úterý 27. března 2018

INSPIRACE... LAYOUT "STAY COOL" + GIVEAWAY

Ještě do dnešní půlnoci můžete posílat své příspěvky do aktuální třásničkové challenge. Vytáhněte papíry a pořádně provětrejte své nůžky!

Tropické motivy jsou pro léto ve scrapbooku typické už několik let. Monsterám, ibiškům a plameňákům jsem se obloukem vyhýbala, nemaje vhodné fotky. Plameňák v lese nebo u řeky mi přišel legrační a bazén nemáme. Ale i na mě došlo:) A to díky růžovému fringe opeřenci, který mi padnul do oka na silhouettedesignstore.com a jmenuje se fringe flamingo. Je to krásně po americku připravená ozdoba - úplně bez práce :) Mašinka Cameo za vás vyřízne 4 vrstvy a vy už si jen pěkně poskládáte dohromady. Easy!

I použitelnou fotku jsem nakonec našla. Z toho koupaliště, o kterém si Didi myslí, že bych tam nikdy nešla. Ale šla :-) Je to koupaliště mého dětství, v jedné zapadlé severo-západo české vesnici, kde jsme jako děti trávily celé prázdniny. Koupaliště je velké a mají tam i vodotrysky. Z 80. let a fungují pořád stejně super. Unikátní :) Ve vsi je krásný zámek a 100 ha anglický park. Schválně kdo přijde na to, kde to je :)

Dneska tam jezdí naše děti a já raději fotím je. A mají ve vodě stejnou zábavu jako my tehdy - duše od traktoru. Přišla mi to docela vtipná alternativa všech těch obřích nafukovacích labutí , jednorožců a plameňáků, co byli loni v létě taková móda. Jenom bacha na ventilek!! :)


Krásný zelený papír, který přesně ladí ke krásně zelené vodě v koupališti je č. 11 od Paige Evans - Pink Paislee - kolekce Oh My Heart. To byl můj základ.

Spodní a vrchní růžová vrstva plameňáka je z jednoho ze spousty krásných letních vzorovaných papírů od American Crafts - Dear Lizzy kolekce Happy Place, které mám v bločku 6x6. Ten jsem kdysi kupovala kvůli papíru s třešněma - ještě jsem je nepoužila :)

Palmové listy a listy monstery jsou vyříznuté na plotru, soubor je stažený zdarma na Paper Issues a jmenuje se Tropic Like It’s Hot. Kdo vymýšlí ty názvy:)))

Puntíkovaný papír je úplný a totální zbyteček toho papíru, co má na druhé straně obláčkovou oblohu. papír, který jsem měla dokonce dvakrát a oba dva použila do mrtě. A bohužel už nezjistím, jak se jmenuje. Pardon.


Co vím ale jistě, že mám velkou zásobu samolepících písmenek - tenkých i tlustých. Ty tenké bílé jsou od Basic Gray a v nabídce už nejsou. Ale ty tlusté neboli thickers tam jsou. Opět American Craft a Dear Lizzy. Měla jsem z nich nejdříve sestavené i slovo COOL, ale bylo to pak už moc nevyvážené.


Květy ibišku jsou částečně použité výřezy Dear Lizzy Happy Place a částečně opět výřez z plotru. Hodil se mi divoce barevný papír z kolekce Carousel od Maggie Holmes (Crate Paper), který má název Cotton Candy. Po několika kombinacích jsem ho nakonec použila i na prostřední vrstvu třásničkovitého plameňáka.

Bílé cákance akrylové barvy jsem namrskala před lepením fotky a ty černé - tuší, jsem dodělávala až nakonec. Přišlo mi to málo kontrastní. Barevný akcent jsem si neodpustila v podobě enamelek - barevně se hodily ty z platíčka Let’s Party od Simple Stories. Kdo by to byl řekl, že zrovna tohle platíčko výrazných neonových puntíků je skoro prázdné :).


Když jsem tuhle stránku dodělala, nechala jsem ji pár dní ležet na parapetu, než se dostanu k tomu ji vyfotit. A taky než bude nějaké rozumné světlo, protože v těch šedivých zamračených dnech to není úplně ono. A i když máme okna přímo do lesa a relativně čistý vzduch, na stránce se usadil hrozně drobný prach. A já si toho všimla až na fotkách! Bylo to tak škaredé, že jsem to musela celé přefotit. A nejdřív samozřejmě stránku opucovat, což zase nebylo vůbec rychlé. Poučení pro mě - nejdřív schovat stránku do igelitu a pak si ji vystavit :)

Tak a mám tu na stole jednoho plameňáka navíc, který by rád zdobil stránku u někoho jiného. Nebo přistál na přáníčku? K čemu by jste ho použili vy? Napište cokoliv a já z vašich komentářů vylosuji jeden a pošlu plameňáka k výherkyni. Plameňák je jeden, ale dvě možnosti prostřední vrstvy. Slibuji, že tentokrát to udělám rychle :)


A kdo z vás ještě neposlal svůj příspěvek do březnové  třásničkové challenge...tak směle DO TOHO!
Moc se těšíme! :)


A já se těším na příště!

15 komentářů:

  1. Aničko, moc se mi líbí ten Tvůj načančanej plameňák v kombinaci s tou totálně syrovou realitou českého rybníka a koupání na duši od traktoru :-) Jinak neskonale obdivuji všechny, kdo dělají cákance na hotovém projektu!!! Já nikdy neseberu odvahu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Didi:). Zjistila jsem totiž, že pokud cákaš tuší a použiješ jen víčko a tím 'brčkem ' tak jsou to celkem řízené střely, které nemají velký rozptyl. Štětcem bych si to netroufla :).

      Vymazat
  2. Aničko, stránka je famózní!
    Směju se stejně jako Didi - plameňák na rybníku je nej!!! :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Aničko, stránka je skvělá! Také se mi moc líbí kontrast plameňáka, exotických rostlin a té duše. :-)
    Na kvízovou otázku odpovídám Krásný dvůr. :-) ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano!!!!Velmi dobře! Správná odpověď :). Znáš to tam nebo to byla pátrací akce prstem po mapě?:) A díky moc!

      Vymazat
  4. Tobje krasna neotrela stranka!! A plamenak bozi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani to mně moc těší! Stránka je ale už spíš protřelá, je to samozřejmě lift:)

      Vymazat
  5. úžasný layout, moc sa mi páči!

    OdpovědětVymazat
  6. Jak jinak :-) citelný rukopis... hned to poznám :-))) dokonale... nikdy bych neřekla ze budeš mít vem svém albu RŮŽOVÉ PLAMENAKY :-)))
    Mimochodem... kdy ze prijedes do Znojma?????!!!

    OdpovědětVymazat
  7. Ani, ten LO je proste skvely! A vtipny! Proste tvuj. (Mezi nami, tento papir je fakt super, presne vim, ktery mas na mysli, myslim, ze je od Dear Lizzy ... ;) )

    OdpovědětVymazat
  8. A ručička šátralka vylosovala....DIDI:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No prosímtě :) Se úplně děsím, že budeš čekat, až ho použiju!!! :-)

      Vymazat