čtvrtek 15. srpna 2019

INSPIRACE... MAMA KOLA 2016

Je to jen pár dní  co jsem se vrátila z letošní tradiční babské dovolené, tentokrát jsme brázdili na kolech Šumavu kolem Zadova a Churáňova. Děti nám povyrostly a zesílily a tak si dnes trochu zavzpomínám, jaké to bylo, když jsem jim ještě stačila. A není to tak dávno. Před třemi lety jsme je na kole učili jezdit po Valticko - Lednickém areálu a každý den tam aspoň jednou někdo pořádně brečel:)). 
Zážitků a fotek je za ten týden vždy víc než dost a pokaždé se to snažím zpracovat tak, aby bylo na první pohled jasné, že to patří k sobě.  Stránky k Mama kola 2016 jsem tedy vytvářela převážně pomocí kolekce Life is Beautiful od Fancy Pants. Je to sice kolekce jarní, ale velmi univerzálně použitelná.



Úvodní stránka je vlastně jen velká fotka s nápisem a textovými štítky. Dost jsem si to ulehčovala, ale tahle fotka opravdu nepotřebuje další zdobení:))). S plotrem jsem tehdy tak legračně experimentovala, takže nápis je poskládaný ze tří různých papírů. Tehdy mi to přišlo “prudce originální”, dneska bych to asi viděla jinak. 


Opojení plotrem doprovázela i euforie z možnosti stažení různých souborů a šablon volně z internetu. Strávila jsem tím spoustu času, ale moc jsem si to užila. A třeba to jednou někde použiju:). Tento "Chevron Background" je od 17turtles.  v mém případě má evokovat dezén cyklo pláště, ale je to určitě univerzálně použitelný design. 


Stránka je velmi prostá, výřez jsem podlepila barevnými papírky a papírem s motivem dřeva. Doplnila o výřezy Life is Beautiful  a srdíčkem z aršíku puffy samolepek. Nápis je puffy abeceda také od Fancy Pants.


Fotka je do těch barviček lepší černobílá, ale přiznám se, že fotky takto upravené moc často nepoužívám. Mám často pocit, že s barvou ztrácím nějaké důležité informace:). Buttonek je samozřejmě Life is Beautiful od Fancy Pants.


Velké fotky jsou fajn na skupinové foto a v tomto případě jsem toho využívala dosytosti. Vždy jedna velká fotka a vedle scrap stránka.  Vedle této skupinové fotky od Rande Vous je v albu stránka 3 grácie, kterou jsem vám představila v článku Positiv a negativ.  A pak následuje dvojstrana propracovaných stránek, které jsem si hodně užila a poslala je do různých challenge.  Nezpracovávala jsem totiž systematicky a chronologicky, ale když se mi fotka hodila do challenge a chtěla jsem si něco vyzkoušet udělala jsem to. A až po té...asi rok poté jsem se snažila celou dovolenou zkompletovat. Takže z prvního výletu mám 4 layouty a 4 velké fotografie:)) Zatím.


Tyto stránky ještě proložím velkými fotografiemi, třeba z pole plného slunečnic.


Pěší výlet na Svatý kopeček byl za odměnu. Tak akorát dlouhý, krásné počasí a na vršku jsme našli samozřejmě poklad:) Trochu scrapová nuda, ale použila jsem jen samolepící abecedu z archu samolepek Sunshine and Happiness od Simple Stories.


Podkladovým papírem pro mikulovskou stránku je Total Crush, květy všude jinde než v pravém dolním rohu jsou povystřihované ze čtvrtky Happy Day.  Celá kolekce Sunshine and Hapiness bezvadně ladí s Life is Beautiful.


Na této stránce jsem si vytvořila šitím kapsičku na visačku s extra fotkou. Děti čmárali křídami po kamenech a moc se nám to líbilo. Na další stránku jsem už ale neměla sílu a ani se mi nehodila do rozvržení - stránka x velká fotka.  Fotku a podkladový papír jsem tedy prošila po třech stranách tak, aby vznikla kapsička. Tam pak přišla fotka nalepená na visačce tak, aby šla snadno vytáhnout.


Znovu jsem oprášila techniku, kterou jsem hodně používala dříve - vyříznutí motivu na papíru skalpelem a zasunutí fotky pod něj. Nic složitého a fotka tak pěkně "zapadne" :)


A samozřejmě "frkance" černou školní tuší a enamelky.


Poslední hotovou stránkou je ta z lomu Mariánského mlýna u Mikulova. Těm, kdo raději přírodní koupání vřele doporučuji! Stránka je jeden z prvních liftů Steffi Ried, který jsem dělala.


Opět jsem využila puffy samolepky Life is Beautiful, ten bílý nápis je naprosto dokonalý výrobek:). Ledabylé šití na stroji je pro mě stále nervák a o uvolněnosti nemůže být v mém případě ani řeč:)


Papíry jsem tu už míchala, co se mi barevně hodilo, většina ale stále Life is Beautiful. Protistranu vám v tomto případě neukážu a asi chápete proč :)

Přeji vám krásné léto a ještě nějaké to přírodní koupání. Naším úžasným objevem letošního léta je koupání v kaolínovém lomu!:)

Těším se na příště!




9 komentářů:

  1. Jéé, Aničko super. Moc se mi líbí ta stránka s podloženými výřezy! A ta stránka z Mariánského lomu je přesně podle mého gusta - nápaditá, jemná :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Terezko moc děkuju! Jojo, ty moje stránky nemají takový ten pěkný jednotný styl, ale nemůžu odolat zkoušení nových a různých stylů a technik;)

    OdpovědětVymazat
  3. Teda, tolik krásných stránek!!! Ty se cinis!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani mockrát děkuji. Tyhle stránky jsou trochu starší, ale ještě mi nepřišli úplně "oldschool". Teď přes léto stíhám velký kulový ;)

      Vymazat
  4. Aničko, super stránky. Moc se mi líbí ty "visačky" a ta lomová nemá chybu. Začínám pomalu uvažovat o jiném formátu jak 12x12, asi 8,5x11. Chtěla bych se Tě zeptat, když tvoříš stránky na šířku, máš na ně nějaký spešl album?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mileno moc děkuju! ;) Je to uz 8 roků co jsem si koupila první album - Digital and Classic Album od německé firmy Semikolon. Je to ale čím dál těžší ho sehnat, tak si ho asi budu muset vyrábět sama:))

      Vymazat
  5. Skvělé detaily na každé stránce!

    OdpovědětVymazat
  6. krásne stránky, každá jedna, veľmi sa mi páčia :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ani, díky za úžasnou podívanou. Tvoje stránky jsou jako svěží vánek, mám je moc ráda a vůbec nechápu, jak i mohly uniknout na tak dlouhou dobu. ;) Perfektní jsou všechny, al kapsička s nápisem Mikulov je tutovka TOP! :)

    OdpovědětVymazat