pátek 9. srpna 2013

Project Life - 15. týden

Navečer se u nás trochu ochladilo a jak si tu tak sedím a užívám si 26 stupňů, uvědomila jsem si, že je pátek a proto na blogu nesmí chybět Project Life.


Na řadě je 15. týden. Opět se nic nedělo, ale nějak jsem si poradila :-) Ema byla pořád doma s neštovicemi, roupama nevěděla co by a já se jen těšila, až zase půjde do školky :-) Ještěže Adámek byl v té době stále spící miminko.


Protože zlobení už bylo opravdu neúnosné, zavedli jsme "bodování" :-) Dá se říct, že to fungovalo. Ovšem z nouze jsme se k tomu tento týden vrátili a mám pocit, že Ema bere sbírání modrých nazlobených mraků jako sport.

Použila jsem oblíbená písmenková razítka od Artemia.


Výprava k doktorce... Jako podklad jsem na většinu kartiček použila papíry od Studio Calico - Sundrifter a Take Note. Transparentní samolepka s kočičkou je ze sady obrázků, které Ema dostala v balení s elektrickým zubním kartáčkem - samolepky na kartáčku se dají vyměňovat jak je libo, ale u nás to zatím nebylo potřeba, takže samolepky jsem zabavila :-)



Přišlo mi vtipné, když Adam dostal kartičku VZP adresovanou přímo na jeho jméno. Jeho první dopis :-) Journalingová kartička je z kolekce Vintage Bliss od Simple Stories, doplněno písmenky od Tima Holtze, na další kartičce jsem použila písmenková razítka Kaisercraft.


Na této fotce je nádherná deka od Lenky Pampelíny. A věřte, že ve skutečnosti je ještě mnohem hezčí, než na fotce... Prostě dokonalá! Děkujeme, Leni!

Samolepka foťáčku je z tohoto aršíku od my Mind´s Eye.


Čtvercová koláž je vytvořená v Picase,  journalingová kartička je otisk mého oblíbeného razítka od Jenni Bowlin. Barevný text je vytištěný na tiskárně.


Na této straně jsou především fotky z víkendového srazu s kamarádkami.


Už ani nevím, co přesně jsem chtěla vyfotit, ale stále se mi to nedařilo. Čočka pořád zaostřovala na kapky na okně, místo tam, kam jsem potřebovala :-) Ale nakonec se mi fotka moc líbila...


Tady jsem si dala soukromou challenge - použít jeden z nejšílenějších papírů, co doma mám. A dokázala jsem ho použít rovnou ve třech kapsičkách :-)  I když teda na těch dvou malých je skoro zakrytý... ale i tak se počítá každý kousek :-)

Samolepka je z klučičí kolekce Toy Box od Crate Paper, enamelové tečky jsou od My Mind´s Eye. Dozdobeno washi páskami - ty nesmí chybět :-)


Schovávací kapsičky mám čím dál raději :-) Nejenže skryjí vše, co nemá být vidět na první pohled, ale ještě poskytují extra prostor na fotky, nebo zdobení.


Adam oslavil svůj první měsíc stylově - vyrazili jsme spolu do víru (velko)města. A jako správné vzorné miminko to celé prospal :-) Kamarádky mám rozeseté po celé republice a když se čas od času sejdou všechny ve Znojmě, je potřeba toho využít...



Tato kartička je slepená ze dvou proužků, které mi zbyly z malých 6x6 papírů použitých na jiné kartičky. Snažím se využít opravdu všechno a minimalizovat množství zbytků, které se mi pak dlouho povalují po stole :-) Svorky jsou z kolekce I Heart Summer od Simple Stories.


Jsem ráda, že jste se stavili a přeji vám krásný víkend.

12 komentářů:

  1. ufff...tak jsem dneska strávila celý den u počítače a pročítala tvůj blog :D spoooustu zajímavých věciček, nápadů a rad jsem se tu dočetla..jen kdybych se po tolika letech syslení, nakupování a schovávání "všeho nutného, potřebného a užitečného" odhodlala k nějakému tvoření..dokonce jsem dostala vloni od ježíška Silhouette..když on pořád nějak neni čas..nápady..můza..nebo se bojim stříhnout do čtvrtky že to všechno pokazim.. no jako zatím to vypadá že budu ještě tak dalších 5 let syslit než budu zase doma na mateřské a odvážím se něco vytvořit..
    Musím moc pochválit, super počteníčko, určitě budu sledovat dál!

