pondělí 12. ledna 2015

Design Team - Markéta

Tento týden vám na blogu postupně představíme všechny členky našeho nového design týmu. Připravili jsme pro ně několik otázek a každá z nich také položila jednu doplňkovou otázku své kolegyni.

Přivítejte prosím... Markétu! 

Markéta nás letoškem provede prostřednictvím svého Project Life alba. Kdo měl možnost vidět ho na vlastní oči, ví, že Markéta je česká Project Life hvězda!!! Její alba a dovolenkové deníky jsou přenádherné, stránky má vymazlené do posledního detailu...

Řekni nám prosím něco o sobě.
Jmenuji se Markéta a v papírovém světě jsem Screbla. Mám 3 dcery, jednoho manžela, jednoho kocoura, jeden domeček a v něm pracovnu a v ní svůj papírový svět. Své děti i muže miluji, ale jsem ráda, když večer můžu utéct ke svému tvoření a být jen sama se sebou.






Jak ses dostala ke scrapbooku?
Scrapbook jsem našla úplnou náhodou. Tvořím od malička - prababička, babička, máma - všechny pletly, šily, háčkovaly, vyšívaly, takže já samozřejmě taky. Postupně jsem objevovala další techniky a možnosti - decoupage, fimo, korálky. Jednou v noci, před koncem roku 2010, jsem na netu hledala nějaké návody na korálkové vánoční hvězdy. Sjížděla jsem různá videa na Youtube a omylem nebo ze zvědavosti klikla na nějaký návod na tvoření z papíru a byla jsem ztracená a  lapená :-) Pak už to mělo asi standartní pokračování - první nákupy na scrapbookových eshopech, první přáníčka, první kurz, první stránky, první sraz a setkání s báječnými tvořivými ženami, nová přátelství a báječné zážitky, které poslední 4 roky díky papíru mám.




Co je Tvou hlavní parketou, co převážně tvoříš?
Zpočátku jsem tvořila přáníčka a drobné papírové pozornosti. Pak jsem celý  další rok strávila tvorbou scrapbookových  stránek  a poslední dva roky se naplno věnuji tvorbě Projectu life a dovolenkovým deníkům.

Máš oblíbenou značku a případně i nějakou scrap-superstar, kterou sleduješ?
Nejraději pracuji s kolekcemi od Simple stories - jsou veselé, barevné, nápadité. Hodně podobné bývají sady od Echo Park nebo Fancy Pants. Naopak jemnější, ale nápadité jsou kolekce od Studio Calico a Teresy  Collins. No, v podstatě  mám ráda všechny papíry, jen snad vyloženě květinové, romantické a vintage mě nechávají chladnou :-)
Vyloženě oblíbenou tvář ve světě scrapbooku asi nemám. Každý je zajímavý něčím jiným, ale k nikomu vyloženě nevzhlížím.




Pět oblíbených pomůcek, bez kterých nemůžeš být?
Rozhodně nemůžu být bez nůžek s teflonovým nelepivým ostřím, oboustranné lepicí pásky, enamelových teček, provázků a samolepek.  A pákové řezačky a řezací podložky a skalpelu a Glossy Accents lepidla a korálků a brads a kartonových výseků a písmenek a samolepících kamínků a ...... no asi to vypadá, že neumím do 5 počítat .-)))

Je nějaká technika, kterou bys letos chtěla vyzkoušet?
Nejsem nebo se rozhodně nepovažuji za "patlací" typ. Ale když už se k tomu dostanu a je příležitost, jako bylo třeba na podzimním libereckém srazu, tak mě to moc baví a moc si to užiju. Takže ráda bych si letos zase zkusila nějaký mixed média projekt.



