pátek 2. srpna 2013

Project Life - 14. týden

Po nucené "nemocniční" pauze jsem tu s další dvoustranou z mého alba :-) Ale aspoň bude o čem psát, na všem je třeba hledat to pozitivní :-) Fotky opět strašné.... Halóóó???!!! Nevíte někdo jak fotit velké stránky???


14. týden byl opět :-) týden velikonoční... nějak jsem se do toho zamotala - psala jsem to mi minule ve 13. týdnu. Ale vzhledem k tomu, že máme Velikonoční neděli a Velikonoční pondělí, jsou velikonoční týdny vlastně dva! Jen se mi sem nějak zamotala fotka se strejdou Lubou právě z neděle toho předešlého týdne. Já jsem na ni zapomněla... ehm... nějak se mi ztratila pod nánosem všeho možného a našla jsem ji až později. Bylo mi ale líto ji nepoužít.


Podklad je jak jinak než kartička z kolekce Harvest Lane od Simple Stories. Slovo "TÝDEN" jsem natiskla svou novou sadou písmenkových razítek. Jsou ale na dřevěném špalíku (což je super, protože nemusím každé písmenko extra lepit na bloček) a bohužel guma není moc přesně nalepená, takže i když tisknu absolutně přesně, výsledek vypadá jak vypadá. Ale to vychytám... Přinejhorším to příště natisknu tak moc nakřivo, že bude zřejmé, že je to úmysl :-)


Vždycky mám tolik fotek Adama, že nevím, kterou vybrat. Jeho ksichtíky jsou prostě úžasné a nechci přijít ani o jeden. Je přece jasné, že v počítači už se nikdy nikdo na fotky dívat nebude, když je budeme mít hezky v albu. Proto tisknu skoro všechny fotky, které chci uchovat a na které chci ještě někdy koukat. Na to se mi osvědčily čtvercové koláže, které tisknu ve velikosti 9 x 9 cm. Do velké kapsičky jsou tak akorát, aby se mi tam vešel ještě journaling a případně něco malého na ozdobu.

Jinak na této kartičce je text vytištěný ve dvou vrstvách. Zapomněla jsem ho vytisknout v tučném provedení a bylo to málo viditelné. Bláhově jsem se domnívala, že se trefím a vložím papír přesně... no - netrefila jsem se a příště si dám pozor :-)


Papírová kapsička z kolekce Vintage Bliss ukrývá fotku, která není zrovna na ukazování, ale do alba jsem ji rozhodně zařadit chtěla. Fotka je překrytá pergamenem a ozdobená samolepkou ze stejné kolekce.


Tuto část jste už viděli v ochutnávce před dvěma týdny. Fotka vlastnoručně umotaného sushi je upravená v editoru... (hlásí se ti, kdo už používají malé čtvercové fotky.... a také ti, co milují sushi :D - schválně, kolik nás tu je???)... kartičky jsou z kolekce 24/7, druhá od Teresy Collins, ručka od Kety.


Naše malá hráčka :-) Nekamenujte mě, já vím, že to není nic pro děti, ale 2 týdny s neštovicemi a nudícím se Emičákem mi nedaly na výběr.


Ono to vypadá, že skáču od tématu k tématu, ale fotím kartičky zleva doprava odshora dolů... takže zase sushi... Když byla Ema malá, mám fotky typu "naše první lžička". Toto jsou tedy "naše první hůlky" :-) Chutnalo jí a dokonce i s hůlkama si dobře poradila. Ta bude po mamince :-)


Druhá strana je z víkendu, kdy jsme byli na oslavě dědových narozenin. Na podklad jsem použila mix kartiček od Simple Stories a čtvrtek od Studio Calico.


I tuto fotku jste již viděli v článku o tom, jak tisknu journaling. Kartička je ozdobená razítkem od My Mind´s Eye, vybarveno akvarelovými pastelkami a místo vody jsem na "rozmytí" použila jen bílou pastelku. Dozdobeno jednou z mých oblíbených washi pásek, druhá nej je tato (třetí, čtvrtou... dvacátou... vám ukazovat nebudu, ušetřím vás... Ale ještě aspoň mráčkovou, ta je nááádherná!!! To je NEMOC!!! Kde není washi páska, mám pocit, že nemám hotovo. Můj 4-kolíkový stojan na washi pásky je mi malý, včera jsem musela objednat 8-mikolíkový - tam budu mít ještě trochu místa :-D) Mimochodem - ještě váháte nad tím čtvercovým formátem fotek??? :-)


Tři grácie... Tady jde vidět, že i mistr tesař se někdy utne... když píšu blog, dělám chyby a vy mi je laskavě promíjíte... ale kdybych tiskla samolepky v několikatisícovém nákladu, asi bych si to hooodně dobře zkontrolovala. Aby se mi nestalo, že mi přeskočí písmenka jako tady. Správně se slovo píše PICTURE, ale protože je to od Simple Stories, tak já jim to snad i prominu, nebo co :-)


Stále kolekce Vintage Bliss, ta se jim moc povedla. No a Timíkova písmenka. Po těch se minule v e-shopu doslova zaprášilo, ale slibuju, že příště už jich bude dostatek. Znovu doplňovat budu okolo 25. srpna.


Všechno od SS :-)  + vlastnoruční škrabopis...


Čtvercová koláž ve velikosti 9 x 9 cm a další sada razítek s písmenky, tentokrát od Hero Arts. Ta už sedí trochu líp, resp. je to tak trochu ulítlej font, že ani nejde poznat, jestli je to rovně nebo ne :-)


Ikea metr opět v akci, Keta razítko Víkend a lehce infantilní samolepky... nějak se mi hodily k té plyšové ovečce, jinak by navždy zůstaly v šuplíku :-)


Děkuji za nakouknutí a s radostí mohu prozradit, že již brzy se na blogu setkáte i s dalšími Project Life ukázkami od ostatních scrapařek. 

Foťte, pište... a na podzim se doufám uvidíme v Liberci! Mějte krásný víkend!

5 komentářů:

  1. Už jsem se nemohla dočkat.
    Zase krásné stránečky!Zdobení!
    Jinak se hlásím k použití čtvercových fotek..a k suši..to se mi zatím ani nepodařilo někde ochutnat..tak je to pro mě otevřená kapitola..jak budu mít tu čest..písnu ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kamčo, můžeme si v Liberci udělat zase sushi párty :-)

      Vymazat
  2. Hned jak dorazím domů, tak se pouštím do projectu. Musím to tady veřejně napsat a pak už to půjde :-)) Didi, opět super stránky, viděla jsem je naživo a nemá to chybu!
    Sushi párty už byla :-) Kamčo, měla jsi vydržet déle a hned bys měla fotku do deníčku :-))

    OdpovědětVymazat
  3. Holky...já vím ;-(. Nešlo to jinak, já byla ráda, že to šlo aspoň takhle. Bylo mi to moc líto. Ale cvičím, dávám se dohromady a na podzim budu čupr ;-) Irisko, jo! Pusť se do toho je to moc fajn , už se těším na pokoukáníčko!

    OdpovědětVymazat
  4. K čtvercovým fotkám se hlásím, ale suschi jsem ještě nikdy nikde nejedla :)

    Fotka "tři grácie" je vtipná, i s tiskařkou chybou. Co říkal fotograf modelům?...a teď se všichni zamračte, ale fakt hodně...:)
    Co to je za ozdobu pod "večerním rozhovorem" s Emčou - má takový kovový vzhled.
    Supr zdobení washi páskama!!!

    > valilu

    OdpovědětVymazat