pondělí 13. listopadu 2017

INSPIRACE... PODZIMNÍ VELLUM DO ALBA

Každoročně na Vánoce prohlížíme stará alba. Nejraději mám klasická široká  s černobílými fotkami vlepenými pomocí černých fotorožků a s listy poloprůsvitného papíru vloženými mezi jednotlivými stránkami. Úplně slyším šustění (dnešní scrapbookovou mluvou řečených) "vellumových mezilistů". Díky nim jsou fotky na následující straně pokaždé malým překvapením.

Vím, že ty nejpilnější z vás už minimálně od září jedou na vánoční vlně. Musím říct, že já sama jsem o vánoční přání ještě ani nezavadila. Miluju podzim, všechny nádherně sladěné podzimní kolekce, razítka, ozdoby. Podzimního tvoření se zkrátka držím zuby nehty. Ráda bych kousek z kouzelné barevné podzimní atmosféry přenesla i do současného alba. A tak mě napadlo vyrobit si takovou "šustivou" vellumovou stránku do Project Life.


Už loni jsem si koupila plato razítek s listy od Bo Bunny. Nejsou k nim žádné vyřezávací šablony, tak je jednoduše vystřihuji nůžkami od oka. Vybarvuji podle nálady: akvarelovými barvami, pastelkami nebo Zigy. Tentokrát jsem listy navíc doplnila jemnou vrstvou třpytek z glitrového pera.


List vellumu velikosti A3 jsem si na šířku zastřihla podle PL kapsy. Jenom na výšku mi kousek chyběl. Aranžmá listů proto na spodu lehce přesahuje přes okraj stránky.


Až na úplný závěr jsem prorazila dírky a zpevnila je pro jistotu z obou stran samolepícími kolečky. Takto vypadá výsledný poloprůsvitný list v albu.



Myslím, že k vellumu se v albu určitě brzy vrátím.

Přeji krásné podzimní dny!

15 komentářů:

  1. Jitu super nápad a krásne spracovanie :) super

    OdpovědětVymazat
  2. Jíťo, to je skvělý nápad! A umím si to představit na všechna roční období :). Barevné listy jsi dovedla k dokonalosti....už jsem je s povzdechem obdivovala na přání, které se tento měsíc liftuje. A buď v klidu, já ještě neměla v ruce ani jednu vločku, stromeček nebo jelena :)) Jak mě to baví, tak letos se ne a ne nakopnout. ..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, tos mě uklidnila, ale brzy už se budu muset k vánočním přáním dokopat, třeba je letos konečně nebudu posílat na poslední chvíli jako vždycky :-)

      Vymazat
  3. Jity,naprosto dokonalé.Už to přání podle kterého máme tvořit challenge se mi moc líbilo,ale toto mě dostalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucy, děkuji. Už jsem zvědavá, co zase pěkného pošleš do Challenge tentokrát :-)

      Vymazat
  4. krása, v albume to vyzerá naozaj fantasticky!

    OdpovědětVymazat
  5. jee, to je super napad! taky miluju ty pavucinove papiry ve starych albech!

    OdpovědětVymazat
  6. To je nádhera. Luxusní vychytávka (Verča S.)

    OdpovědětVymazat
  7. Holky, ještě jednou všem moc díky za milé komentáře :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Jito, to je naprosta nadhera! Uplne to citim pod prsty a slysim ... O dokonalosti listi ani nemuvim. 100% ztelesnení kras podzimu.❤

    OdpovědětVymazat
  9. Jíťo já nemám slov !!!! Je to tak krásné ! ♥

    A Vánoce - dřív jak 15.12 já určitě nezačnu, takže klíííd :-)

    OdpovědětVymazat