    OdpovědětVymazat
  2. Parádně zpracované jako pokaždé! Já, plná nadšení a inspirace, když si každý týden přečtu spoustu nápadů a postřehů, jsem se rozhodla, že se do PL taky pustím, ale zjišťuju, že největší problém bude psát si poznámky a fotit i ty běžné věci a okamžiky :) K takové dokonalosti to asi nikdy nedotáhnu... Já prostě budu muset pro inspiraci do Liberce :))

    OdpovědětVymazat
  3. Je to nádhera. Taky by se mi to moc líbilo, ale vzhledem k tomu, že jsou moje děti z domu, nejspíš by každá moje stránka měla nadpis - Zase se nic nedělo :) Musím vydržet, až se v mém životě začne něco dít :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mišelinko, to se Ti jen zdá, že se nic neděje. Já bych album dokázala plnit i bez dětí. Sice by mi dvoustrana stačila třeba na měsíc nebo i dva, ale konečně bych měla místo na všechny svoje za roky nasyslené poklady. Je mi líto je vyhodit, protože to jsou věci, které mi něco připomínají. Už od pradávna jsem si schovávala výstřižky z časopisů, letáky, vstupenky, nějaké citáty, pohledy od milých lidiček... mám takových věcí strašně moc, jenže se mi válí skoro všude. Nemám na ně žádné extra místo, protože jsou to věci, které mi prostě přijdou pod ruku, řeknu si, že to nemůžu vyhodit, že si to schovám... a odložím... kamkoli, kde si myslím, že to zase najdu. Což o to, já to pak opravdu najdu, ale mám to všechno chaotické, tady papírek, tamhle vstupenka... a časem si už bohužel přesně nevzpomenu, kdy to bylo, nebo při jaké příležitosti. Třeba i fotky, které se nehodí do rodinného alba, ale ani do alba z dovolených apod., které se ukazují návštěvám... prostě blbinky, které nesouvisí s ničím a s nikým. Jen se mnou :-)

    Jsem si teď hezky utřídila myšlenky a myslím, že časem (ehm, až se budu nudit :D) bych tyto věci mohla posbírat a opravdu do alba zařadit. Bez ladu a skladu, tam není nutné řadit to chronologicky.

    Project Life nemusí být nutně o tom, že jedna stránka je na týden a přes to nejede vlak :-) Project Life je cokoli chcete, je to o vašem životě...

    OdpovědětVymazat
  5. vždycky když si to přečtu tak vím co bych psala a jak by to vypadalo. ale ještě se k tomu musím dopracovat. jak říkám vypadá to velice jednuduše ovšem. budu muset asi taky vyrazit někam na školení at vím jak na to .:) krásný příspěvek

    OdpovědětVymazat
  6. Didi, jako vždy nádhera, obdivuji jak to máš sladěné. Přesně jak píšeš Myšelince, též si schovám různé lístečky, účtenky, vysačky a snažím se to využít. Album jsem pojala tak, že mám vždy dvě tři stánky z výletu, koncertu, procházky, jinak to u nás nejde. Mám malé album tak ho dodělám na tento rok a ten příští si udělám větší, ať je to na jedné stránce. Alespoň budu vědět co se dělo. :) Až nafotím pochlubím se na blogu.

    OdpovědětVymazat
  7. Óóópět nádhera! Už začínám být závislá co se pátků týká...celý den jsem chodila nakukovat a nic. A propásla jsem to ;-) Tak se kochám až v sobotu.
    Moc se mi líbí ta fotka s kapkama na okně...já je taky chtěla vyfotit , jak leje a zase mi to fotilo něco jiného a tenhle efekt mi prostě nešel udělat...tak mám tmavé okno a je vidět, že je venku mokro.
    Fotka s šesti-fotečkami supr. Gratuluji Ti k dalšímu týdnu a už se těším na další pátek! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Kamčo! No a vidíš, "mokro venku" je něco, co jsem chtěla vyfotit já a za boha mi to nešlo :-) Pořád mi to nechtěně zaostřovalo ty kapky... (no a francouzské dveře v mé pracovně se nedají otevřít, abych nemusela fotit přes sklo - jsou zabarikádované zbožím...)

      Vymazat
    2. ;-))) Tak že když bude pršet, každá vyfotíme a přepošleme si fotky..ne? ;-))

      Vymazat
  8. Jo, ještě...(d)řepy....jsou, teda Emička je famózní! Pobavila jsem se!

    OdpovědětVymazat
  9. Zase super články. Moc se mi líbí jak máš stránky sladěné - já pořád trochu bojuji s tím jaký mít v "chlívečcích" podklad - stejný, úplně jiný, podobný, jak to sjednotit v rámci jedné stránky (album PL je z dovolené, co stránka to den dovolené)- pomocí doplňků, stejného písma, papírů. A stejné je to i s písmem - mít ve všech chlívečcích nadpis/ nápis stejným fontem nebo v některých jiným (jako u tebe - viz "řepa"). Pravidla asi neexistují, stejně jako v životě, chce to asi akorát zbořit pomyslné hranice, které mám někde uvnitř :o)

    OdpovědětVymazat
  10. Opět luxusní provedení, máš můj velikánský obdiv Didi. Člověk si počte a už se moc těší na další díl. :-)

    OdpovědětVymazat