pátek 24. ledna 2020

INŠPIRÁCIA ... DECEMBER DAILY 2019

Ahojte v novom roku. Po krátkej pauze sme tu znova a verím, že Vám aj tento rok budeme prinášať inšpiráciu a navnadíme vás aby ste tvorili spolu s nami. Môj prvý novoročný príspevok nemôže byť o ničom inom ako o decembrovom albume. Podobne ako minulý rok aj tento, som sa rozhodla na poslednú chvíľu, že idem do toho. Prípravy vopred neboli tentokrat žiadne.


Rozmýšľala som aký formát zvoliť. Najprv som mala plán, že si opäť celé album od základu vyrobím, ale nakoniec som pre ušetrenie času siahla po SN@P albume vo formáte 6x4 inch. Je to ideálna velkosť na využitie PL kartičiek, ktorých mám v zásobe celkom dosť.


Počas celého adventu som sa snažila poctivo dokumentovať všetko zaujímavé čo sa dialo. Aj napriek tomu boli dni keď som nemala ani jednu fotku, ale číslovanie som nechala po jednotlivých dňoch. Nakoniec nikto okrem mňa nevie či sa tá daná vec/situácia odohrala prvého alebo tretieho :) a myslím, že vo finále to je jedno. Chápeme sa, že?


Pri hľadaní inšpirácie som si všimla u Ali Edwards ozdoby z korku, ktoré používa. V mojich starších zásobách som tiež nejaké našla tak som ich konečne použila. Číslicu 3 som si najprv predkreslila na tvrdý papier, potom som ju obkreslila na korkovú štvrťku a nakoniec vystrihla a nalepila na vellumový podklad. Čo poviete nie je ten korok super? Niekedy nie je na škodu oprášiť staršie zásoby.


Striedala som rôzne veľkosti a formáty. Tu je napr. veľká PL kartička 6x4, ktorú som po krajoch zostrihla a spravila z nej tvar visačky. Doplnila som ju o kovovú priechodku a mašlu.


Najväčšími pomocníkmi mi boli opäť Big-shot a vyrezávacie šablóny. Čo sa mi osvedčilo a celkom aj urýchlilo prácu je dopredu si zo zbytkov papierov vyrezať rôzne tvary, ktoré som počas lepenia použila tak ako sa mi hodili.


Raz to boli hviezdičky, raz hexagony, raz kruhy. Snažila som sa aby bola každá stránka niečím odlišná, ale aby to nepôsobilo chaoticky. Minimálne farebnosťou sú stránky zladené.


Táto kartička je celá vlastná výroba. Použila som na ňu razítko ihličnatej vetvičky z ktorého som vytvorila po okrajoch pomyselný rámik. Pomocou vyrezávacej šablóny som vyrezala nápis MIKULÁŠ a ten som podlepila vzorovaným papierom a vellumom.


A ďalšia veľká číslica, ktorú som si predkreslila a následne vystrihla.


Tento krát som album doplnila aj o tzv. chrastítko. Do plastovej kapsy som nasypala flitre a vyrezané vločky a celú som ju po obvode prešila na stroji.


Visačky rôznych tvarov a veľkostí mám v albume viac krát. Buď som ich využila ako doplnok na stránku na napísanie journaling - (foto hore), alebo ako vyťahovacie z vyrobenej kapsy - (foto dole).


Väčšinu stránok mám v albume samostatne, ale sem tam pre oživenie a zmenu som niektoré dala priamo do plastovej kapsy. Tie sú priamo k albumu pribalené.


Rôzne odklápáčky sú tiež pekným prvkom, ktorý robí album viac interaktívnym. Zopár ich v ňom mám aj ja. Odklápanie som riešila pomocou washi pásky.


Puffy samolepky a abecedy bez tých by to nebolo ono :-) máte ich tiež radi??




A sme na konci, ale predsa len to nie je ešte úplne všetko. Bez ďalšieho zbytočného opisovania mám pre Vás video, v ktorom si môžete album aspoň virtuálne prelistovať



Snáď sa Vám bude December Daily v mojom podaní páčiť. A ak to svoje nemáte ešte celkom hotové necháte sa niečím inšpirovať. Určite sa nezabudnite pochváliť - chcem to všetko vidieť :-)



14 komentářů:

  1. WOW, velmi zdařilééé , blahopřeji !!! Šá

    OdpovědětVymazat
  2. Ivi, nádherné album, moc se ti povedlo. Video jsem si musela pustit dvakrát, abych se pokochala.

    OdpovědětVymazat
  3. Ivi, předně gratuluji k dokončení... já jsem stále v procesu 😂
    A je to teda pecka! ❤ Každou stránečku máš vymazlenou a dotaženou k dokonalosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diiki moc Baru. Drzim palce nech je proces brzo ukončen 😉 a potom poprosím ukázať :-)

      Vymazat