Rada pro začátečníka...?
Obecně - nejsem tak bohatá, abych si kupovala levné věci. Takže pokud potřebuji nějakou pomůcku, nářadí, radši si chvilku počkám, našetřím a koupím tu pořádnou - nůžky, nýtovací kleště, kvalitní raznice. Časem totiž zjistíte, že stejně musíte koupit ty lepší, že ty obyčejné nevydržely nebo nedělají to co mají a pak vás to vlastně vyjde 2x dráž.
A z pohledu tvorby Project life - základ je pořádné album a kapsy, které vydrží časté prohlížení. Odolejte pokušení nakoupit všechny ty nádherné kartičky co se na nás v novinkách každý měsíc valí. Taky jsem neustála první příval kartiček od Becky Higgins a teď mi tu leží v krabici, skoro je nepoužívám a nespotřebuju je ani v příštím životě. V PL se totiž dají použít všelijaké zbytky a odřezky papírů, spousta posbíraného materiálu - vstupenky, prospekty, katalogy, balící papíry - takže často se na celé dvoustraně najde místo max. pro 2- 3 kartičky.
Moje rada tedy zní - nakupovat s chladnou hlavou ! ...... kéž bych to uměla :-)


Jak vypadá Tvůj stůl během pracovního procesu?
Můj stůl během pracovního procesu bych některým asi ani vidět nepřála :-) Mám stoly 2, krásné, velké prostorné. A to vždy přesně 5  minut po úklidu. Jakmile se pustím do práce, vytahuju všechno co potřebuju, rozmýšlím, přendavám, narovnávám, vyměňuju a za chvíli mi z pracovní plochy víc jak metr čtvereční, zbude prostor 20x20 centimetrů :-) hrozné, já vím, ale tak se mi vlastně tvoří nejlíp.


Otázka od další členky design teamu: Rada by som sa inej členky týmu spýtala, či má pri tvorení rada ticho alebo napríklad hudbu, či v pozadí pustený nejaký film.
V pracovně nad stolem mám malou tv, na koukání to moc není, to bych přišla o krční páteř :-) Takže buď mi běží ČT24 - ráda vím co se děje - a nebo si pouštím film, co už znám a nevadí, že ho nevidím. Nejčastěji je to Hudbu složil, slova napsal ten miluju! :-) 

Těšíte se na Markétiny stránky?  Pokud ano, napište jí to v komentářích! Stejně tak pokud byste uvítali článek na nějaké konkrétní téma týkající se Project Life, napište nám to. Ze všech komentářů na konci týdne vylosujeme jednoho z vás a pošleme mu sadu 100 ks journalingových kartiček od Becky Higgins:

31 komentářů:

  1. Tesim sa na Marketkine prace...ten organizovany chaos na stole mi je velmi povedomi :)) Drzim palce, pa Zuzana

    OdpovědětVymazat
  2. Markét, moc děkuji a moc se těším na krásné stránečky.

    OdpovědětVymazat
  3. No jasně že už se těšíme moc, co ta naše žena šikovná vytvoří!!!! Její stránky jsou vždy nápadité a hlavně - což oceňuji nejvíce - vtipné :-)) Sranda musí být a kdo Markét zná, tak je s ní vždycky rád!!

    OdpovědětVymazat
  4. Výborný Markét, jsi hvězda, nejenom ve srappu ale už i mediální..... a rozesmála jsi mě s tím, že neumíš do 5-ti počítat, výborná hláška..... a samozřejmě musím napsat, že Tvá alba s PL, které jsem viděla jsou fakt famózní.... jsi prostě naše šikulka....

    OdpovědětVymazat
  5. tak to je bajecna zprava hned po ranu!!!! Market, moc gratuluji a tesim se na tva dilka..album jsem mela moznost videt nazivo a originalita tedy neschazi!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Veľmi sa teším na Markétkinu tvorbu, gratulujem a prajem veľa inšpirácie!

    OdpovědětVymazat
  7. Juuu moc moc grtauluji a ještě víc se těším :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Velice ráda sleduji práce jiných scrapařek, Markétu znám, takže o to více se těším. Přeji ti, ať máš stále plnou hlavu nápadů :)

    OdpovědětVymazat
  9. Markétko těším se na tvoji práci...dáváš tam kus sebe...a to se mi líbí....Míla Voborníková

    OdpovědětVymazat
  10. Veliká gratulace, Markétko :-)) Těším se na tvé příspěvky!!

