pondělí 18. dubna 2016

DIY tutorial... Váza s květinami

Jarní nálada se v mé tvorbě projevuje záplavou kytiček. Taky jich mám díky obchůdku Pretty Papers pořádnou zásobu. V poslední době jsou mou vášní razítka a vyřezávací šablony od firmy Heartfelt Creations. Dnes jsem sáhla po krásné vyřezávací šabloně na vlčí máky. Vím, že to není úplně jarní květina, ale je krásná. A to se počítá! :-)


Jako první si vytvoříme květy vlčích máků. Na BigShotu si vyřízněte několik květů. K vyřezání použijte akvarelovou čtvrtku nižší gramáže. Jednotlivé výřezy namáčejte v předem připravené barevné "lázni". Na nesavou podložku si několikrát otiskněte červený distress inkoustový polštářek. Ten potom vodní sprškou několikrát zastříkněte. Ve vzniklé emulzi máčejte, z obou stran, připravené výseky. Nechte zaschnout.


Suché okvětní plátky vytvarujte. Kuličkovým stylusem vytvořte žilkování. 


Poté vytvarujte střed květiny. Jednotlivé lístky ještě "prohněte" pomocí špičatého nástavce s průřezem, nebo pomocí obyčejné pinzety. 



Po vytvarování všech jednotlivých lístků sestavte a slepte celé květy. Můj květ je složený z 2 větších a 3 malých výřezů. 


Květ dokončete tupováním okrajů lístků tmavším červeným inkoustem. Na úplný konec do středu každé květiny vlepte broušený šedý nebo černý samolepící kámen.



Nyní si podle připravené šablony (na konci návodu najdete odkaz na stažení) vystřihněte základ přání. A vázu z barevného papíru.



Obrázek si můžete vytisknout a upravit podle vlastní potřeby. Je konstruován na velikost přání A6. 


Na bílou čtvrtku si pomocí aplikátoru natónujte odstín, který bude ladit s barevnou škálou vázy a natiskněte razítko s textem. Razítko vystřihněte a pomocí 3D pěnových polštářků nalepte na přání. 


Přání dokončete nalepením barevného papíru (vázy) na základ přání a nalepte připravené kytičky na část nad vázou. Doplňte zeleným lístkem. Či jinou vhodnou ozdobou. 


A přání je hotové.


Šablonu si můžete stáhnout v jako dokument v .pdf ZDE.
Nebo jako šablonu pro plotr Silhouette ZDE.

Pokud se do makové vázy pustíte taky, pochlubte se nám na Pinterestu Pretty Papers.

Krásné tvoření přeje

4 komentáře:

  1. Ty máky jsou nááááádherné!

    OdpovědětVymazat
  2. Ilonko, květy máků jsou překrásné! A propracované do posledního detailu!

    OdpovědětVymazat
  3. Asi mi chybí jisté razítko :-) Ale hlavně jak píše Jitka, jak je máš domodelované - božské !
    A nápad s vázou je super ! :-)

    OdpovědětVymazat