pondělí 15. srpna 2016

INSPIRACE... ZIG Clean Color Real Brush

V tomto příspěvku opět budu pracovat se ZIG Clean Color Real Brush. Staly se totiž mou další posedlostí - zařadily se bok po boku vedle MISTI ... :-) Máme tu léto a s ním jednak jasné barvy, ale také květiny. Tak mi to nedalo a mám pro Vás jednu kytkovou... 



Pomůcky:
razítka
černé gelové pero

Přání není nikterak složité. Nejdelší dobu zabere navrstvení ZIG Clean Color Real Brush. Ukážu Vám krok po kroku, jak na to. Nejprve je potřeba si připravit odstíny ZIG. Já jsem na každý květ použila tři odstíny, na listy odstíny dva. 

První krok - narazítkujte si motiv inkoustem, který se kamarádí s vodou :-) Určitě vidíte, že jsem použila maskovací papír - ten mi pomohl květiny uspořádat na sebe.


Nyní přišla na řadu první vrstva barev. Jak už jsem psala v článku "No Line Coloring 2", nejprve nanáším nejsvětlejší odstín ZIG na střed květu a pomocí vodního štětce barvu roztáhnu po celém obvodu. Nechám uschnout. 


Barvy jsou velmi jemné a bledé. Je čas na další vrstvu - zanechávám odstíny, které jsem použila a nanáším je pouze ke středu květů a opět vodním štětcem roztáhnu barvu do stran. Tentokrát si dám ale pozor, aby vodní štětec nezanechal vody příliš (odstín by se zase zesvětlil).


Nyní jsem se základním odstínem květů spokojená, a přišel tedy čas na tmavší odstín. Ten opět nanesu ke středu a vodním štětcem s minimem vody roztáhnu do stran. 


Třetí vrstva barev je nejtmavší. Po nanesení postupuji úplně stejně jako v předchozích vrstvách.


Nyní jsem s květy spokojená a vrhnu se na listy. Použiji stejnou techniku jako na květy.


Květiny jsou hotové a je potřeba dobarvit pozadí. Rozhodla jsem se použít modrou barvu, která ještě zvýrazní jasné barvy květů. Technika vybarvení pozadí je jednoduchá - motiv květin obtáhnu světle modrým fixem ZIG a pomocí vodního štětce s větším množstvím vody roztáhnu do ztracena.


Teď už je jen potřeba doplnit pár detailů a přání zkompletovat. Na střed květu jsem nanesla Wink Of Stella, tečky černým gelovým perem, natiskla nápis, doplnila černými linkami a spolu se světle šedým papírem jsem vše přilepila na přáníčkový základ.


Přání přivolávající léto je hotové. 
Snad na Vás z něho dýchlo sluníčko a naladilo vás do letní pohody :-)

Krásný den!

9 komentářů:

  1. Ty jsi mistr vybarvovani! Fakt nadhera!!

    OdpovědětVymazat
  2. tak tohle vypadá opravdu dobře. Skoro jako natištěný obrázek. Člověku se nechce věřit, že je to ručně vybarvované ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Terezka tak to je majstrovské dielo. Krásaa. Asi začnem uvažovať nad tými "ZIGAMI" už dlhšie po nich pozerám :)

    OdpovědětVymazat
  4. Prostě dokonalé - jako vždy ! Já ty fixy asi vážně musím mít ! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc díky!!! ZIG jsou skvělé :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Terezko, to je další skvostné přání a perfektně popsaný postup!!! Nádhera! <3

    OdpovědětVymazat
  7. Nádherné přáníčko a Ty fixy jsou teda pecka ....

    OdpovědětVymazat