pátek 8. ledna 2016

INSPIRACE... Nejlepší PL titulky z Pinterestu

Zachytili jste naši aktuální PL Challenge? Jestli ano, tak už jistě víte, že budeme soutěžit v "titulkování", aneb v tom, kdo nám na konci měsíce ukáže svojí úvodní fotku z PL alba. Protože řada z vás letos bude plnit svoje první stránky, nenecháme vás v tom a přidáme ještě trochu inspirace. Tou nejlepší je Pinterest, který je tak návykový, že by si člověk měl vzít dovolenou pokaždé, když na něj zabrousí. Já jsme se ale obětovala - a děsně mě to obtěžovalo :-) -  a brouzdala jsem po něm místo vás. Podívejte se tedy na to nejlepší z titulek, co jsem na Pinterestu našla.


Tak za prvé - černobílé fotky jsou fajn, hodí se ke každé barvě. Navíc černobílým filtrem elegantně vyřešíte problém s fotkami, na kterých má každý jinou barvu trička


A je možné, že se vám tahle (ne)barevná kombinace nakonec zalíbí tak, že do ní vyladíte celou titulní stránku.


I barevné fotky ale mají svoje kouzlo, zvlášť, když se vám je podaří perfektně doladit PL kartičkami. Krásná titulní stránka je pak na světě jedna dvě.


A když se nebudete moci rozhodnout, můžete černobílé a barevné fotky zkombinovat.


Na úvodní stránce by samozřejmě měly figurovat obrázky všech, co jsou u vás doma a co je máte rádi. Ať už to je manžel, kočka, nebo babička. Můžete třeba dát každému z nich kartičku, ať o sobě na ni něco napíše. Domácím mazlíčkům pak můžete otisknout tlapku.


Jako geniální nápad mi ale přijde tahle stránka, kde si každý člen domácnosti vyfotil "footie" (fotku vlastních nohou) s nějakým pro něj očividně charakteristickým předmětem. Nebýt nás doma tak málo, určitě jdu do toho.


Taky by měl být dobře vidět rok, jemuž bude album věnováno. A který zřejmě celý proscrapujete :-)


Pokud se vám podaří přemluvit a zorganizovat rodinu, můžete číslovku ztvárnit za pomocí živých modelů i docela originálními způsoby.


Je ale úplně normální, že nemáte žádné speciální "úvodní" fotky. Určitě se ve Vašem archivu najde nějaká ta společná fotografie. A to vlastně úplně stačí. K tomu zvolte svou oblíbenou kolekci PL kartiček a nebojte se sáhnout po nějaké speciální, kterou jste si doteď šetřili. Přecijen, titulka je první, co v albu každý, komu ho ukážete, uvidí, a měla by ho navnadit k listování dál. 


Ale i když zatím rodinu nemáte, i váš single život stojí za to být dokumentován. Minimálně proto, abyste na něj mohly vzpomínat, až budete mít kopu dětí. Pokud máte zkušenosti s tiskem velkoformátových fotek, pak by pro vás mohla být tahle titulka pěknou inspirací.


Ale ani fotek nemusí být na titulní straně tolik. Tahle clean & simple stránka je jasným důkazem toho, že v jednoduchosti je krása.


A kdo říkal, že na titulní stránce musíte vyplnit všechny kapsičky kartičkami?!


A dokonce na ní nemusí být ani jediná fotka a můžete si prostě jen parádně zascrapovat.

Je prostě jasné, že co titulní stránka, to originál. A na ty vaše se těšíme v naší challenge, jejíž pravidla najdete zde.

Tak ať je váš "lajf" jeden velký projekt vám přeje

Zdroj fotografií: Pinterest

4 komentáře:

  1. Líbí se mi clean&simple titulka a ta sfootie je taky vydařená :-) Jen bych u nás musela asi kočku a psa něčím praštit po hlavě, aby mi drželi, než je vyfotím.
    Žanet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máme stejný vkus a upřímně, taky netuším, jak to dokázali vyfotit :D Chtělo by to pohled do zákulisí... :)

      Vymazat
    2. To by tedy chtělo:-) Já si představuju, že jeden fotí a 2-4 drží zvířátko na pár sekund znehybněné. Já když dám před naší fenku hračku, jen na ní nekouká a na fotce by byla rozmazaná tlama, která po ní hnedka chmatá.
      Svojí titulku dělám až na konec, zpětně, dám tam ty nejhezčí/nejoblíbenější fotky z roku, které je v albu zachycené. Tak si musím ještě chvilku počkat:-)

      Vymazat
    3. To je vlastně vcelku dobrý nápad. Protože takhle jsem tam musela dát zachumlané zimní... Pouvažuju o upgradu :D

      Vymazat