úterý 7. května 2013

Challenge podle Screbly

Foto a text: Screbla

Je tu další měsíc a Didi si pro nás vymyslela novou challenge. Jejím tématem jsou okýnka na stránce. Nemusí tam být okno ve smyslu okna, ale třeba i výřez nebo průhled.

Já jsem hledala a pátrala, kde bych se inspirovala a nakonec jsem si zase vše vymyslela sama :-) Už dlouho jsem měla připravenou fotku mojí nejstarší po předloňském krupobití, které nám kompletně zdecimovalo úrodu a poničilo auta. Ale poprvé jsme měli na zahradě kroupy jako pingpongové míčky a tak jsme je museli vyfotit :-)


Kruhové výřezy se tedy přímo nabízely. Ale jak na ně? Do Big shotu se stránka nevejde, použít Silhouette mi nepřišlo fér k těm, co ho nemají, tak jsem si musela pomoct jinak. Kruhy jsem si obkreslila podle šablony. Nejdřív jsme je chtěla vyříznout skalpelem, ale to opravdu nešlo, tak šikovná nejsem :-) Na řadu tedy přišly manikúrní nůžtičky. Ale jelikož stříhání není má silná stránka, všechny otvory jsem oškrabala ničičem a ošmudlala distress inkoustem.


Na protilehlou stranu jsem použila mou oblíbenou bublinkovou raznici od  EK Success a taky ji pak lehce oškrabala ničičem a oinkoustovala.


Na stránku jsem použila papíry ze sady Vintage Bliss Simple Kit od Simple Stories – moje oblíbené. Vrchní papír je zelený a spodní, který je vidět v průhledech, je vzor dřevěných prken. Bylo mi líto nechat celý papír skrytý vespod a nepoužít. Tužkou jsem si označila místa, kde průhledy nebudou, papír nastřihla a dvěma velikostmi kruhové raznice vyrazila kolečka, která jsem pak použila na dozdobení stránky. Stejně jsem vyrazila kolečka i z odřezků fotek. 


Fotku i kolečka jsem oškrabala ničičem a oinkoustovala. Na některá kolečka jsem uvázala mašličku, na některá nalepila smotaný provázek a brads. 



Některá kolečka jsem  lepila jen oboustrankou, některá 3D páskou, aby stránka vypadala plastičtěji. I celou stránku jsem na podklad lepila 3D páskou.


Stránku jsem dozdobila brads a čirými drops. Na journaling  jsem použila dřevěná písmenka.


Mě to hrozně bavilo a doufám, že bude i vás! Přeji  hodně nápadů a těším se na vaše stránky !

5 komentářů:

  1. Stránka je skvělá, moc se mi ty kulaté průhledy líbí, i plastická kolečka, zdobení...fakt paráda!

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Oprava.:)) Market, stránka je moc pěkná. Bezva nápad a 3D efekt je super.

    OdpovědětVymazat
  4. Bezvadný nápad a krásná stránka. Vzhledem k tématu stránky mě napadá jediné a obdivné - jsi neuvěřitelně pozitivní člověk, Markét.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc děkuji za milé komentáře všem :-))

    A Ilonko - myslím, že jsem pozitivní pesimista - ať se děje co se děje, snažím se na všem najít to lepší, i když je to někdy zatraceně těžké :-))

    A hlavně - moc se těším na ty vaše okýnkové stránky !!!

    OdpovědětVymazat