pátek 15. ledna 2016

PROJECT LIFE S MARKÉTOU... "SMS PL"

Je tu pátek a můj letošní první Project Life příspěvek. Jak jsem na konci roku slibovala, přes Vánoce jsem se posnažila a většinu skluzu dohnala! Ano!! Je to neuvěřitelné, ale je to tak :-)

A jak jsem to dokázala?? Inu... musela jsem hodně slevit ze své představy dokonalého a vymazleného PL a hodně se v záznamu událostí a množství fotek krotit. Vymyslela jsem prostě nový druh - SMS PL.


Jelikož můj skluz čítal skoro půl roku, bylo jasné, že formou týdnů to nedoženu. Takže srpen, září, říjen a listopad jsem dohnala jako měsíční záznam na jednu stránku. Ano, čtete správně . Já, která měla týden na dvě strany, většinou ještě s přídavnou kapsou, jsem vtěsnala měsíc na jednu stranu.


Vybrala jsem ty nejdůležitější fotografie a z těch sestavila v PicMonkey obrovskou koláž. Použila jsem kapsy s dělením na čtyři kapsy 6x4 a jednu 6x8 nebo tři kapsy 6x4 a jednu po celé délce stránky 6x12. Koláže jsem pak tiskla doma na tiskárně Cannon Pixma.


Horní kapsa je odklápěcí a je na ní označení měsíce a uvnitř  je popsáno den po dni, co se kdy dělo. Do zbývajících kapes jsem dala fotku nebo menší koláž z nějaké důležité události onoho měsíce.


Samozřejmě z Liberce a Kryštofího týdne jsem si musela udělat stránku samostatnou :-)


A protože mi to týdenní lepení chybělo, prosinec už jsem dolepila po týdnech. Ale kapsy zůstaly stejné.





V tomto duchu bych ráda pokračovala i v následujícím roce. Nemusím tolik plánovat, takže jsem přestala kreslit rozvržení. Fotky si dělím jen do měsíční složky, vyberu dvě a ze zbytku daného týdne udělám velkou koláž. To by v tom byl čert, abych se letos nedokázala udržet v reálném čase  :-)

Držím palce všem, co jsou na tom jako já a nestíhají a třeba je můj SMS PL inspiruje a doženou vše co potřebují .

A já se těším zase za 14 dní na lepenou !

4 komentáře:

  1. SMS PL ... to je terminus technicus :) jdi dobra!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je bezva nápad ;-) Já dodělávám 2013 týden po týdnu a začínám 2016 taky tak a právě přemýšlím, jak udělat ty dva roky mezi :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Gratuluji Markét! mě chybí dodělat prosinec. A jak ho dodělám, tak budu mít od roku 2010! první hotové album... :-) Jsem ráda, že jsem se na PL dala :-D

    OdpovědětVymazat