středa 3. dubna 2013

Na návštěvě u... Screbly

Foto a text: Screbla

Didi mě poprosila, jestli bych vás nenechala nahlédnout do mé pracovny. Prý už jste dlouho u nikoho na návštěvě nebyly :-) Mám zrovna uklizeno, tak pojďte prosím dál.

pracovna 
Pracovnu se mi podařilo vybudovat v části pokoje pro hosty. Je to spíš takový tvůrčí a dokladový pokoj - Ami tam má piáno, Ruda kytary, já papíry a doklady a všichni oblečení ve velké skříni.

Od kamaráda jsem získala 2 starší stoly, které jsme dali vedle sebe. Původně jsem je chtěla dát do L, ale jsou hodně široké a takhle se jejich plocha lépe využije. 

Mezi nimi stojí pojízdná „věž“ . S tou jsem začínala, když jsem se před rokem a čtvrt pustila do scrapu. Je to původně komoda určená do koupelny a na ní je ještě přilepená komodka z Ikea. Měla jsem v ní všechny pomůcky (to jsem ještě netušila, co se dá za rok posbírat :D) a protože jsem lepila v kuchyni na stole, tak jsem si tam s ní vždycky dojela, lepila a pak zase odjela. Možná je to dobrý tip pro ty, co nemají stálé místo na tvoření.

pracovna věž 
Nad stolem mám 2 poličky koupené kdysi v Lidlu. Čekaly dlouho na půdě a sem padly jak ulité. Pod nimi jsou oblíbené krabičky s přihrádkami z Ikea a vedle ve výklenku mám našroubované kovové lišty a na nich magnetické krabičky (jak jinak – z Ikea :D) v nich uložené brads, průchodky, kamínky a různé drobnosti. V krabičkách jsou knoflíky, kytičky, kartonové výseky a kovové komponenty.

pracovna detail 1 
pracovna detail 3 
Mezi nimi visí na kuchyňské tyčce kelímky s tužkami, štětci, fixami, nůžkami a drobným nářadím.

pracovna detail 2-2 
Stužky mám navléknuté na ramínkách, zajištěné kancelářskou svorkou. Tenhle způsob ukládání jsem našla někde na netu. Není úplně ideální, ale mně docela vyhovuje. Potřebuju věci vidět a mít je po ruce, abych je používala.

pracovna detail 5 
Vedle stolu je známá police Expedit. Byla tam už dávno a měli jsme v ní uložené šanony s doklady a krabice s materiálem na různá tvoření, co jsme kdy zkoušeli. Postupně ale nepotřebné materiály odsunuji na půdu a zabírám je věcmi pro scrap. Takže teď je tam povětšinou vše potřebné ke scrapování. Jen nahoře jsou nějaké šanony a dole krabice s obálkami, šitím a korálky. Několik krabic je ještě pod stoly a v nich zbytky papírů, posbírané etikety a papíry co by se mohly hodit, raznice a spousta dalšího. Však to samy znáte :-)

pracovna 2 
Jednu vychytávku vám ale ukážu. Do téhle police se krásně vejdou 30" papíry. Na ležato i na stojato . Už dlouho jsem si na ně chtěla opatřit stojan, ale nikde nebyl skladem. V těch na ležato, se totiž špatně „štrachá“ a vybírá. No a onehdá jsem zašla za manželem do pracovny a najednou ho vidím!! Starý stojan na gramodesky!! Pro mladší ročníky – je to o několik čísel větší CD co hrálo pomocí kotouče a jehly :-) No a desky mívaly téměř stejný rozměr jako naše papíry! Hned jsem ho zabavila a padnul do police jako ulitý a papíry do něj jakbysmet!! Určitě musím ještě prozkoumat pár bazarů, jestli ho ještě někde neobjevím :-)

pracovna stojan 
Možná si říkáte, proč mám nad stolem televizi?? Přiznám se, je to moje kamarádka :-) Nemusím na ni ani koukat, stačí mi poslouchat, nejčastěji tam mám stejně puštěné zprávy. A když nic nejde, pustím si film nebo muziku a spokojeně si lepím.

Snad se vám u mě líbilo a těším se, že nás někdo zase pozve!

2 komentáře:

  1. Ahoj Markétko, Tvá pracovna je naprosto luxusní!!! Hned jsem jí ukázala mnaželovi. Snažila jsem se mu moooooockrát vysvětlit, že ten můj kutloch je neestetický a hlavně nepraktický!!! Nutně potřebuje rekonstrukci. A musím se smát, páč moje představy jsou bleděmodrý otisk pracovny Tvé. No a dokonce to zabralo, i televize bude. Huráááááááááááááá!!!
    Díky. Aidin/Sára

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám taky takovou malou pracovnu, kterou jsem si udělala místo šatny :-D . Zjistila jsem totiž, že šatnu nepotřebuju, že se mi vejde všechno oblečení do vestavěné skříně, kterou máme v ložnici, tak mám místo šatny pracovnu, kterou využiju víc, protože mám 3x v týdnu home office :-) . Už tady mám skoro všechno zařízené, dokonce jsem si koupila už i rolety den a noc v systému MAXI , takže mi konečně dovnitř nesvítí slunce a já si tak nemusím pořád posouvat notebook sem a tam :-D .

    OdpovědětVymazat