středa 18. května 2016

MOJE PRACOVNA... Markéta

Už je to dva roky, co jste byly na návštěvě u mě v pracovně poprvé. A protože se přeci jen něco změnilo, něco přibylo, dovoluji si vás pozvat znovu :-)



Zásadní změna je, že se mi odstěhovala nejstarší dcera. Kdo máte velké děti chápete, jak těžké to pro mě je. Ale i přes to, jak mi chybí, přeci jen jsem si trochu připadala jako v té loňské  reklamě na OBI :-)  


Do nového bytu si totiž odvezla gauč pro hosty a já získala místo na nový velký stůl!


Získala jsem ho, vlastně dva úplnou náhodou. Měnili vybavení kanceláří u manžela v práci a jelikož on každý kousek zachrání, konečně zachránil něco, co se opravdu hodilo :-) I když z kanceláře, jsou to stoly poctivé, bytelné a dřevěné.



Pod stoly se krásně vejde klasická IKEA police ze "scrapbookové série" nyní pod jménem Kallax. Je sice o malinko vyšší než prostor pod stoly, takže mi ty stoly trochu levitují, ale to mi vůbec nevadí, za tu plochu to stojí :-)


Tohle už je pohled do pracovní části. Přibyly plotry, několik poliček na raznice. Horní polici Kallax už vyplnila alba, a šanony s doklady se přemístily na polici nad šatní skříní naproti.


Pod stolem za zády je taky Kallax a  v něm všude látkové krabice. Mívala jsem klasické papírové, ale IKEA už je nemá. 


Má stará koupelnová věž s níž jsem začínala a mívala v ní uskladněn svůj scrapbookový materiál v začátcích, je stále na svém místě a bydlí na ní inkoustová tiskárna a Selphy.


Pracovní stůl je stále stejný. Vedle něj přibyl všem známý vozík Raskog na nezbytné PL pomůcky.


Na raznice jsem okoukala na Pinterestu použití závěsných košíčků a tyček Bygel. Pokud potřebujete kratší rozměr - já si je třeba dala ještě na bok Kallaxu, mají ještě tyčky Grundtal a ty jsou 40cm, což tam přesně pasuje.


Dalším oblíbeným úložištěm z Ikea jsou magnetické plechovky také ze série Grundtal. Víčko opravdu drží a tak se v nich dají bez obav skladovat i drobné materiály.


Pod stolem mám přidělané opět Ikea - ještě že ji máme! - šuplíčky z dětské série Trofast. V nich razítkovací polštářky, bločky, embosovací pistoli - prostě všechno pěkně po ruce.


Dříve byly v horních poličkách šanony s rodinnou agendou, ty se přemístily naproti a mně už patří celá! :-) Vejdou se tam alba, Big Shot, téměř všechny papíry a spousta dalších věcí na tvoření.


Na papíry se mi nejvíc osvědčily plastové pořadače. Kdysi jsem používala starý stojan na gramodesky,ale doba pokročila :-)


Chipboardy, kytičky, kovové komponenty a další drobnosti má uskladněné v těchto stohovatelných krabičkách - jak jinak - z Ikea !



Malá prostorová vychytávka - z mých syslovských začátků mám docela slušnou sbírku 6" sad papírů. Abych na všechny viděla, zadní řadu jsem podložila krabicí od bot a zbylé naskládala před ní. Takhle je šance, že se časem dostane na všechny :-)


Na zbytky papírů se mi osvědčil tenhle pořadač. Papíry tam mám rozdělené podle barev a dobře se v něm listuje a hledá.


A to je má společnice - televize. ano, přiznávám, jsem závislá ! Ale ne přímo na vysílání, seriálech a podobně. Spíš na tom zvuku. Nemám pocit že jsme sama a ticho mě uspává a to si při těch lepících nocích nemůžu dovolit, to jistě chápete .-))

A to je z mého tvořivého ráje  všechno :-) Když se na ty fotky zpětně koukám, i když jsem uklízela jako blázen, pořád je to takové neuspořádané na rozdíl od těch načančaných fotek amerických scraprájů :-) Ale myslím, že prostorem už se jim pomalu blížím ! :-) 

A hlavně - mně je tam prostě krásně!

Tak se těším zase někdy příště  - nalepenou! 

20 komentářů:

  1. mazec..Nádherná tvořivá dílna.

