pátek 14. června 2013

Project Life - 10. týden

Na stránky z 10. týdne jsem použila ten nejklasičtější typ dělených kapes - nahoře a dole jsou dvě kapsy velké 15 x 10 cm , uprostřed je pak řada čtyř menších kapes velkých 7,5 x 10 cm. Primárně jsou velké kapsy určené na fotky, menší kapsičky pak na journaling. Ovšem to platí v té nejzákladnější formě (a pak to tvoření taky opravdu jde jako po másle, není moc nad čím přemýšlet a kombinovat). Mně se ale moc líbí, když se na stránkách střídají fotky v různých formátech, takže velké kapsy využívám i na kartičky a naopak do malých kapes klidně vkládám malé fotky (ovšem toho plánování... to zabere víc času než samotné zhotovení stránky).


I s minimem fotek se dá vykouzlit stránka - když nejsou fotky, půjčím si obrázky z Googlu nebo z akce, na které jsem nebyla :-)


Tento týden jsem vynechala psaní o tom, co se dělo. Fotky a komentáře u nich už nic víc nepotřebují. Použila jsem jen panoramatickou fotku z vyhlídky kousek od našeho domu a razítko domečku, to se mi moc líbí a zatím nedostalo příležitost. Pak už jen samolepicí písmenka, datumové razítko, kousek washi pásky a malé kolečko, které se mi na stole válelo už hodně dlouho (ehm, když nad tím přemýšlím, tak přesně od loňského srpna, kdy jsem začla tvořit první přáníčka pro naši knihu... to je strašné - od té doby jsem ještě neměla uklizený stůl, vždycky poklidím jen to nejnutnější, když už to padá...)


Využila jsem zadní stranu kartičky z předešlého týdne a doplnila linkovanou čtvrtkou s ozdobnou bordurou. Minule jsem psala o tom, že jsem se rozhodla pro používání samolepek i kartiček s anglickými nápisy, protože se mi za a) líbí a za b) když už je v nějaké sadě mám, přece je nevyhodím :-) Vnímám to jako součást alba, když se mi hodí nějaký design, prostě to použiju. Takže místo soboty mám Saturday a vůbec mi to nevadí :-) (Obzvlášť když je od Simple Stories, haha...) Razítko Víkend je od Kety, řekla bych, že bude patřit mezi mé oblíbené. S tím srdíčkem nemá chybu.


Linkovaná kartička je moje vůbec první použitá kartička typu "Printables". Na internetu je volně ke stažení obrovské množství různých kartiček pro Project Life. Pokud byste chtěli vyzkoušet, koukněte na mou Pinterest nástěnku. Většina odkazů je opravdu zdarma, některé jsou placené, ale mám je na nástěnce pro inspiraci.


Musela jsem zadokumentovat svůj nový telefon a taky návštěvu kadeřnice na poslední chvíli - musím být krásná do porodnice :-)


Jak jsem psala - kapsy se dají zaplnit opravdu ČÍMKOLIV! Když je nějaká akce, kterou jste propásli, netruchlete! I tak si ji můžete scrapnout :-) Prostě jen napište, ne že jste tam byli, ale že jste tam NEBYLI!!!  Hotovo:-) Přece když je scrapsraz v Liberci, tak to musím napsat, nééé? Písmenka jsou z nádherné sady Park Bench (celá kolekce bude doplněna i do eshopu, zatím je v některé z krabic s novinkami), hvězdičky od Kety.


Druhá strana už je plná krásných Emičáckých fotek. Opět jsem si v editoru vyhrála s filtry a úpravami, ale výsledek stojí za to. Nemohla jsem jinak, než velké kapsy opravdu zaplnit velkými fotkami.Tak jak normálně mívám z fotek trauma, tyto se povedly a mám z nich velkou radost.


Jedna ze skvělých funkcí editoru - digi-samolepky. To graffiti srdce mi přišlo takové rošťácké a  perfektně vystihující "příběh" té fotky.


Fotka s Emičákem používajícím jazyk místo kapesníku je doplněná kouskem čtvrtky s otiskem tohoto razítka (bude doplněno). Na posledních stránkách jsem si ho tak oblíbila, že už ho mám natrvalo na akrylovém bločku a ani ho neuklízím. No a ano... nesmí chybět journalingová kartička od Simple Stories.


Myslím, že na této stránce mám rekordní počet fotek. Bylo mi líto je nepoužít, všechny se povedly.


Otáčecí svorka je z kolekce 24/7 od Simple Stories. Dlouho jsem otálela, jestli chci tak úžasnou svorku vůbec použít, bylo mi jí líto. Ale pak jsem si řekla, že čím dřív všechno spotřebuju, tím dřív budu moct doplňovat zásoby :-))) Na kolečku jsem zatrhla slovo Fabulous (úžasná), aby nebylo pochyb.


Na jedné fotce se do záběru dostala i budova školky, takže ta nesměla chybět. Oranžový štítek je samolepka z této sady (a té mi nebylo líto ani trochu, oranžovou nemám ráda! sem se ale hodila...)


Děkuji za návštěvu a rozhodně nakoukněte i příští pátek - na pořadu je týden s velkým T a s ním PORODNICE :-)

8 komentářů:

  1. Mně to tak baví, šmírovat něčí soukromí... :-D
    Ne, fakt, je to super, moc se mi líbí to provedení, příští týden uzavřu objednávky a už se na to taky vrhnu... ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Didi máš to krásný :-))

    Já už se těším, až se vypořádáme s povodní ataky se na to konečně vrhnu !!!!

    A slíbila si nám tip, jak na nic nezapomenout, když doděláváme zpětně , tak sem s ním :-))

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný...úžasný fotky...
    Na celostránkové sérii, jak Emča leze po tunelo/provaze (fotka v levo dole) vypadá jako v kapce vody...moc povedená a zajímavá fotka!!! A hned za ní je klouzačková :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zapoměla jsem se podepsat...
      > valilu :)

      Vymazat
  4. Opravdu se mi moc líbí, jak děláš svůj Project :)

    OdpovědětVymazat
  5. Hltám každý týden, je to moc moc krásné. Dva dotazy: fotky upravuješ v Picasa? A tiskneš doma? Chystám se kupovat novou tiskárnu a vybírám, vybírám...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Limetko, děkuji za komentář :-) Fotky upravuji v online editoru PicMonkey:
      http://www.picmonkey.com/#

      Koláže pak dělám právě v Picase, tam je to velice jednoduché. Fotky jsem prvních pár týdnů tisklad doma, ale nyní je objednávám online ve fotosběrně, kde mi je do hodiny připraví a vyzvedávám cestou ze školky. Líbí se mi jejich kvalita, jak jsou lesklé a tak. Doma prostě nikdy takové nebudou.

      Zrovna teď jsem ale potřebovala nějaké fotky nakonec v jiném formátu, takže jsem tiskla doma. Mám tiskárnu Canon Selphy přímo na fotky, je ok, jen občas mám dojem, že jsou trochu nevýrazné barvy. Pak mám Canon normální inkoustovou tiskárnu a ta taky tiskne dobře. Na té ale tisknu spíš menší formáty fotek, třeba 6x6 nebo tak, velkou 10x15 by mi bylo líto inkoustu a stejně by nebyla tak hezká jako z fotolabu. Tož tak :-)

      Vymazat