čtvrtek 1. ledna 2015

Mezinárodní vánoční swap

Někdy na podzim mě na Flickru oslovila jedna dáma s nabídkou zúčastnit se mezinárodního vánočního swapu. Vytvořit jsem měla 5 přání (swap byl rozdělen do mnoha skupin) a odeslat nejpozději posledního listopadu. Což bylo za tak dlóóóuho, že jsem ráda souhlasila.



Ráda bych napsala, že přáníčka odešla na čas. Bohužel neodešla :-( Dokonce bych ráda napsala i to, že jsem přání posílala na poslední chvíli... Ani to ale není pravda :-( Přání jsem házela do schránky v sobotu 20. prosince. Nedělám si iluze, ale do Velikonoc snad budou v cíli :-))) 4 z nich cestovala do USA, jedno až na Nový Zéland. Ofrankovala jsem je krásnými známkami, které pošta vydala jako adventní kalendář, přibalila ke každému přání malou omluvenku ve formě enamelových teček a poslala do světa. Snad se budou líbit a udělají radost i po Vánocích.


Přáníčka jsem tvořila po částech. Prvně jsem si  z akvarelové čtvrtky vyrobila podklad. Bílým práškem jsem embossovala razítko vloček a poté nanesla několik různých odstínů distress stains (převážně Tumbled Glass, Broken China a Peacock Feathers). Distress stains jsou ředěné barvy (nejsou koncentrované jako distress reinkers - náhradní náplně pro distress inkousty) s houbičkovým aplikátorem. Snadno se nanáší a stejně jako všechny distress produkty skvěle reagují s vodou. 

Barvy jsem nepravidelně nanesla jen na několik míst (odhaduji tak 60%), poté přestříkala vodou a s každou kartičkou jsem si hezky pohrála. Někde jsem nechala barvy stékat, někde jsem vysušila papírovou utěrkou, aby barva nebyla tak intenzivní, jinde jsem přesušila horkovzdušnou pistolí, která zvýrazní jednotlivé skvrnky - ty usušené pistolí vypadají jinak, než cákance uschnuté volně. Tyto polotovary jsem z časových důvodů na pár dní odložila a bonusem bylo, že se mezitím krásně vyrovnaly. Když spěchám, nechávám pokroucené čtvrtky přes noc pod pracovní podložkou a ráno jsou jako ze žurnálu :-) 

Na fotce jsou přáníčka více dozelena, ve skutečnosti byla krásně modrá.


V sobotu ráno už jsem jen zasedla ke stolu, otevřela dva balíčky ozdob (papírové výřezy, kde jsou i anglické nápisy - ty se mi hodily - a dřevěné vločky) a kombinovala jsem. Použila jsem jen minimum ozdob, aby vyniklo krásné razítko a taky má práce s inkousty :-) Letošním vánočním hitem je jednoznačně provázek, který jsem použila i na všechny darovací obálky. Prostě ho miluju. Třešinkou na dortu byly flitry. Objednala jsem je hlavně pro sebe a jak plynul čas, bála jsem se, že je letos ani nepoužiju. Naštěstí příležitost se našla :-)



Děkuji za nakouknutí a přeji vám v novém roce jen to nej!!! Ať nám to dobře lepí :-)

Didi

3 komentáře:

  1. Krásné! A já myslím že dojdou v pořádku, i když pozdě - stačí, když je česká pošta předá dál a pak už budou v bezpečí.

    OdpovědětVymazat
  2. :-)) Klárka mě pobavila :-) Na Českou poštu je přeci spoleh :-)

    Máš je krásná Didi, ještě se pak pochlub, jaká přišla ze světa tobě !!

    OdpovědětVymazat