neděle 18. ledna 2015

Design Team - Didi

Milé ženy, i dnes... snad jste si nemyslely, že už je design team kompletní! :-) Aby bylo povinnosti učiněno zadost, nesmím tu chybět ani já. Jsem tedy spíš takový čestný člen teamu (rozuměj protekční - kde nic tu nic, ale funkci, to ano...:D), ale prostě pořádek musí být! Doufám, že mě to čestné členství v teamu motivuje ke kreativním výkonům a budeme se na blogu vídat častěji.

Takže poslední člen teamu... Didi! :-)

Řekni nám něco o sobě.
Jmenuji se Dáša, ale do scrap světa jsem se zapsala s přezdívkou Didi a ta už mi asi zůstane. Je mi lehce přes třicet a stále si nepřipadám dospělá :-) Mám dvě děti a jednoho skoromanžela, kteří jsou velice tolerantní a dovolují mi trávit většinu času v mém papírovém království Pretty Papers.
Jsem závislá na kávě, ráda čtu (neptejte se ale prosím, kdy jsem to dělala naposledy... ale tak i články o scrapu se počítají), ráda se učím cizí jazyky, ale ze všeho nejradši (si představuju, že) tvořím :-)



Jak ses dostala ke scrapbooku?
Začínala jsem technikou decoupage. Z prázdnin a výletů jsem si domů místo suvenýrů vozila kameny a ty jsem barvila, lepila na ně ubrousky... Později se k tomu přidaly květináče, ale zabíraly móóóc místa :-) Otevřela jsem si "kamínkovo-květináčový"obchůdek na Fleru a pak už to jen svištělo. Objevila jsem tam nádherná přáníčka, zjistila jsem, že existují krásné papíry a úplně jsem jim propadla. Následovala první objednávka papírů ze zahraničí a v té době jsem také založila značku Pretty Papers / Krásné papíry :-)



Co je Tvou hlavní parketou, co převážně tvoříš?
Na plné čáře u mě vedou přáníčka. Mám ráda čistý jednoduchý styl. Relaxuju taky při výrobě darovacích obálek na poukazy nebo penízky - baví mě přesné měření, ohýbání, lepení... No a kromě toho mi na sklonku roku 2012 učaroval Project Life a hned v lednu 2013 jsem do něj s chutí pustila. Začla jsem ho propagovat na blogu Pretty Papers a moc mě těšilo, že si postupně získal tolik příznivců. Jedna má týdenní PL dvoustrana byla dokonce publikována v britském časopise Scrap365 :-)


Máš oblíbenou značku a případně i nějakou scrap-superstar, kterou sleduješ?
Co se týká značky, mám jasno. Pokud je snad někdo na pochybách, tak je to samozřejmě Simple Stories :-) To je ta nej nej nej scrapbooková značka - nebudeme si nic nalhávat, prostě je to tak :-)))))
Scrapstar - tam je jich víc... Ráda sleduji blog Jennifer McGuire, moc se mi líbí její čistý jednoduchý styl. Stále mě dokáže něčím překvapit. Opakem tohoto stylu je výtvarně zaměřená Olga / Helge, prostě naše Olinka :-) I její věci mám moc ráda, ač sama tento styl vůbec neovládám. Nebo možná právě proto. A poslední hvězdou, jejíž tvorba mě už několik let naprosto ohromuje je Deny. Tam snad ani není co dodat :-) V pátek se vám představila tady na blogu jako členka design teamu a pokud kouknete na ukázku její tvorby, bude vám to jasné...




