středa 6. ledna 2016

DIY TUTORIÁL... Akvarelky a papírová krajka

Mám tu takový zapomenutý balíček papírových krajek. Kulatých, celkem pěkný vzhled mají. A pořád mi tu leží, občas nějakou vezmu, přikládám do kompozice aktuálního projektu, tu a zase tam.... až jí nakonec nepoužiju. Jenže... ona se papírová krajka dá použít i jinak :-) Jak, to vám dnes ukážu.


Co budete potřebovat:

Budete potřebovat již zmiňované papírové krajky. Také bude potřeba akvarelový papír, štětec, voda a akvarelové barvy.

Postup:

Papírové krajky zvolte nejlépe kulaté a v několikanásobné vrstvě. Zkrátka z balíčku vytáhněte tak 3 - 4 a nechte je na sobě. Akvarelový papír je lepší mít vyšší gramáže. Štětec jsem použila plochý, ale dá se použít i akvarelový.

Papírovou krajku položte na akvarelový papír. Vyberte si místo, které bude vyhovovat vaší představě. Krajka může na akvarelovém papíře ležet celá, nebo jen její část.


Štětec si mírně navlhčete a naberte jím barvu. Přes krajku nanášejte barvu tak, aby prošla skrz prosekané části krajky i přes její okraj. Pracujte opatrně. Přidržujte si papír tak, aby se vám pod krajkou nepohnul nebo použijte snímatelnou lepicí pásku. Nenanášejte příliš mnoho vody, celé dílo by se vám rozpilo a z kýženého efektu by nebylo nic.



Po nanesení barvy po celém obvodu, opatrně krajku odstraňte a domalujte zbytek papíru. Jen tak, bez krajky. Nesnažte se mít jednolitou plochu. To tady není záměrem.


Já jsem si udělala několik takových papírů a schválně, jestli podle seskládání kompozice na fotce uhádnete, k jakému účelu jsem je vytvořila.... jo, přesně. Bude z nich jedna strana do Project Life :-)


No, a protože bych to nebyla já, přáníčkářka, tak ještě jedno inspirační :-)


Krásné akvarelové tvoření s krajkami Vám přeje

3 komentáře:

  1. Krásný nápad a bílo-modré provedení se k aktuálnímu mrazivo-sněhovýmu počasí hodí báječně :-)

    OdpovědětVymazat
  2. To je nádherné! I přáníčko je krásné a ten motýl je k tomu opravdu super!

    OdpovědětVymazat
  3. To je krása Ilonko, díky moc za inspiraci.

    OdpovědětVymazat