středa 28. srpna 2013

Technika Ghost Stamping

Foto a text: Ilona Č.

Technika, která je v angličtině nazvaná Ghost Stamping - o překlad se nebudu pokoušet, ale popíši vám, jak funguje :-)


Tuto techniku používáme na přírodní (tzv. kraft) odstíny čtvrtky. K vytvoření správného efektu potřebujeme bílý pigmentový inkoust (vynikající zkušenost mám s inkoustem ColorBox Frost White), barevné inkousty (zkoušela jsem jak distress, tak Hero Arts) a razítko (u této techniky je nutné mít silikonové razítko – pro viditelný efekt jsem použila plné razítko s květinovým vzorem). 

Bílým inkoustem si narazítkujeme motiv na kraft čtvrtku. Protože ColorBox schne velmi pomalu (typická vlastnost pigmentových inkoustů), prosušíme jej pomocí horkovzdušné pistole. 


Pak si připravíme barevné inkousty a otiskneme razítko do stejného místa jako je bílý motiv, jen malinko pootočené, aby vytvořilo jakýsi stín, či "ducha" původnímu bílému otisku.


A to je vše :-) Vypadá to velice efektně a je to jednoduché. Svoje přání jsem ještě dozdobila bílým falešným šitím a černým textem "gratulace". 

 

A protože to bylo přáníčko na přání :-) doplnila jsem jej magnetickou záložkou. Záložku jsem vytvořila z bílé texturované čtvrtky a na ozdobu jsem použila motiv, který je na přáníčku.


Vroubkované výseky jsem nalepila na konce papírového proužku a zespod jsem záložku opatřila magnetickou fólií. Fólii lepím na záložku tak, že si přilepím jednu část magnetu na záložku, druhý kus magnetu dám na první a nalepím na něj druhou část záložky. Je to proto, že i když jsou oba kusy magnetu zcela totožné, "nepřilepí" se nikdy tak, aby byli přesně na sobě. Na detailní fotce je to dobře vidět. Pokud jste si na začátku na fotografii všimli kolečka, nakresleného tužkou, byla to moje značka, kam bude umístněna záložka :-) Značku jsem později vygumovala.


A přání s milou pozorností bylo na světě :-)

10 komentářů: