pondělí 4. července 2016

INSPIRACE... Svatební layout

Svatební sezóna je v plném proudu. Letos bohužel po hóóódně dlouhé době na žádnou svatbu pozvaná nejsem. Většina mých rodinných příslušníků, kamarádek a spolužaček už má doma malé děti. Svůj svatební přáníčkový deficit si tak kompenzuji alespoň bohatě zdobenými narozeninovými blahopřáními. A protože letos jsme s manželem oslavili pětileté výročí svatby, svatební stránku jsem se rozhodla vyrobit i nám dvěma.



Svatební layout si žádá záplavu kytiček, jemných dekorací a pastelové tóny. Proto jsem se opět pustila do mixed media...

Tvrdší hladkou čtvrtku jsem opatřila nátěrem bílého gessa, přeš šablonu pomocí bílé strukturovací pasty vytvořila texturu, přestříkla vodou z rozprašovače a v pruzích nanesla několik odstínů akvarelovými barvami. Natáčením papíru nahoru a dolů jsem barvy nechala jemně vpít do sebe, aby barevné přechody nepůsobily příliš tvrdě.


Přesušila jsem horkovzdušnou pistolí, přidala cákance koncentrované barvy a sem tam ledabyle potiskla pozaďovými razítky. Kolem místa pro fotografii jsem jedním směrem nalepila uzoučké proužky papírů... A můžeme se pustit do zdobení...


U vrstvených layoutů fotografii vždy podlepuji kartonem a kouskem vlnité lepenky. Fotka se tak neprohne a vznikne pod ní dost místa na zasunutí dekorací.


Efektní detail á la "korzetové šněrování" (stejné jsem měla kdysi na svatebních šatech) jsem vytvořila kleštěmi Crop-A-Dile a průchodkami jsem provlékla průsvitnou organzovou stuhu.


Nalepené dekorace jsem na úplný závěr dotónovala tyrkysovým mica práškem rozmíchaným s kapkou vody. Stránka se barevně sjednotí a mica částečky dodají noblesní třpyt...



Přeji zábavné svatební tvoření!

9 komentářů:

  1. To šněrování je dokonalý nápad, Jíťo! A to pozaďový razítko, všude kolem... Asi už jsem někde říkala, že miluju Tvoje Mixed Media, ale musím to zopakovat, je to prostě tak! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jíťo dokonalé !!! Nádherná stránka, barvy, zdobení, šněrování, prostě všechno ! Ach !!! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je úplná pecka Jitu - jedným slovom krása :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krááásna třicítka 🌺 a to šnurovanie 👍

    OdpovědětVymazat
  5. Moc děkuji za krásné komentáře :o)

    OdpovědětVymazat