    OdpovědětVymazat
  2. mas to tak kraaasne velke! diky za pozvani!:)

    OdpovědětVymazat
  3. Markét super - získala jsem dojem, že naprosto nezbytně potřebuji magnetické plechovky!!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko díky :-) A ano, chápu, jsou opravdu skvělé ! Jen už nemají ty úplně ploché kovové lišty, ale lišty na nože, ty jsou asi 1cm tlusté, ale to asi až tak zásadně nevadí. Nebo se to dá řešit nástěnkou :-)

      Vymazat
  4. Markét paráda, chápu, že se Ti tam dobře tvoří! Jen jsi mě vylekala tím prostorem - tohle mi manžel v životě nedovolí ... ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Markét, co na Tobě mám ráda nejvíc? Kupodivu to není ta spousta materiálu, ale to, že Ti nevadí levitující stoly... Jsi takový bohém a já v Tobě tak trochu cítím spřízněnou duši :-) A OBI reklama je boží!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dianko díky ! :-) Jo ta reklama je super :-) A bohém, no asi jsem, trocha nepořádku mě nechává naprosto klidnou :-)

      Vymazat
  6. Krásné to máš, viděla jsem na vlastní voko, ale má to jednu chybku ... kde jako budeme s Leuš spát, když jsi nám vyhodila gaučík :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ženo neboj, Api pokoj je teď pokojem pro hosty, takže spaní bude ještě lepší než na gaučíku :-)

      Vymazat
  7. Super, raznice na tyčce jsem nikde neviděla, přesto mě to také napadlo, tak to mám radost, ale ty plechové krabičky, to je také dobrý nápad, to se pokusím asi taky sehnat! Bezva inspirace. A ženy, jak dokážete mít tak velké zásoby papírů? Já bych to psychicky nezvládla :)....musím mít tak akorát na nárazové dodělání alba+přáníčka, vypoužívat a pak zas objednat.

    OdpovědětVymazat
  8. Markét, máš to dokonalé, moc se mi to líbí.

    OdpovědětVymazat
  9. Markét, parádní prostorná a přehledná pracovna. Věřím, že se Ti tam dobře tvoří. :-) A stejně jako Di mě baví ty levitující stoly. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Díky za pozvání, jen jsem zase zjistila jak málo zásob mám! :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Krásný prostor :) Odkud máte všechen ten úžasný materiál? Vlastníte obchůdek? Nebo prostě když narazíte na něco co víte, že by se vám mohlo do budoucna hodit, prostě objednáte? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) No, scrapuju už 6tý rok a ono se to prostě postupem času nasbírá :-) A v těch zavřených krabicí je spousta materiálů z předscrapových období :-) - pletení, šití, ubrousky, barvy na kde co, však to všechny známe. Ale poslední roky už si říkám, že jsem se dostala od stavu, že už všechno mám , což teda pravda samozřejmě není pravda .-))) Ale ten hlad po novinkách už mě taky opustil. a myslím, že jsou ještě o dost zdatnější sysliči, než jsem já ! :-)

      Vymazat
  12. velký prostor + vše na dosah = úspěch zaručen! Moc se mi tvoje prostory líbí!

    OdpovědětVymazat
  13. přiznávám se, že nepokrytě závidím! Jak ten úžasný prostor, tak všechny možnosti úložišť, ale hlavně - všechno to vybavení. Vždycky, když něco podobného vidím a podívám se na ty dvě moje ubohé skříňky v obývací stěničce, tak si říkám, jak s tím vlastně můžu něco pořádného vytvořit? Skrčená v pokleku u konferenčního stolku?! Jednou snad budou lepší prostory a díky tomu se budu moct rozšoupnout i ve vybavení. Vaše pracovna i zásoby jsou krásné ;)

    OdpovědětVymazat
  14. Wow to je úžasná pracovna. Já si tu svoji teprve pomalu zařizuji. Naštěstí toho tolik nepotřebuji. Základ je stůl a kvalitní židle a to už mám. Zbytek se doladí nějak časem. Uvidím, co všechno budu potřebovat. Ale ta vaše pracovna je jedním slovem úžasná. Jsem na sebe docela zvědavá, jestli se mi v tom mém koutku také bude dařit udržovat takový pořádek :-D .

    OdpovědětVymazat