pátek 20. května 2016

PROJECT LIFE S IVANOU... Apríl

Mojim prvým príspevkom, ktorý Vám dnes prinášam budú aprílové stránky z môjho Project life albumu, ktoré sa mi aj keď s malým oneskorením podarilo spracovať.


Úvodnú kartičku som vytvorila z fotky, ktorú som podlepila papierom a prekryla s vellum. Tento spôsob som si už dávno chcela vyskúšať. Nápis apríl som nalepila zo samolepiek  SN@P od Simple Stories (v balení je hneď viacero farieb).


Na stránky som nepoužila žiadne hotové kartičky, ale rozhodla som sa, že použijem vlastnoručne vyrobené. Doma som mala kolekciu 6x6 papierov My mind´s eye CUT&PASTE ADORBS, ktorá padla za obeť :-) ale nie úplne, pár stránok ostalo v celku. Niektoré farby na papieroch sú sýtejšie a preto som ich zjemnila s vellum, ktorým som kartičky prekryla.


Na nadpisy sa mi skvele hodila samolepková abeceda Daily Flash od October afternoon , ktorú mám v dvoch farebných verziách - v žltej a zelenej (balenie obsahuje 2 typy písma).


Fotky na druhej stránke sú viac farebnejšie ako na tej predošlej, ale jar je o tom. 
Všade naokolo to hýri farbami tak prečo nie aj na stránkach :-) Opäť som použila papiere z rovnakej kolekcie akurát tu som vyberala jemnejšie farby.


Aby stránka pôsobila zjednotene, vyrobila som 2 kartičky v rovnakom štýle.
Motýľov som vystrihla z inej kartičky, farebne sa mi celkom hodili. Potom už stačilo len doplniť nápis z už spomínanej abecedy od October Afternoon a bolo hotovo.


Ďalším zjednocujúcim prvkom sú "bubliny", ktoré som vystrihla z jedného papiera a následne ich použila na napísanie krátkeho textu k fotkám.
Tento krát som sa rozhodla pre ručne písaný journaling.


Pri tejto kartičke som zistila, že nalepiť vellum tak aby vo výsledku nebolo lepidlo vidieť je snáď nemožné :-)  Pokúšala som sa s tým niečo urobiť, ale nepodarilo sa. Snáď mi to prepáčite. 
Ale poučila som sa a viem, že si musím zadovážiť špeciálne lepidlo, ktoré je na to určené.

Na záver by som sa Vám chcela poďakovať, za Vaše gratulácie a povzbudivé slová, ktorými ste mi urobili veľkú radosť. Budem sa snažiť, prinášať Vám nové tvorivé nápady a inšpirácie.
A ďakujem Didi za to, že si práve mňa vybrala do ich (teraz už nášho) tvorivého teamu.
Budem sa na Vás tešiť zase nabudúce. 

Majte sa krásne.


6 komentářů:

  1. Veľmi pekné a inšpirujúce, wellum sa mi páči čím ďalej tým viac, skúšala som prilepiť tenkou obostr.páskou ale nebolo to ono :-(
    akým lepidlom je vhodné lepiť wellum ? Ďakujem

    OdpovědětVymazat
  2. Ivka, krásné stránky, mne padli do noty hlavne tie vlastné kartičky, "vata" ako im súkromne hovorím ☺ Vellum je super materiál, osvědčilo sa mi prišiť ho ... alebo lepiť na mieste, ktoré bude schované ďalšou vrstvou. Niekdy je to veda, že? 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani no to je veru veda :-) tiež to väčšinou lepim tam kde je to schovane ale tu to nejak nebolo kde :-) nakoniec som bola rada ze je to tak ako to je :-)

      Vymazat
  3. V článku sa píše "Ale poučila som sa a viem, že si musím zadovážiť špeciálne lepidlo, ktoré je na to určené " neviete poradiť scrapžienky, že aké je to lepidlo ? alebo čím to lepíte vy ? ak to nie je schované pod ďaľšou vrstvou...

    OdpovědětVymazat
  4. Je to priamo lepidlo určené na vellum (v rolery) a nemalo by byt vidieť. Zatial som live neskusala ale myslim ze to funguje

    OdpovědětVymazat
  5. Ďakujem :-) v tvojich projektoch kt. som videla to je naozaj veľmi pekné a elegantne spracované vellum, teším sa na ďalšie.

    OdpovědětVymazat