středa 9. prosince 2015

MIXED MEDIA...Vánoční záložky

Vánoce bez knihy? Tak to by u nás nešlo. Tenhle "tvrdoň" u nás doma Ježíšek zaručeně nadělí každému. A kniha s osobním věnováním a vlastnoručně vyrobenou záložkou udělá radost dvojnásob! Dnes je tu tedy návod na jednoduché MM vintage záložky.


Obyčejnou čtvrtku jsem polepila stránkou ze staré knihy a přetřela čirým gessem, aby písmo zůstalo i po nanesení barev dostatečně zřetelné.
Nejlepší je navštívit v okolí antikvariát a za pár kaček koupit jakoukoliv starou knížku. Čím zažloutlejší stránky, tím lépe. Takový papír můžete bez bolesti u srdce trhat a stříhat a ještě vám vystačí na mnoho a mnoho použití...


Po vysušení jsem papír přestříkala vintage Lindy´s Stamp Gang sprejem, tím papír dostal ještě větší porci patiny.  Na horní část záložky jsem nastříkala 2 odstíny LSG sprejů a barvu nechala volně stéct po papíru dolů. Nakonec jsem ještě přes šablonu nanesla čirou embossovací pastu smíchanou se špetkou zlatého prášku Perfect Pearls. A tím máme většinu práce hotovou.


Stačí distressem oinkovat okraje (použila jsem hnědý a černý odstín), párkrát obtočit zlatou lurexovou nití, nalepit na kraft čtvrtku, dozdobit chipboardem (vypadá úžasně a záložka po něm příliš "neztloustne"), doplnit nezbytný nýtek a pořádný "copánek" z provázků. Pro kontrast, a taky na zamyšlenou, jsem ještě na závěr nalepila samolepící Timovy nápisy.


Tady jsou již hotové záložky pěkně pohromadě:


A každá zvlášť k prozkoumání detailů:




Přeji krásný advent!

6 komentářů:

  1. To se mi líbí :-) akorát mi došlo, že bych určitě měla taky ke knížkám udělat záložky a nevím, jak to stihnu :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Super! Kde je kraft, písmenka a chipboard, to já můžu. A ty barvy se k tomu parádně hodí... Litovat může každý, kdo má čtečku :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Jituško, ty jsou nádherné..... moc se mi líbí ta kombinace kraft a barev které jsi zvolila.... jsou dokonalé.

    OdpovědětVymazat
  4. Jituško, ty jsou nádherné..... moc se mi líbí ta kombinace kraft a barev které jsi zvolila.... jsou dokonalé.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkné ... líbí se mi také moc kraft s úplně vším ... a záložky jsou moc povedené ...

    OdpovědětVymazat
  6. Tak ty jsou krásné, elegantní a vánoční.

    OdpovědětVymazat