středa 3. července 2013

Jak využít barevné voskovky...

Foto a text: Ilona Č.

Technika, kterou vám dnes popíšu, je velice jednoduchá. Nebudete potřebovat nic jiného, než barevné voskové pastelky a vysoušeč vlasů (nebo horkovzdušnou pistoli). Pro práci určitě doporučuji dostatečný prostor. Já jsem pracovala za hezkého slunečného dne venku.


Připravíme si papír. Já jsem volila čtvrtku o velikosti A4. A pracovala jsem s voskovkami základních barev.  Vysoušeč vlasů jsem si nastavila na maximální rychlost a maximální teplotu. Pak jsem jej namířila na voskovku a pustila. Vosk z pastelky se po chvíli začal tavit a proudem horkého vzduchu začal odletovat a v malých kapičkách dopadat na připravenou čtvrtku. V tomto bodě rozhodně oceníte dostatečný prostor a zahradu, kde pak nemusíte uklízet, protože kapičky letí velkou rychlostí do značné vzdálenosti :-)


Pak jsem zkusila horkovzdušnou pistoli. Ta moje „nefouká“ horký vzduch, ale vyzařuje ho :-)  takže když se voskovka roztavila, jen zkapávala na jedno místo. Když jsem chtěla docílit efektu kaňky, musela jsem kapičku vosku rychle rozfoukat brčkem.


Mám ráda pestré a syté barvy. Proto se mi nejvíce zalíbila kombinace všech základních barev a použití fénu. 


Z připravené barevné čtvrtky jsem po dokončení práce s voskovkami odstřihla pás o rozměrech 21 x 10,5 cm.


Připravenou čtvrku jsem nalepila na pás světlého kraft papíru, který byl na každé straně o 0,5 cm větší, než barevná čtvrtka. Protože podklad je sám o sobě velmi divoký, celou kompozici jsem doplnila jen červenou skládanou květinou z vyřezávací šablony Sizzix Bigz Tattered Florals a modrým kamínkovým hřebíčkem, žlutou atlasovou stužkou a červenobílým krouceným provázkem. Celou kompozici jsem nalepila na podlouhlý přáníčkový základ.


6 komentářů:

  1. Kam na ty nápady chodíš? Tohle asi neozkouším neb zahradu, voskovky a ani fén nevlastním.
    Přáníčko je krásné.

    OdpovědětVymazat
  2. Ilonko, Ty jsi nezmar. :-) Nádherné letní přání.

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně jako Hela - kam na ty nápady chodíš ???

    Bylo by to i super pozadí na stránku, určitě zkusím, voskovky i fén máme :-)))

    OdpovědětVymazat
  4. :-))) net je bohatým zdrojem nápadů...využití na přání je povedené

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuju děvčata.... přesně jak říká Olinka, internet - a v poslední době Pinterest - je hlubokou studnicí inspirace :-)

    OdpovědětVymazat
  6. tyyyyy jo,to jsou věci :) pěkný...už se těšim až ten můj špunt bude větší a budeme tvořit spolu :)
    Díky za inspiraci!!

    > valilu

    OdpovědětVymazat