Pět oblíbených pomůcek, bez kterých nemůžeš být?
Páková řezačka, oboustranná lepicí páska, ozdobné epoxidové svorky, cokoli blýskavého (kamínky, perličky, ale moc ráda používám i neblýskavé enamelky - bez těch fakt nemůžu žít :D) a pracovní podložka. A víte bez čeho můžu žít úplně v pohodě??? Bez kytek! Ať se snažím sebevíc, za celou svou papírovou kariéru si nemůžu vzpomenout na víc než 3 přání, kdy jsem použila kytky :-) Počítejme s nějakou tou sklerózou, takže když řeknu 5, bude to akorát. Jsem snad divná, nebo co :-)



Je nějaká technika, kterou bys letos chtěla vyzkoušet?
Nebuďme časově tak moc konkrétní, rok je strašně krátká doba a nevím, jestli to stihnu :-) Každopádně ale na mém to-do listu je: smotat si alespoň jednu papírovou kytku, narýhovat alespoň jednu papírovou krabičku, ušít si konečně nějaké přání... A pod tlakem ostatních se mi chce říct, že bych si snad mohla i upatlat jednu mixed media stránku, ale tomu ani já sama nevěřím :-)


Rada pro začátečníka?
Tak tady si trochu přihřeju vlastní polívčičku - měla bych tip na dobrý e-shop :-)))
Ehm..., takže druhá rada - pracujte precizně prosím! To, že jste začátečník, vás neomlouvá - i vaše práce mohou být čisté, rovně nalepené a slušně vyfocené :-)


Jak vypadá Tvůj stůl během pracovního procesu?
Pamatujete na mou TOP 5 pomůcku pracovní podložku? Jen díky ní mám kde pracovat - jak příznačné má vlastně označení :-) Pracovní podložka je tzv. zakázaná zóna, nebo-li nedotknutelné území. Jakmile se mi na ní začnou hromadit věci, nemilosrdně je odhrnuji pryč. V případě, že už nemám věci kam odhrnout, jedu další patro. Je mi jedno, kolik vrstev všeho možného (no občas tedy i nemožného) se nachází na stole, všude okolo, na židlích... ale pracovní podložka je posvátná! Na fotce ve stavu 30 vteřin před odhrnutím nánosu na pracovní podložce a následným zřícením levého křídla :-)))


Otázka od další členky design teamu? Máš nějakou oblíbenou techniku? Něco, co se na Tvých projektech stále opakuje?
Mou nejoblíbenější technikou je rozhodně horké embossování. Objevuje se na mých přáních čím dál častěji. A ano, díváte se pozorně, na žádném z dnešních vybraných projektů není :-)))))) (Edit: jednu ukázku jsem našla!) S jedním jediným razítkem se dá vykouzlit tolik různých efektů, když použijete různé embossovací prášky. A zrovna nedávno jsem objevila další "embossovací" vychytávku a ráda se s vámi o ni podělím tady na blogu někdy příště.


Á propos... má druhá přezdívka je Ježíšek :-) Celý týden vám slibuji nadílku, takže tady je.

Pondělí s Markétou - journalingové kartičky od Becky Higgins
  • blog - Kamila V.
  • facebook - Stáňa Č.

Úterý s Jitkou - maska velikosti 6" x 6" od Crafter´s Workshop dle vlastního výběru
  • blog - Zuzana / zcdl (ozvěte se mi prosím na email info@prettypapers.cz)
  • facebook - Petra M.

Středa s Dianou - sada kartičkových čtvrtek od Simple Stories
  • blog - Klára / Limetka
  • facebook - Martina / Mapo

Čtvrtek s Danielou - akvarelové barvy od Simply Art
  • blog - Adéla V.
  • facebook - Jana S.

Pátek s Denisou - washi pásky od Teresy Collins
  • blog - Magič (kontaktuje mě prosím na email info@prettypapers.cz)
  • facebook - Kamila M.

Sobota s Ilonou - krásné ozdobné svorky od My Mind´s Eye
  • blog - Žaneta U.
  • facebook - Dana / Danas

Všem výhercům se ozvu, ale dejte mi prosím čas :-)

Moc vám děkuji za vaši skvělou podporu během celého týdne, vážím si toho, že jste si našly čas a četly, komentovaly, sdílely. A hlavně vám děkuji jménem všech členek design teamu za skvělé přivítání.