    OdpovědětVymazat
  11. U nás to při tvorbě vypadá podobně :-) Už se moc těším na stránky, potřebuji načerpat inspiraci. PL se nevěnuji, ale deníkům ano.

    OdpovědětVymazat
  12. Markét gratuluji a moc se těším na tvé vychytávky v PL.

    OdpovědětVymazat
  13. Pořád jsem měla pocit, že mám co dohánět, ale po přečtení dnešního příspěvku, jsem se hodila do klidu. Mám za sebou korálkování, drátkování, decoupege, přáníčka a můj první kurz scrapbooku byl ten Liberecký. Článek od Markéty mne uklidnil, jsem na dobré cestě :-) a velmi se těším na další články,novinky,vychytávky, jedním slovem inspiraci od stejně postižených lidiček, jako jsem já.

    OdpovědětVymazat
  14. Super! Už se moc těším na další inspiraci v project life světě:-)

    OdpovědětVymazat
  15. Krásné představení, Váš styl se mi moc líbí a těším se na další 🌞. Ten stůl je prostě božíí 💡.

    OdpovědětVymazat
  16. Markétko, gratuluji Vám a za sebe dávám palec nahoru za Vaši pracovnu!

    OdpovědětVymazat
  17. Děkuji všem !!

    Těším se na naše setkávání tady a taky na vaše projekty, nápady, postřehy !!

    OdpovědětVymazat
  18. Markét gratuluju a těším se na Tvé nápady a vychytávky

    OdpovědětVymazat
  19. Markét, těším se na PL inspiraci a veškeré Tvé další tvoření!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Market gratuluji a už se těším na tvé příspěvky a na nějaké příští osobní setkání. :)

    OdpovědětVymazat
  21. Super ženo gratuluji. Moc jsem se některým tvým odpovědím nasmála. Těším se a možná mne i na PL nalákáš....

    OdpovědětVymazat
  22. Veliká gratlace, moc se těším na tvoje příspěvky, tvůj PL bude určitě zábavný a hravý a tak se něco přiučím ...a ráda :-D
    Danas

    OdpovědětVymazat
  23. Markét, strašně ráda bych se s Tebou a Tvou tvorbou potkala naživo, když už bydlíš tak blízko. Doufám, že se to jednou podaří... Zdraví Jarmila (z Davle)

    OdpovědětVymazat
  24. Markéto působíte na mě jako velmi pozitivni člověk, fandím Vám a těším se na Vaše příspĕvky, Katka

    OdpovědětVymazat
  25. Těším se na nové zajímavé články... Super výběr. Makiarka

    OdpovědětVymazat
  26. Neviem sa dočkať Vašej práce a nápadov, ktoré nám ukážete ;)

    OdpovědětVymazat
  27. Vyřehtaná a překypující pozitivní energií Markétka nesmí nikde chybět! Super, výborná volba :-D Třeba pochytím něco z tvého systému tvorby PL :-)

    OdpovědětVymazat
  28. Kdo by neznal, alespoň z internetu, Screblu... ;-) Na všech fotkách vždy vysmátá, od pohledu naprostá pohodářka, takže na její PL se moc těším!

    OdpovědětVymazat
  29. Líbí se mi pracovní stůl, tak to mám i já. PL netvořím musím k němu teprve dozrát. O to víc jsem nad některými pracemi jako v Jiříkově vidění. Takže se těším a třeba konečně letos s PL začnu :-)

    OdpovědětVymazat
  30. Markét, moc se těším na inspiraci od Tebe. Tvůj PL je fantastický. Díky že můžu nakouknout...

    OdpovědětVymazat
  31. Držím ti palce, Markétko! :-)

    OdpovědětVymazat