Tááák... lanýže by byly, ale do čeho je dát? Přeci do krabičky. A tak jsem sedla a pustila se do práce. Jako základ jsem použila krabičku zhotovenou přímo na míru (návod na výrobu krabičky vám prozradím v některém dalším článku).
Nejprve jsem si změřila víčko krabičky, poté jsem si z bílé čtvrtky uřízla obdélník, který jsem pomocí strojku Big Shot a embosovací kapsy naembosovala a oboustrannou lepicí páskou přilepila na víčko krabičky. Z hnědé čtvrtky, která zbyla z výroby víčka, jsem pomocí kovové šablonky vyřízla na Big Shotu ozdobný oválek a pak ještě jeden menší v bílé barvě. Hnědý oválek jsem přilepila doprostřed víčka, na něj pomocí 3D pěnových čtverečků připevnila bílý. A teď nastalo dilema. Co nahoru, čím to dozdobit? Vzpomněla jsem si, že mám krásné nové kytičky od Kaisercraft a bylo rozhodnuto. Nahoru jsem pomocí disperzního lepidla přilepila tři velké růžičky, dozdobila je výseky lístků a motýlkem. A bylo hotovo. Nyní už jen naplnit krabičku lanýžky a mohla jsem vyrazit.
A protože je zdobení krabičky opravdu jednoduché, tak jako bonus přidávám vyzkoušený recept na čokoládové lanýže :-)
- 70 g smetany
- 100 g másla
- 60 g cukru krupice (i méně)
- 200 g kvalitní čokolády
- 2 lžíce oblíbeného likéru (já dávám Amaretto s mandlovou příchutí)
- 2 lžíce kakaa nebo jemně mletých oříšků na obalení
Smetanu, máslo a cukr odvážíme, dáme do kastrůlku a na mírném plameni zahříváme do té doby, než je směs horká a cukr rozpuštěný. Odstavíme, přidáme nalámanou čokoládu a mícháme do úplného rozpuštění. Na závěr přidáme 2 lžíce likéru a směs uložíme na 24 hodin odležet do chladu. Druhý den ze směsi pomocí kávové lžičky vykrájíme hrudky, které v prstech rychle zaoblíme a obalíme je v prosátém kakau nebo oříšcích a vložíme do papírových košíčků.
Foto a text: Pampelína
Žádné komentáře:
Okomentovat