať inšpiráciu. Pinterest, Youtube tam je toho... toľko krásnych výtvorov a tých nápadov, neviete, čo skôr vyskúšať. Mňa tentokrát oslovila najviac Bea Válint, jej minialbumy sú plné nápadov, inšpirácie a farieb. Nemohla som odolať a jeden z jej návodov som vyskúšala.


Celé album je od základu vyrobené bez akéhokoľvek "polotovaru". Zvolila som si rozmer vo veľkosti 4x4 inch (v tomto rozmere sa robia aj instagramové albumy) a je to pre mňa taká akurát veľkosť. Základ tvorí kraftová štvrťka vyššej gramáže, ktorú som "obalila" štvrťkou s dreveným motívom. (2x štvorec 4x4 inch a stredový pás 1x4 inch)


Tým by sme hrubý základ mali hotový a môžeme pokračovať ďalej. Ako ďalšie som si pripravila jednotlivé listy, ktoré tvoria náplň albumu. Tu sa nápadom medze nekladú. Ja som zvolila väčšinu náplne ako dvojstránky preložené v strede. Išla som pre začiatok tou menej zložitou cestou aby som niečo nepokazila.


Prišlo na zábavnejšiu časť. Pospájať všetko dohromady, aby sa to začalo podobať na album. Zobrala som ihlu a niť a náplň postupne prišila. Prišívala som vždy jednotlivé stránky po dvojiciach, až kým nebolo album zaplnené.


Tu sa prejavila moja nedočkavosť. Po skúsenosti odporúčam stránky, ktoré by ste chceli napr. ozdobiť vyšívaním, príp. vyrezať v nich nejaký motív/vzor pripraviť si to všetko dopredu a až upravené do albumu prišívať. Samozrejme nie je to podmienka, ale určite sa vám s tým bude manipulovať ľahšie. Rovnako to platí aj na rôzne interaktívne prvky.


Pri takýchto projektoch sa mi páči práve tá rozmanitosť a rôzne možnosti prevedení. A nepotrebujete zase k tomu neviem aké množstvo materiálu, ja som si v podstate vystačila s kolekciou Bliss a pár pomôcok, ktoré máme doma snáď každá. Bola to moja prvá, ale určite nie posledná skúsenosť.


Tých prvých skúseností pri tomto tvorení bolo viac. Keď som mala už album hotové napadlo ma, že by som mohla natočiť video. Chcela som mať aj ja nejakú spomienku, keďže album som venovala priateľovi. Príprava na natáčanie bola nulová, zapla som foťák a zrazu to tam bolo :-) Ale čo ďalej?!
Didi by vám vedela porozprávať :-) Týmto jej ďakujem za pomoc a cenné rady pri úprave videa.


Neviete si predstaviť akú radosť som mala, keď som si ho prvý krát už také upravené pustila. Viem, že k dokonalosti to má ešte veľmi ďaleko, ale je to prvotina a ja sa z toho teším (ospravedlňujem sa za moju hrozivú manikúru :-) nápad natočiť video prišiel naozaj spontánne). Snáď mi toto malé faux pas (fó-pa) prepáčite, a bude sa Vám video aj tak páčiť.

Vopred ďakujem za zhliadnutie a budem sa tešiť zase nabudúce.




11 komentářů:

  1. Krásné Ivi!! Po téhle kolekci jsem sáhla při tvorbě Challengové stránky KONIKLECOVÁ - jednak kvůli té fialové a pak se mi hrozně líbila ta písmena vyřezaná z fotky...v nápise SMILE co máš na konci alba. Takový nenápadný detail a inspirace jak noha:)).
    Album je krásně sladěné, líbí se mi srdcový výřez a ta malá překvapení uvnitř!:) Velký palec nahoru!!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anička dakujeem. Kolekcia je super asi jedna z mála ktorú som komplet minula 😊 tvoja Koniklecova stránka je super. A teším sa co ešte z nej vytvoríš 😍

      Vymazat
  2. Jeee Ivi, vítej mezi natáčeče videí 😛 mimialbum je parádní

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diiiki Terez 😊 no na tvoje videa sa teda ani zďaleka nechytam 😍

      Vymazat
  3. Nádhera, Ivi a video je skvělé :) :) :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ivi, to album nemá chybu, je vypracované do posledního detailu. Super práce! Moc se mi líbí!

    OdpovědětVymazat
  5. Krásny je, obdivujem to zladenie a všetky detaily, skvelá práca :)

    OdpovědětVymazat
  6. Diki moc Didi no bola to prvotina dalo by sa co to vylepšiť ešte :-) ale som spokojná :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ivuš, album je krásné, moc se mi líbí, spousta tajností : ) krása!

    OdpovědětVymazat