pondělí 21. dubna 2014

Inspirace... Hodiny do dětského pokoje

Foto a text: llona Č.

Nádherná klučičí sada Rough & Tumble od Carta Bella mě inspirovala k několika větším projektům. Prvním z nich jsou hodiny do chlapeckého pokoje.


Vyberte si papíry a ozdoby, které budete chtít na hodiny použít.



Připravte si hodiny a hodinový strojek.


Moje hodiny jsou delší než je dvanáctková stránka, takže jsem použila papíry dva. Jeden s motivy letadel a pak proužek s vlaječkami. Papír si nařežte podle rozměrů vnitřní části hodin.


Desku na kterou budete papír lepit si natřete tenkou vrstvou lepidla typu Herkules. Plochým štětcem rozetřete.


Papír nalepte na desku, nechte zaschnout. V místě provrtání desky udělejte do papíru dírku. Já jsem ji udělala pomocí kleští Big Bite.


Nyní si natřete rám hodin. Já jsem použila bílou akrylovou barvu.


Po zaschnutí barvy napatinujte rámeček modrou barvou. Zvolila jsem distress inkoust odstíny Chipped Sapphire a poté jemně doladila hnědým odstínem Walnut Stain


Připravte si čísla na hodiny. Použila jsem kartonové výseky od Kety. Ty jsem nabarvila červeným inkoustem v odstínu Aged Mahogany. Barvu nechte zaschnout a pak naneste krakelovací lak Crackle Accents. Nechte zaschnout. Kulatou raznicí s vroubkovaným okrajem si z kraft čtvrtky vyrazte dvanáct koleček jako podklad pod číslice a jejich okraje opatinujte hnědým inkoustem. Nalepte a zkompletujte čísla.


Nalepte čísla na hodiny. Do otvoru uprostřed vložte hodinový strojek. Postupujte podle návodu, který je u strojku přiložen.


Vložte vnitřek hodin do rámu a rohy hodin ozdobte samolepicími kartonovými výseky.


Do hodinového strojku vložte baterii a můžete hodiny pověsit :-)


5 komentářů:

  1. Ty jsou skvělééé, to museli mít kluci určitě radost.
    Radana

    OdpovědětVymazat
  2. No ty jsou nádherné!!! :-) Krásná inspirace do nového pokojíku našeho syna :-))

    OdpovědětVymazat
  3. Opravdu parádní nápad! A krásné provedení. IlonaK2

    OdpovědětVymazat
  4. Já moc nejsem na nějaké domácí vyrábění a tak jsem nám koupila nástěnné hodiny klasicky z https://www.alesa.cz/hodiny/ Vyšlo to celkem levně a navíc jsou opravdu krásné, takže spokojenost.

    OdpovědětVymazat