středa 29. května 2013

Obálkové minialbum

Foto a text: Screbla

Dnes jsem pro vás nachystala návod na obálkové minialbum.

Kamarádka ze vsi nás pozvala na velkou oslavu padesátin a já si lámala hlavu, čím ji překvapit. Je to taky duše tvořivá, organizujeme spolu různá tvořivá setkání na obci a tak mě napadlo minialbum, které by bylo rovnou záznamníkem celé oslavy.

Album je tvořeno z klasických poštovních obálek velikosti A5. Přeložila jsem je napůl a odřízla zalepovací proužek.


 
Vnitřní stranu každé obálky jsem polepila papíry z velkých sad od My Mind´s Eye. Jsou měkčí než klasické čtvrtky, takže k tomuto účelu ideální. Na místo pro vepsání blahopřání jsem použila listy z cestovatelského deníku z Nanu Nana, jsou lehce zažloutlé, tak se hodily. Otrhala jsem je, aby na stránkách nepůsobily tak ostře. Zdobila jsem výseky z Big Shotu a razítky od Kety.





 

Při lepení je dobré si papír rozpůlit a lepit každou stranu přeložené obálky zvlášť a mezi nimi nechat malou mezeru. Kdyby se lepil papír vcelku, po přeložení by se různě mačkal a nebylo by to pěkné.


 
Po nalepení papíru jsem stranu, kde je obálka otevřená, ozdobila mou oblíbenou závorkovou raznicí. Po slepení obálek k sobě zde vznikne kapsa.




 
Ke slepení obálek jsem použila oboustrannou lepicí pásku. Tu si nalepte vždy na tu stranu, která je ozdobená raznicí, je kratší. Kdyby byla páska na druhé straně, může se stát, že netrefíte přesně správnou vzdálenost a páska pak bude vidět - vlastní zkušenost :-)


 
Do vzniklých kapes jsem ještě vsunula karty, na které pak bude možné dolepit další fotografie. Pro lepší manipulaci jsem na ně nalepila štítky z raznice.



Původně jsem chtěla celé album svázat Zutterem, ale drželo dobře, tak jsem ho nechala tak. Před nalepením titulní a poslední stránky, jsem na album nalepila stuhu na zavazování. Shodou okolností měla stejný vzor jako číslice 50, kterou jsem koupila náhodou v květinářství jako dřevěný zápich.


No a tady už je hotové minialbum:



Udělalo opravdu radost, kolovalo celý večer a gratulací je v něm spousta.  Už jen čekám na fotky a dokompletuji. Pokud majitelka dovolí, ukážu vám pak i stránky s fotkami.

5 komentářů:

  1. Bezvadný nápad a moc povedené provedení. Fakt se ti to Market povedlo. Ani se nedivím, že udělalo radost.

    OdpovědětVymazat
  2. tak to se mi opravdu moooc líbí, potřebuju teď taky jeden podobný dáreček, tak to možná vyzkouším - díky :-D
    danas

    OdpovědětVymazat
  3. Screbli, máš to moc hezký. Už se těším na hotové album.

    OdpovědětVymazat
  4. Super nápad, parádní provedení!!!
    Děkuji za inspiraci :)
    valilu

    OdpovědětVymazat
  5. Holky moc díky za chválu :-))

    já mám totiž ráda, když je dárek praktický a neskončí hned na dně šuplíku a tenhle byl uveden v život hned :-))

    OdpovědětVymazat