pátek 17. května 2013

Project Life - 5. týden

Tato dvojstrana je pro mě přelomová. Začla jsem využívat online fotoeditory, kterým jsem se do této chvíle bránila - vystačila jsem si s PhotoFiltrem. Díky jednomu tipu jsem si ale začla pohrávat s Pixlrem, který je sice skvělý, má perfektní filtry, bohužel ukládání upravených fotek většinou selhalo. Vyzkoušela jsem různé prohlížeče, nastavení počítače, prošla fóra na webu a zjistila, že tento problém má většina uživatelů a technická podpora zatím spí. Pátrala jsem tedy dál, vyzkoušela několik dalších editorů, až jsem zakotvila u PicMonkey a tam to byla láska na první pohled, o tom ale jindy.


Pátý týden se nesl ve znamení oslavy Emičáckých narozenin. Fotky nakonec byly hodně podprůměrné, všechny mi přišly zrnité, takže jsem sáhla po filtru a udělala z toho přednost. Filtr zvýraznil barvy, snížil ostrost a fotky najednou měly úžasnou veselou náladu, vyloženě narozeninové. Zjistila jsem, že ne vždy je to o kvalitě fotek, ale tom, jak vystihují daný okamžik. No a tyto ho nakonec vystihly dokonale!


Jak jsem už minule psala, naučila jsem se tisknout kartičky ve velikosti 10x15 cm, takže jsem šťastná jako blecha a journaling už pro mě není taková noční můra. Čtverečkovaná kartička je z bločku Just the Basics od Simple Stories, bordura kreslená rukou, šipečka je z kolekce 24/7 taky od Simple Stories.


Tady jsem použila masku a strukturovací pastu. A na vlaječce dokonce ruční šití!


Opět hrátky s filtry, týden se totiž nesl v duchu pořízení nového fotoaparátu, takže trochu ujeté fotky jsou na místě :-) No a veeelice lehký doodling, takový jen aby řeč nestála :-)


A to je on, mého srdce šampión, hodilo by se napsat. Ale není to tak úplně pravda. Stále se spolu učíme fungovat. Foťák je vystřižený z kartonové krabice (zlaté Timíkovy nůžky!), filmový pásek je taky od Tima.


Ještě jsem použila dvě "vycpávkové" kartičky z bločků Simple Stories. Když nevíte coby, dejte tam kartičku :-)


Pravá strana - Emičácká oslava.


Tady jsem svým ručním psaním zkazila malou kartičku z bločku Fill In The Blanks od Simple Stories, takže jsem barevné pásky vystřihla, zbytek vyhodila a zkusila to znovu. Pásky jsou podlepené pěnovým čtverečkem pro 3D efekt.


No a další "vycpávky" :-) Líbí se mi čím dál víc! Jsou opravdu praktické. 



Kartička s úžasnou washi páskou od Artemia (obávám se, že na washi páskách začínám být závislá...)



Tak co, pustíte se do PROJECT LIFE taky?

2 komentáře:

  1. Krásná dvojstrana. Tyhle veselé barvičky mám moc ráda. Moc se ti to povedlo. Tleskám, jen tak dál :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc krásné fotečky a super barvičky!

    OdpovědětVymazat