sobota 27. února 2016

INSPIRACE... VELIKONOČNÍ KALENDÁŘ

Když jsem loni chystala adventní kalendář, ani jsem nečekala, jakou radost u nás doma udělá. Dcera se každý den nemohla dočkat, až otevře nový šuplíček a já jsem se nemusela bát, že by zůstal nedojezený talíř s obědem :o) A protože letošní velikonoční pondělí vychází až na 28. března, řekla jsem si, že si tyto čtyři týdny můžeme doma užít s kalendářem a nemusíme čekat opět až na Vánoce. A tak jsem opět jeden večer strávila na Pinterestu (kde je mimochodem neuvěřitelné množství tipů na Velikonoční "adventní" kalendáře).


Nakonec to vyhrály miniaturní mrkvičky, slepičky s vajíčkem a mini zajíčkové taštičky. Nic komplikovaného - celý kalendář jsem stihla slepit za večer a kromě neodmyslitelných několika sladkostí jsem sem tam do kalendáře ukryla i pár nezbytností pro malou pinceznu: prstýnek, sponku, gumičku, náramek...

Nejdřív jsem začala slepičkami. Na ty se mi báječně hodily žlutá plastová vajíčka Kinder. Do slepičky však můžete schovat i klasické malé čokoládové vajíčko.


30" stránku jsem rozřezala na čtverce 4x4" a rozřízla diagonálně na půl. Trojúhelník jsem jednoduše obtočila kolem vajíčka a zajistila proužkem oboustranné lepící pásky. Od ruky jsem vystřihla hřebínek i zobáček a nalepila také malá plastová očička. Ještě kousek bavlněného provázku a za pár minut už je slepička na světě.


Jako druhé přišly na řadu miniaturní mrkvičky:


Stránku jsem opět řezačkou nařezala na 4" čtverce, kružítkem narýsovala kruh a vyrobila pak čtyři čtvrtkruhy. Po obvodu jsem pomocí rolátka nalepila širší pruh krepového papíru, stočila do kornoutu, slepila pomocí oboustranné pásky a mrkvičku naplněnou sladkostmi opět zajistila kouskem bavlněného provázku.


Nakonec jsem si nechala zajíčkové mini taštičky.


Na rýhovací podložce jsem si podle nákresu naznačila a vystřihla základy taštiček...


... a opatřila je papírovými oušky, fousky,  mašličkou z provázku a tenkým fixem nakreslila čumáček.


A tady už je celá skupinka pěkně pohromadě.


Už se nemůžu dočkat, co na to řekne naše princezna :o)
Přeji radostné velikonoční lepení! 

9 komentářů:

  1. Jíťo to je bezvadný nápad !!! :-) Díky ! .-)

    OdpovědětVymazat
  2. No to je bomba, miluju Velikonoce, nekdy mam pocit, ze vic nez Vanoce. A deti to budou urcite zboznovat;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám ten pocit - vidíme se celá rodina, ale není tam ten blázinec a nekonečné přípravy jako na Vánoce...

      Tak jsem kalendář dnes rozložila na polici v obýváku a dcera, když se vrátila na oběd z procházky, tak byla úplně u vytržení :o) Růžové králíčky hned zabavila a odnesla k sobě do pokojíku a teď večer s nimi chtěla jít i spinkat :o)

      Vymazat
    2. no tak to je ta nejlepsi odmena! fakt luxusni napad!

      Vymazat
  3. Super,úžasný dokonalý nápad obzvlášť, když má někdo doma takové mlsaly jako mám já. Hned si na pinterestu něco najdu a jdu do toho :o)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkné.... moje 10-ti letá dcera na to se mnou tady kouká a dělá na mě oči .... jí říkám, vždyť už jsi veliká ... no kouká, jako žebrák ... to jsemm si naběhla, otevřít PC na chvilku ....

    OdpovědětVymazat
  5. jůů to je perfektní nápad, to určitě doma vyzkoušíme, to u nás bude mít úspěch:-)

    OdpovědětVymazat
  6. To je skvělý nápad. Moc krásné!!!

    OdpovědětVymazat