středa 27. května 2020

INŠPIRÁCIA...SN@P ALBUM ZNOJMO

Po dlhšej dobe som tu opäť s niečím iným ako scrapbookovou stránkou a to konkrétne rovno s celým albumom. Kompletné spracovanie mi chvíľu trvalo, ale keďže mám už hotovo rada sa s vami oň podelím. Tento krát som si zvolila čierno-biele Sn@p album od Simple Stories v rozmere 6x8 inch. Spočiatku som váhala či som nezvolila zle, predsa len išlo iba o pár dňovú dovolenku v Znojme, ale nakoniec sa moje obavy so zaplnením albumu stratili. No veď uvidíte, poďte sa pozrieť čo z toho nakoniec vzniklo.



Úvod albumu som poňala minimalisticky. Na priehľadnú fóliu som nalepila kartičku 6x4 na ktorú som pomocou samolepiacej abecedy nalepila nápis Znojmo s dreveným výsekom geo značky a dátumom trvania našej dovolenky.


Jednotlivé dni som si rozdelila pomocou velumu na ktoré som nalepila označenie a zvyšok dopísala "krasopísmom" v albume je viac pokusov (treba aby som viac trénovala :-).



Tento krát je album viac kapsové (príde mi, že sú tak stránky viac chránené) ale sem tam som pridala aj na oživenie nejaký ten "interaktívny" prvok, ktorý si môžete chytiť priamo do ruky. Krásne to album oživí.



Samozrejme bez "veľkých stránok" (nie tých delených) by to nešlo. Páčilo sa mi, že sa s týmto formátom 6x8 (aj keď nie je tak veľký) môžem viacej vyhrať. Na niekoré som použila maximum fotiek čo sa vošlo, na niektoré len 1-2.



Prvý krát (a určite nie naposledy) som použila do albumu veľké fotky na celú stranu. Doteraz  som mala voči tým veľkým fotkám nejaký odstup (ani neviem prečo) ale ten efekt sa mi naozaj páči. Myslím, že to je zase len jeden z ďalších prvkov na oživenie a doplnenie albumu.



Na stránky som používala rôzny materiál. Aj preto mi to trvalo asi toľko, v podstate je každá dvojstrana iná (veď prečo by som si to neuľahčila že?) ale vždy som sa snažila prispôsobiť farebnosť fotkám a keď už som nevedela čo tak biely podklad to istil :-).



Najlepšími pomocníkmi pri týchto albumoch, sú rôzne štítky, samolepiaca abeceda, drobné výseky s heslami a samolepky. Dáte fotku, nalepíte a je hotovo. Ako jednoducho to znie, že?


Na tejto stránke napr. nemám použité žiadne ozdoby. Využila som len zbytky kartičiek z ktorých som si vyrezávala kolečka, podlepila velumom, doplnila text a ozdoba bola na svete. Čiže ideálne aj na spotrebu rôznych zbytkov.



Tieto 2 stránky sú z celého albumu asi moje najobľúbenejšie, nechala som sa inšpirovať Heidi Swapp a skúsila si vytvoriť stránky tak trochu v jej štýle. Čo myslíte, podarilo sa mi to? :-)


A blížime sa do finále. Čo vám poviem, boli to síce len 4 dni, ale Znojmo sa nám páčilo veľmi. Jednoznačne odporúčam, príjemné prostredie, dobré vínko, krásne vyhliadky, skrátka zn. Ideál.  Ak to bude možné tak by sme sa tam opäť radi vrátili minimálne už len preto aby som konečne navštívila Didi v jej obchodíku !:-)


A na záver, nemôže chýbať video, aby ste si ho mohli aspoň virtuálne prelistovať.



18 komentářů:

  1. Ivi nádhera! Taky miluji Znojmo - pohodičku pod rotundou, nádherné památky ... úplně jsem se tam přenesla :-) Terka Stará

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teri diiki moc Znojmo bude medzi oblubencami na zozname :-)

      Vymazat
  2. Nádhera! Můj oblíbený formát alba a ty celostránkové fotky jsou top!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ďakujem Radko. Celostrankove fotky som použila prvý krát ale určite nie naposledy 😊

      Vymazat
  3. Ivko, to album je překrásný, nejradši bych si ho pomazlila osobně :) Moc mě mrzí, že jsem zrovna trajdala jinde, ale vidím, že Znojmo jste si užili na maximum. Možná jste toho dokonce viděli víc, než já za celý život. Třeba vůbec netuším, kde je to akvárium :) No a večeře v Tustu - mňam!!! A pokud svým albem zlákáš na výlet do Znojma i někoho jiného, vřele doporučuji úžasnou restauraci La Casa Navarra!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Didi diiki moc. Znojmo sa nám fakt páčilo a ja verím ze nabudúce to už víde. To "akvárium" je vo Vranove nad Dyji smerom zo zámku na pravo taka budova je tam aj zrkadlové bludiste. A LA Casa Navarra bola tiež v plánu ale v Tusto Nás zlakal ten capovany Radegast :-D

      Vymazat
  4. Ivi, nemám slov. Neskutečně krásné album a ty celostránkové fotky jsou fakt bomba. Říkala jsem si, kdy se tam objeví Didi a nic. Teď už vím proč. 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mili diiki moc. No Didi by sa tam určite objavila len Nám to nevyšlo. Ale na budúce už musí 😊

      Vymazat
  5. Ivko to je taková NÁDHERA!!! Ty velké fotky jsou perfektní, krásné zdůraznění některých momentů. Zdobení super, líbí se mi ta prořezaná a vyřezaná písmenka - to je We Are Memory Keepers mašinka? Jsem ohromená a uchvácená:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko diiki moc ja mam takú radosť ze sa Vám album líbi. Presne si to trafila na tie veľké fotky som sa snažila vybrať tie TOP momentky 😊 jj vyrezana písmenká sú masinkou WERmemory prišla mi až keď som mala album skoro hotové inak by to bolo asi všade 😃

      Vymazat
  6. I mě se moc líbí Tvé albíčko, Ivo👍 Je vyrobené láskou a nádherné zážitky zachycené na fotkách, prostě super. Velké fotky to je paráda👏👏👏

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iri diiki moc. Mam radosť ze sa album líbi. Ja obdivujem tvoje krásne fotecky z cyklo výletov ♥️

      Vymazat
  7. Opravdu přenádherné album......precizně a jistě s láskou tvořené!

    OdpovědětVymazat
  8. Ivi, to je dokonalost! Úplně to předčilo všechna má očekávání ❤ Skvělý formát, parádní prvky pro oživení, nádherné abecedy... a ten strojek, to je láska, viď 😍 To bych měla taky nutkání používat na každé stránce 😁 Máte moc krásné fotky, hezky se mi na to dívalo. Pevně věřím, že brzy bude možná další dovolenka u nás a na vínečku už jsme domluvené 😉 Ráda ti pak dám tipy, kam ještě zajít/zajet 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru diiki moc ty si zlatíčko ♥️ za tipy budem samozrejme rada. Ďalšiu dovolenku by som si dala hneď 😍 snáď čoskoro..

      Vymazat
  9. Ivi, tak mě to tvé album nakoplo, že jsem se konečně dala do třídění fotek z loňské dovolené :) Díky za to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti tak to som rada a teším sa. Tak to ma byť 😊 teším sa na výsledok 😉

      Vymazat