středa 25. května 2016

INSPIRACE... Svatební gratulace s MISTI

A je to tady! Sezóna svateb naplno odstartovala a já se nestačím divit, jak se společně s dobou mění požadavky a nároky gratulantů. Dělala jsem v poslední době několik zakázek na přání zákazníků a všechny byly netradiční ... Gratulace v námořnickém stylu, dekadentní zlato-černá kombinace apod. Osobně jsem ráda, že už svatba není pouze doménou krajek :-) A že ve světě svatebního veselí našly své místo i výraznější barvy a netradiční motivy.
V tomto příspěvku jsem pro vás připravila dvě svatební přání. Použila jsem pro někoho možná netradiční barvy a rozhodně jsem použila ne úplně tradiční techniku ...



Pomůcky:
bílý papír vyšší gramáže
pěnovka Moosgummi
vyřezávací šablony Sizzix
textová razítka
ZIG Clean Color Real Brush
flitry

Zamilovala jsem se do vyřezávacích šablon Sizzix ve tvaru květin (tato sada obsahuje také listy, které můžete vidět použité na dekoraci). A protože jsem si říkala, že by bylo fajn vytvořit pozadí přání, kde tyto květiny budou, udělala jsem si improvizovaná razítka z pěnového archu Moosgummi. Je to super trik - můžete pracovat jak s embosovacím inkoustem, tak s těmi barevnými. A mimochodem, pokud vyřezaný tvar vložíte do MISTI, nemusíte se bát nepěkných otisků, protože s MISTI můžete otisknout do stejného místa klidně stokrát :-)

TIP: Pokud chcete své raznice využít jako razítka, doporučuji pěnovku o tloušťce min. 2 mm; já nejraději používám 3 mm pěnovku - pěna se takříkajíc neslehne a takto vyřezanou pěnovku můžete použít vícekrát.



Vyřezané tvary z pěnovky jsem pomocí snímatelného lepidla v rolleru připevnila na akrylové bločky a razítka byla hotová. Povrch akvarelového papíru jsem si ošetřila antistatickým práškem a pomocí embosovacího inkoustu jsem razítkovala. Vynechala jsem vždy prostor pro text. 


Udělala jsem si dva archy základů na přání - jeden se zlatým a druhý s bílým embosovacím práškem.


A že se s improvizovaným razítkem pracuje opravdu jednoduše vidíte na detailu pozadí ...



Tak a teď by to chtělo nějakou barvičku :-) Vybrala jsem dvě barevné kombinace: bílo-růžovou a zlato-tyrkysovou. Pro vybarvení jsem použila ZIG Clean Color Real Brush, ale můžete použít cokoli na akvarelové bázi ... akvarelové barvy, distress inks apod. Osobně nedoporučuji Copic Markers, protože reagují s embosovacím práškem a zbarvují ho. 
Na každé přání jsem použila dva odstíny dané barevné kombinace a pomocí vodního akvarelového štětce barvy namixovala.


Líbí se mi obě varianty - něžná růžová ...


 i veselá tyrkysová ...


V této fázi jsem přání doplnila o textové nápisy ...


... a základ přání byl hotový. Na dozdobení jsem se rozhodla použít ty samé vyřezávací šablony. Vyřezávala jsem z čistého akvarelového papíru i z vybarveného stejnými barvami jako základ přání.


A nyní už nezbývalo nic jiného než dát všechno dohromady :-) Na dozdobení jsem kromě vyřezaných květů a listů použila také samolepicí dekorace a duhové flitry
Tadááá - mám hotovo!



Svatebnímu veselí třikrát hurá!!! A jaké svatební gratulace tvoříte vy? Pochlubte se nám na naší pinterestové nástěnce ...
Krásný den všem!

6 komentářů: