středa 19. června 2013

Vyzkoušejte savování!

Foto a text: Ilona Č.

Při dnešní technice využijeme jeden z běžných čistících a dezinfekčních prostředků, který se jistě najde v každé domácnosti. Savo :-)

Nejprve budeme potřebovat: barevnou scrapbookovou čtvrtku vyšší gramáže, VersaMark, černý embossovací prášek, horkovzdušnou pistoli a razítko (já jsem zvolila květinový motiv).


Razítko natiskneme na čtvrtku, posypeme embossovacím práškem a zatavíme pistolí. 


A teď přijde ta hlavní část. Do kelímku si nalijeme trošku Sava a pomocí štětce  "vybarvujeme" motiv. Podle toho kolik Sava naneseme na papír, tak moc nebo málo se nám motiv vybělí. 

Savo je agresivní a po skončení práce to na štětci bude znát. Já jsem ten svůj poslala rovnou do koše :-) A ohledně charakteristického zápachu sava – po nějaké době nebude cítit.
 


Připravený vybělený papír pak můžeme použít na jakýkoli projekt. Já jsem jej použila na přáníčko. 

Použila jsem světlý kraft papír, na který jsem pomocí distress inkoustu v odstínu Frayed Burlap natiskla stejný květinový motiv, jaký jsem použila při bělení a barevný papír jsem nalepila na čtvercový základ přání. Pro kontrast jsem ho podlepila černou čtvrtkou, která z každé strany malinko vykukuje. Doplnila jsem štítkem s textem a samolepicími kamínky. 



4 komentáře:

  1. Ilonko parádní nápad a krásné přáníčko :-D
    danas

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné květiny, krásné přáníčko!

    OdpovědětVymazat
  3. Ilonko, to se Ti moc povedlo. A jak jsi sladila podklad přáníčka s hlavním motivem, to byl skvělý nápad.

    OdpovědětVymazat
  4. Super nápad, jednoduchý a efektivní!
    Děkuji za návod :)
    > valilu

    OdpovědětVymazat