pondělí 12. listopadu 2018

CHALLENGE INSPIRACE... LAYOUT "JARO"

Jsou pro mě  radostné chvíle, když se mi povedete použít ozdoby a papíry z různých kolekcí - napříč značkami a dobou vydání - na jeden jediný layout s uspokojivým výsledkem. Tak nějak to považuju za malé vítězství nad  hromadou zásob a zároveň vrchol mých dosud nabytých scrapařských dovedností.

Dnešní stránka je přesně tento případ. Je to samozřejmě lift a nejedna z vás má originál od Steffi Ried na své pinterestové nástěnce. Kompozice tří sloupečků se dá krásně použít i na mou A4 naležato. Vítaná změna do mého zábavného souboje s tímto formátem.

Fotka je jarní, jedno takové optimistické slunečné ráno na zahradě před odchodem do školky. Houpačku na stromě jsem měla i já jako dítě a ani Šárka kolem ní nedokáže projít bez povšimnutí. Nejraději zkouší své limity zamotaná kolem své osy a roztočená jako na kolotoči. Říká tomu "na kosmonauta" a dokázala se točit až tak, že se z toho pobl.... No nic... :)

Podkladová čtvrtka je notoricky oblíbená žlutá Transform od Pinkfresh Studio - Escape the Ordinary. A ano, bílá je na ní přišitá na stroji. Šila mamka. Já jsem srab! Text jsem natiskla před našitím  a zrovna docházel toner. Je to tedy text trochu "ombre", ale další možnost byla, že stránka prostě nebude hotová! Takže jasný!?


Ozdoby jsou vesměs Crate Paper. Ptáček vystřižený z papíru kolekce Gather, králík a motýlci kolekce Chasing Dreams  a zlatá mašle spolu s anglickými nápisy je kolekce Bloom. Střapec přišitý zlatou nitkou je jedna z posledních kolekcí Maggie Holmes - Flourish. V balení jsou tři barvy a hodí se úplně ke všemu. Třeba na náramek z korálků pro malý holky. Málem jsem o všechny přišla, jak se jim líbily.


Nesmí chybět zlaté flitry a flitry od Buttons Galore


Celý sloupec ozdob je na závěr prošitý zlatou nití. Opět mamka. Má z toho chuděra možná větší než nervy než já, ale já holt nemám stroj a ty životní zkušenosti :)) Tímto jí ještě jednou moc děkuji.


Tak a důvod, proč je dnešní příspěvek v rubrice "Challenge inspirace"? Protože navazuje další stránka. Většinu zabírá velká fotka, ale i na zdobení se prostor našel.


Nápis už jsem jednou omotávala, ale tentokrát jsem si to chtěla zkusit trochu jinak. Méně na husto a přimotat flitry. Nápis je vyříznutý na plotru - font Bromello. Dvěma totožnými kousky slepenými k sobě jsem si připravila "chipboard" k omotávání. Jedna vrstva by se asi dost kroutila a špatně by se utahovala nitka.


A ano, byl to zážitek! :) Práce doslova hodinářská. Určitě jsou na to nějaké fígle, které ovládají švadlenky ze svatebních salónů. Pro mě skvělá výzva, žádná rutina. Z rubové strany jsem si dost pomáhala lepidlem a oboustrankou, ale s výsledkem jsem spokojená. Je to takový "skoro šperk" a než jsem to přilepila na fotku, dost jsem se s ním mazlila :)) Pokud si to vyzkoušíte, pochopíte...


Své místo konečně našel i pelášící králík z kolekce Chasing Dreams a průhledné samolepky z kolekce Bloom. Vše opět Crate Paper.


Takto vypadají stránky vedle sebe.


Těším se na příště a tentokrát se mimořádně těším na vaše dílka poslaná do listopadové CHALLENGE!!!

6 komentářů:

  1. Anička krásne stránky. Moc se mi libi ten zladený podkladový papier s fotkami. A toľko ozdôb z rôznych kolekcii si použila a vobec to nevyzerá preplacane práve naopak všetko spolu krásne ladí 😉😍 teším sa na ďalšie tvoje výtvory

    OdpovědětVymazat
  2. Ivi, moc děkuju! Jo jo, vzala jsem fotku a ten žlutý papír a bylo to jasné. Akorát mi pak nebylo dlouho jasné co dál...:))

    OdpovědětVymazat
  3. Bože Aničko ! To je taková nádhera ❤️ Tolik nápadů a všeho a ty fotky - no jsem totálně unešená !
    Ty flitry jsi během omotávání navlékala ? Je to dokonalý 😍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježíš Markét, děkuju! :) Ano, flitry jsem během omotávání navlékala. Legrace to byla veliká. ;))

      Vymazat
  4. Muj nejmilejsi papir z te kolekce! A udelala jsi to nadherne!! Tenhle obdelnikovy format je skvely!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani moc díky! Taky se mi líbí nejvíc.... bála sem se, abych ji moc nepokazila, použila tak aby mohla správně vyniknout,.....no, někdy si říkám, že si do života vnáším zbytečné starosti navíc:)))

      Vymazat