úterý 19. ledna 2016

"Album bez plastových kapes byl můj sen," říká...

...Alona Desigual, náš dnešní guest designer.

Jednou jsem vyzkoušela udělat do alba stránku bez plastové kapsy, a nechtělo se mi u toho zastavovat. Snila jsem o celém albu „bez plastových kapes“.  Zde se s Vámi chci podělit o zhmotnění mého snu :) 


Klasické velké 30-tkové album mi ale připadalo moc velké. Proto jsem zvolila formát 8,5 x 11 palců (je podobně veliké jako klasický A4 šanon).  Zrovna jsem měla doma jedno takové koženkové album od We Are Memory Keepers v nádherné modré barvě, která ladila ke kolekci So Fancy od Simple Stories – a bylo rozhodnuto pro to, z čeho tvořit. Kolekci So Fancy jsem si pořídila celou, včetně ozdob a doplňků, a začala jsem stříhat a lepit.


Podkladové stránky jsem ořezala na velikost, která pasuje do alba, a každou stránku jsem podlepila acetátovým proužkem. Zakulatila rohy, aby se tolik netřepily, a do plastového proužku udělala díry tak, aby pasovaly do šanonu.


V tomto albu se každému vnoučeti dostane samostatné části, kde bude mít fotky od narození do 1 roku. Výhodou alba s kroužkovou vazbou je, že se stránky mohou doplňovat postupně. Většina vnoučat se tudíž nerodí najednou a úroda fotek je tak rozložena v čase.

Pojďte si se mnou zalistovat dokončenou části alba.


Chtěla jsem aby album mělo trochu eklektický nádech, proto každá stránka je jiná a některé jsou také interaktivní.



Využila jsem i něco málo ze scrapových zásob - kraftové a jednobarevné čtvrtky, hedvábný papír a různé ozdoby.



Pestré a barevné stránky jsem promíchala s minimalistickými.


Využila jsem i 4x6 PL kartičky a ozdobné rámečky z kolekce So Fancy.




A parádu udělaly i výseky a písmenkové abecedy.


Doufám, že Vás listování albem bavilo a možná i inspirovalo zkusit udělat album jinak, nebo vyzkoušet tvorbu s jednou kolekcí.  Mě to bavilo moc. A pro druhé podobné album už mám pořízené broskvové album a kolekci I AM. Už se těším na další tvorbu.

Alona Desigual

6 komentářů:

  1. Kapsy taky považuju za nepřítele a (bohužel) nutné zlo. A svůj sen o nekapsovém albu (podobný formát) jsem si už také před léty splnila a vyřádila se tak se spoustou odklápěček a "ošahávacích" prvků. Teď mě to zase láká se k tomu někdy vrátit..

    OdpovědětVymazat
  2. O albu bez kapes uvažuji už asi 2 roky. Pořád jsem přemýšlela jak pořešit dírky aby vydržely co nejdéle. Acetátový proužek je super nápad.

    OdpovědětVymazat
  3. Všechny albumy z dovolených( a mnohé jiné, např.minialba ) dělám bez kapes, "osahávací", protože potřebuju ten kontakt, dělat všelijaké schovky, odklápěčky a tak podobně. Dírky zpevňuji samolepícím kolečkem do kterého pak udělám dírku přes dírku ;-) a jinak všechno drží bez úhony.

    OdpovědětVymazat
  4. albumko je nádherné, krásné nápady, schovky a odkrývačky... opravdu úžasné

    OdpovědětVymazat
  5. juu, tak jsi to dokoncila, je to krasne!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to naprosto senzačně. Mohu poprosit o radu ohledně lepidla, které je nejvhodnější na přilepení acetátového proužku?

    OdpovědětVymazat