Teď už se jen můžeme těšit... Na co? V příštím týdnu třeba na dekorovanou krabičku na poklady, romantickou zimní visačku, nebo valentýnskou inspiraci.

21 komentářů:

  1. Didi tvůj pracovní stůl je mi nejbližší! :-) to jsem si oddychla,že v tom nejsem sama.

    OdpovědětVymazat
  2. Didi skvělé, přeji tvému Didi teamu hodně štěstí a už se těším na návody, články a inspiraci.
    Jinak tvůj stůl je mi též hodně blízký :P)

    OdpovědětVymazat
  3. jsem ráda, že jsem jednou viděla pracovní stůl podobný mému :-D už se těším na všechny novinky, budu bedlivě sledovat a děkuji za výhru :-D
    Danas

    OdpovědětVymazat
  4. Říķá se "to nejlepší na konec". :-)
    Gratuluji k výběru členů do týmu. Každá si v něm najde to své a získá rozhled.

    OdpovědětVymazat
  5. Vyfotila bych svůj pracovní stůl, ale ten je již bez "zříceného levého křídla". Zřítilo se.... :-) Tak ať Vám to Didi "šlape" a moc se těším na příspěvky.

    OdpovědětVymazat
  6. Didi, keď som u teba bola naposledy, tak ten stolík vyzeral úplne inak.. respektíve, bolo vidieť, že máš vôbec stolík :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Deny, tohle je rok stará fotka. Tento stůl už jde zase vidět, protože téměř vše mám odstěhováno do obchodu. Ale nepřála bych Ti vidět ty 3!!! obrovské stoly v obchodě. Zákazníci by mohli vyprávět. Ale prý je to insprativní, pořád se mi v tom nepořádku na stole přehrabují a baví je to :-)))

      Vymazat
    2. :)) tak to si rozhodne prídem pozrieť! ...určite to tento rok stihnem :) (už teraz sa teším)

      Vymazat
  7. Jupiii,usmálo se na mě štěstí :-) Didi, na nové články se těším moc a preji ať blog i obchod šlape a den má aspoň 30 hodin, aby zbyla i chvilka na tvoření ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. Didi, tak Tom říká, že tvůj stůl není tak hrozný jak můj!! Přeji PP a celému týmu skvělý rozjezd a ať se daří! A už se moc těším na všechny inspirace.. Míša V.

    OdpovědětVymazat
  9. Už jsem si říkala, kdy se ukážeš :-D Vybralas skvělý tým. Těším se na spoustu návodů, inspirace a projektů..... Aspoň číst si o nich budu, když už tvořit nezvládám :-) a gratuluji všem výherkyním!

    OdpovědětVymazat
  10. Super tým! Moc všem gratuluji a těším se na krásné výtvory.

    OdpovědětVymazat
  11. Óóó...potěšila mne zmínka, moc děkuji. Děkuji i za sdílení tvého stolu, ten mi je fakt blízký, také vrším do pater :-) , čistý styl, neumím, ale učím se. Přeji týmu spoustu neotřelých inspirací, ať se daří a máte plno dalších zapálených scrapařek, které budou sledovat novinky i projekty. A gratulace výherkyním.

    OdpovědětVymazat
  12. Best team :) už se těším na příspěvky na blogu holky!!!
    > valilu

    OdpovědětVymazat
  13. Super není co dodat. Už se těším.

    OdpovědětVymazat
  14. Jak už jsem psala na FB , bez velení není vedení a my máme vedení skvělé !! :-)) To bude jízda !!!

    OdpovědětVymazat
  15. parada... tesim sa na tvorbu celeho teamu... a drzim palce nech sa dari :), a dakujem ;)

    OdpovědětVymazat
  16. Těším se s čím děvčata příjdou a přeji všem lehkou ruku a plno krásných nápad...Míla Voborníková

    OdpovědětVymazat
  17. Nádhera. :-) A já si myslela, že takový čurbes na stole mám jen já.

    OdpovědětVymazat