pondělí 14. března 2016

DIY TUTORIÁL... Magnetické záložky

Jsou to asi tři roky, kdy jsem nevěděla, čím udělat radost mému tatínkovi k narozeninám. Je to vášnivý čtenář, ale knihy si kupuje sám. Napadlo mě, že by bylo fajn udělat záložku do knihy. Je to osobní a ručně vyrobený dárek, který udělá radost snad každému. A udělal ... Táta záložku používá dodnes. Od té doby jsem jich dělala několik a vždy slavily úspěch. Dnešní příspěvek je tedy o nich a jak na ně :-)


BUDETE POTŘEBOVAT:

barevný papír
magnetický papír
maskovací papír
razítkovací inkoust
vybarvovací medium (Copic Markers, akvarel apod.)


Já jsem se rozhodla, že provětrám své panenky Santoro Gorjuss :-) Když dělám více kusů, ráda dělám jednotlivé kroky na všech najednou.Připravila jsem si základ na motivy záložek a poté všechna razítka pomocí inkoustu Memento Tuxedo Black natiskla (zároveň jsem tiskla na maskovací papír). Ráda na záložky tisknu hlavní motiv mimo střed a k tomu ještě nějaký menší ...



Pro názornost budu pracovat s jednou záložkou, ale nebojte - na konci jsou vyfocené všechny tři :-) Po natištění obrázku, jsem vystřihla motiv z maskovacího papíru. Zamaskovala jsem s ním jak holčičku, tak ježka a vystřihla si proužek pro zamaskování země (sněhu). A šla jsem na vybarvování pozadí - chtěla jsem docílit odstínu nebe při chumelenici :-)




Po odstranění maskovacích papírů jsem se vrhla na vybarvování ...


Vybarveno a teď už zbývá jen zkompletovat a dodekorovat. Pod základ s motivem jsem vybrala červený papír, aby motiv jakoby vystoupil. Vše jsem nakonec nalepila na záložku, kterou jsem vyrobila z téhož bílého papíru vyšší gramáže a pomocí speciálního media udělala sníh. Tady mám pro vás tip - pokud byste rádi sníh také na svých projektech využili, existuje speciální medium, které je ale k dostání pouze v USA nebo UK. Já objevila variantu, která je mnohem levnější a navíc k dostání v ČR - mrkněte k Tchibo ... jejich sady, ať už vánoční nebo nyní velikonoční, obsahují nafukovací barvu :-).


Zbývá už jen připevnit průchodku a doplnit provázkem. Úplně na konec jsem dovnitř záložky nalepila "magnetický papír" (jde o magnetickou podložku, na které většina z nás uchovává vyřezávací šablony) ... Hotovo.




Tady je slíbená fotka všech tří záložek :-)


A co vy? Jakými ručně vyráběnými dárky děláte radost svým blízkým?

8 komentářů:

  1. Terez, jsou nádherné! Jéé, to by se mi četlo s takovou záložkou... :-)
    Záložky taky ráda vyrábím, ale tohle je úplně jiný level, paráda!

    OdpovědětVymazat
  2. Opět nádhera. Budu se těšit až budeš někdy příště učit vymalovávání... Klobouk dolů... Děkuji za nádherné nakopnutí při sluníčkovém pondělku.

    OdpovědětVymazat
  3. jsou překrásné, obzvlášť to kouzlo s maskovacím papírem se mi líbí :o)

    OdpovědětVymazat
  4. To je nádhera. Já nikdy těma akvarelovýma pastelkama nedosáhnu tak krásného vymalování. (Verča S.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vybarvovala jsem Copic Markers ... akvarelovými pastelkami by to ale bylo také fajn - jen by ty barvy byly o dost jemnější :-)

      Vymazat
    2. Tak jsem Terez podle tvého návodu včera vyrobila jednu záložku a vypadá to docela fajn - jen nevlastním ty maskovací papíry, takže jsem vystřihla z obyč. tvrdého papíru a jen jsem ho nad obrázkem přidržovala, ale taky to docela šlo. Jen to pozadí nemám tak výrazné a co mi trošku vadí, když na tu záložku chytám, tak mi barví prsty - dělá to i ta tvá záložka? Že ty distress inkousty i později pouští?

      Vymazat