pátek 16. srpna 2013

Project Life - 16. týden

Dnes to zase bude tak tak... Nic nestíhám, ale lepší, než kdyby nebylo co dělat, že :-) Ženy, jak zvládáte chodit do práce, starat se o rodinu a ještě tvořit????? Já to chci taky umět!

Tato dvoustrana je jedna z mých oblíbených. Líbí se mi barevné ladění, především na levé stránce.


16. týden začal jednou smutnou událostí. Vím, že je to daleko a netýká se nás to, ale je to věc názoru. Mám kamarádku, která do USA létá na dovolenou každý rok. Jednou za život by se tam chtěl podívat každý z nás (nebo aspoň většina :D)... a nikdy nevíme, kdy a kde se k čemu přichomýtneme. Prostě jen malá připomínka toho, že náš život se může změnit během vteřiny :-(


Podařilo se mi jako podklad využít zadní stranu kartičky z  předchozí stránky, to se mi moc často nestává. Text je vytištěný na linkovaném papíru vytrženém z malého notýsku. Šipka je chipboard od Kety, nabarvila jsem ji černou fixou a zalila lepidlem Glossy Accents. Kaňka je otisk razítka od 7 Gypsies.


Tady jsem opět použila kousek tenkého linkovaného papíru - líbí se mi, že když se náhodou něco nepovede, mohu ho bez slitování vyhodit a vytisknout znovu :-) Zároveň se mi líbí, že je neutrální, odvede pozornost i od divočejšího podkladového papíru a navíc slouží jako další vrstva. Miluju vrstvení, jen mi to nejde :-) Písmenka jsou od Tima Holtze a Basic Grey.
 

Adámek poprvé v kočárku. Razítko je od Kety, ale bohužel už není v nabídce. Dozdobeno enamelovými tečkami z různých sad.


No a nesmí chybět historka o tom, jak nám kočárek (naštěstí bez obsahu) spadnul z více jak metrové výšky z terasy... Ten zlomek vteřiny, než mi došlo, že v něm Adam není, byl nekonečný. Holt brzdu používáme, jen když tam Adámek leží.
 

Potřebovala jsem zase schovat jednu fotku, aby nebyla vidět na první pohled, takže jsem musela vyrobit odklápěcí kartičku. Dělám je často, protože poskytují další místo na fotky, ozdoby, nebo journaling. 

Dvě kartičky slepím washi páskou, jednu pak zastrčím do kapsičky, druhá ji překrývá zvrchu. Vzhledem k tomu, že jsem pracovala na straně, kde v kapsách nejsou otvory (kartičky se zastrkují pouze z jedné strany), musela jsem kapsu naříznout skalpelem. Prvně jsem se bála, ale postupem času už jsem se otrkala a řežu jako o život :-)


V týdnu se u nás stavily kamarádky s dětičkama - připomněla jsem si, co mě čeká :-) Adámek v té době spinkal 23 hodin denně, tato miminka už byla trochu odrostlá a rozhodně nespinkala :-)))


Tady už je druhá strana... Stále jsem nadšená z toho, kolik se na jednu dvoustranu vejde fotek. Tady jich je celkem 20, když spočítám i ty v koláži. Nemusím složitě vybírat, které fotky zpracuju a které ne, vážně se mi tam vejde všechno. Jen dvakrát jsem měla nedostatek místa - když se Adam narodil a pak když Ema s Petrem byli v zábavním parku. Tam plánuji časem dodělat a vložit extra stránku, která bude menší než 12" x 12" (něco jako A4), čekám, až mi přijde tento typ kapes.


Jsem si nemohla pomoct a musela Péťu vyfotit, jak si hraje s kytičkama. On je náruživej zahradník :-) Kdyby mohl, tak se celý den hrabe v hlíně. Se vždycky musím smát, když ho vidím, jak už dvě hodiny pleje ten stejnej záhonek s jedním řádkem hrášku... na autobus chodí vždycky pozdě, protože ještě musí zalít kytičky... když je v práci, volá mi hlavně proto, aby mi řekl co a jak mám zalít... prostě sranda :-) Vlaječku jsem si vystřihla z bílé čtvrtky polepené washi páskou a přicvakla svorkou.



Ehm... tak vlastně beru zpět, co jsem napsala výše. Tady jsem přece jen musela obětovat ještě nějaké fotky... Nakonec jsem vybrala tu, která mi přišla nejvtipnější. Na terasu přišel bažant a koukal mi do pokoje :-) Ale ty další přidám aspoň sem na blog...





Přišlo opravdové jaro a já se konečně dočkala - naše první letošní opíkání špekáčků. Miluju špekáčky! Nejvíc když jsou opečené skoro do černa, hmmm, dala bych si. Ale už dlouho jsme vzhledem k panujícím vysokým teplotám žádný ohýnek nedělali :-( Budeme to brzo muset napravit.


 

Kromě špekáčků miluju hlavně koláže z Picasy :-) Nedokázala bych vybrat jen jednu fotku z víkendu u tetičky Evy. Díky koláži jsem mohla použít všechny. Emičák na všech vypadá úžasně.


Přeji vám pěkný víkend, já se snad po dlouhé době dostanu k dalšímu týdnu. Jsem tááák ve skluzu, ale stále si fandím :-)

3 komentáře:

  1. Didi...nádhera!Zdokonaluješ projekt každou stránkou víc a víc. Baví mě moc Tvé komentáře. Barvičky jsou krásně jarní a zahradníček krásně ladí s vlaječkou ;-)Koláže jsou suprové...drž se, nepřestávej! Byla by to hrozná škoda.

    OdpovědětVymazat
  2. Je to krásný a perfektně sladěný. Jako vždy :)

    OdpovědětVymazat
  3. Román na pokračování čtu pravidelně. :-) Didi, máš to vymakaný, sladěný, perfektní. A fotky jsou taky parádní.

    OdpovědětVymazat