středa 19. prosince 2018

CHALLENGE INSPIRACE... KRAFT A PEROKRESBA

Od té doby, co jsem členem design teamu a logicky se nemůžu účastnit měsíčních výzev - challenge, se mi po nich trochu stýská :) A protože to je disciplína, která mě vždycky moc bavila, (to napětí jaké bude téma, jak se s tím vypořádám a jestli to stihnu) občas si udělám stránku "mimo soutěž". Nejčastěji to bývá s měsíčním zpožděním, kdy už běží nové téma, ale tentokrát jsem to stihla a ráda bych vám ji ukázala, třeba jako inspiraci. Jednu stránku s motivem perokresby jsem vytvořila jako inspiraci při zadání a protože se mi to téma tuze líbí, druhá je zde dnes. A je to trochu kombinace dvou výzev najednou: kraft a perokresba.


Je to opět lift, jak jinak. A i když se mi předloha moc líbila, s rozmístěním čtverečků a jejich odstíny jsem trochu bojovala. Ale vybojovala:)  Základ je tedy krásná světlá kraft čtvrtka.  Mám jich doma vždy zásobu a sahám po nich celkem často. Obzvlášť na podzim :)

Na čtverečky (každý má 4x4 cm) jsem použila papíry jednobarevné, embosované i vzorované. Puntíkatý jednobarevný je od Bazzil Basics, bílý embosovaný je z papírnictví na rohu, ale kdo máte Big Shot, snadno si ho vyrobíte sami. Kraftové papíry z bílým motivem je moje velmi, ale velmi oblíbená jarní kolekce od Pebbles - Spring Fling.


Razítek mám doma pomálu a jsou to vesměs přírodní motivy - trávy, kytky, kapradí, motivy, které upotřebím nejvíc. Mezi nimi je občas i nějaký ten hmyz. A právě malého motýlka jsem na stránce nechala několikrát vzlétnout:) Natiskla jsem ho vícekrát na bílou čtvrtku a vícekrát na kraftovou. Pečlivě vystřihla nůžkami a pak na střídačku odstřihla několika z nich jen jeden pár křídel tak jak vidíte na obrázku. Kombinovala jsem tedy bílý motýl, kraftová křidélka a obráceně.  Křidélka jsou přilepená jen uprostřed a pěkně odstávají.  Cling razítko je od Inkadinkado, razítkuje moc pěkně a je za velmi sympatickou cenu:)  Tato zelená sada 4 kousků sice zrovna v e-shopu není, ale motýlků s "vysokým rozlišením"  je v nabídce určitě spousta.


Další razítka, která jsem s radostí použila byla textová Captured Adventures Set 1 a Capture Adventures Set 2 od 49&Market.  Tato razítka jsem si naprosto cíleně koupila kvůli jednomu layoutu, který vám moc ráda ukážu někdy jindy. Jsou to ale sympatické texty o cestování a dobrodružství v různých fontech. Když totiž používám i nenápadné razítko s textem jen jako "vzor", musí mi dávat jeho použití smysl. Aspoň přibližně :)


Motiv kapradiny natisknutý na dva čtverečky a odsunutý od sebe je detail, který jsem také okoukala a moc se mi líbil. Razítko je stejně jako ta rozfoukaná pampeliška od Stamperia. Mimochodem tato značka má v nabídce množství barevných papírů právě s motivem perokresby.
Konkrétně tato sada razítek už je také starší, ale motivy kapradí a travin má třeba Aladine nebo i Tim Holtz....
Stránku jsem dozdobila datem z Timových písmenek, vlnkami  a nápisem Crate Paper Cute Girl, bílou abecedou od Kaiserkraft a průhlednými samolepkami od Little Yellow Bicycle. Houbičky jsou z papíru co nemá jméno:)

Pokud ještě váháte, zda se do tématu perokresba vůbec pustit, můžete velmi snadno splnit zadání třeba pomocí realistických razítek s "vysokým rozlišením". Věříme, že se najdou i takové superženy, které si svou CHALLENGE ujít nenechají a "vmezeří" svou chvilku scrapu mezi vanilkové rohlíčky a bramborový salát. 

A já se moc těším na příště!

1 komentář:

  1. Aničko odpadnu z tebe! Krásný... od vyhlášené challenge miluju kraft papír... krásně se kombinuje a to jsem ani netušila... takže každá challenge je prostě výzva!
    Já letos zase poprvé tvořím DD a strašně jsem tomu propadla :-) takže hurá PROSINEC!

    OdpovědětVymazat