pátek 10. dubna 2015

Project Life s Dianou... 6. týden

Po návštěvě Anglie, kterou jsem vám prostřednictvím mého Project Life příspěvku zprostředkovala před 14 dny, se tentokrát opět vrátíme do Čech a do současnosti. Tedy, spíš už skoro dávné minulosti, protože na stránkách mého aktuálního alba mám stále zimu. Letos jsem bohužel musela oželet horské radovánky, takže vás předem musím přichystat na absenci zimních motivů - na lyže a sněhuláky si moje "PLko" musí počkat zase do příště. Nicméně i tak poskytl první únorový týden několik zajímavých událostí... 


Především byl tedy ve znamení tátových narozenin. A taky datumového razítka, které jsem si konečně pořídila. A pergamenového papíru (vellum, pauzák a tak podobně), který je teď nesmírně "in", a tak i já držím krok s dobou. 


Na titulku jsem použila kartičku z kolekce Dreamy od Heidi Swapp. Nahoře jsem použila svou fungl novou chipbordovou abecedu. A zbylé místo dozdobila papírovými kvítky, kterým jsem doprostřed usadila perličky. Chipboardové srdíčko vypadalo pěkně i napřírodno, ale nebyla to prostě stoprocentně ono. A tak dostalo nejdřív bílý podklad pomocí gessa, načež jsem ho na okrajích ležérně přetřela distress inkoustem (odstín Tattered Rose). K tomu samolepicí krajka a již zmíněné datumové razítko. 


Z narozeninové oslavy jsme měli asi milion fotek, každopádně do koláže jsem vybrala jen zlomek, a i tak vidíte výsledek. Ač jsem se snažila sebevíc, zkoušela samolepky, chipboardy, výseky i kovové ozdůbky, koláž nakonec vypadala nejlíp tak, jak byla. Bez ozdob. No, co dodat, je to skoro neuvěřitelné, že letos můj taťka oslavil 60tiny. Ale je to pořád fešák, že jo? :-) 


Dortík - medovník - pekla sestra s přítelem a já mu věnovala samostatnou kartičku, protože byl famózní. A taky první vellum na stránce. Mimochodem na něj jde krásně razítkovat, klidně běžným černým Archival inkoustem. Dřevěnou číslici na kartičce s journalingem jsem opět přetřela gessem a inkoustem. A opět riskla psaní rukou místo tisku. Skoro tomu začínám přicházet na chuť :-)



Aby kovářova kobyla nechodila bosa, taťku jsem obdarovala přáníčkem. Sklidilo úspěch a vysloužilo si i několik "lajků" na Facebooku. Protože fotek bylo na stránce víc než dost, kapsičku po pravici zajíce jsem se rozhodla odlehčit a vyrobit si "výplňovou" kartičku. Použila jsem běžný scrapbookový papíru ze svých mnohočetných zásob a na něj gelovými tečkami přilípla průhledné akrylových nápisy od Heidi Swapp. 


V únoru jsem se účastnila víkendového workshopu, na který přijela přednášet lektorka až ze Švédska. Kartičku věnovanou téhle události jsem příliš nezdobila, i když si vysloužila malý kousek pergamenového papíru s razítkem. Už jsem vám taky říkala, jak mám ráda sešívačku? Na fotce to není příliš vidět, ale je to superrychlé, nikde se vám neopatlá lepidlo a ještě to vypadá dobře.


Nakonec jsem se na vellum odvážila i psát. Použila jsem klasický permanentní popisovač, ale příště asi zvolím nějaký tenčí fix. A pozor, děly se tu i další věci - na kartičku jsem totiž vellum přišila! Dole jsem pak celou záležitost ozdobila samolepící krajkou a svorkou.

Tadá! A jsme u konce. Věřím, že i bez sáněk a sněhuláků vás to bavilo, a budu se těšit na příště.

Ať je i vás "lajf" jeden velký projekt!

11 komentářů:

  1. Opět krásné, úvodní kartička super a psaní na vellum musím také vyzkoušet, díky za tip....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano, vellum je super, Evi. A tu úvodní kartičku si taky musim pochválit... Nebo spíš Heidi Swapp, její kolekce Dreamy je prostě úžasná :-)

      Vymazat
    2. No ale nejdůležitější je to dozdobení a to máš nádherné... holá kartička je také krásná, ale znáš to :-)

      Vymazat
  2. Di, je to krásne.. opäť obdivujem! :)

    OdpovědětVymazat
  3. tak ta je povedena a ten text na vellum se ti moc podaril, vubec mi to neprijde tluste ....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, děkuju, taky už jsem si zvykla, ale stejně :-)

      Vymazat
  4. Di, můžu mít dotaz? Já s blogem teprve začínám, nikdy jsem ho neměla, ale už bylo na čase, abych ho také zřídila... Potřebovala bych poradit, koukám, že máš taky blog od googlu... Když vkládám jednotlivé příspěvky, tak se mi tam objeví vše, já bych to ale chtěla schovat, aby byla vidět jen část a zbytek až po rozkliknutí - pokračování článku... kde to tam, prosím, nastavuješ? Předem moc děkuji... E.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, pošli mi zprávu na FB, pošlu PrintScreen s obrázkem, kde to najdeš :-)

      Vymazat