středa 5. prosince 2018

VÁNOCE PODLE... ANIČKY

Během prosince se v naší malé "sezónní" rubrice Vánoce podle... podíváme, jak tento čas prožívají členky našeho Pretty Papers design teamu. A asi je vám jasné, že to nebude o pečení cukroví a úklidu... pěkně podle abecedy, začne Anička

Vánoce mám moc ráda. Je to vlastně jediná příležitost, při které si troufám na přáníčka a jejich tvorba mi přijde zábavná. Asi právě proto, že je opravdu téměř nikdy jindy nevyrábím, jsem vyloženě "solitérní" typ. Žádná manufaktura, každé je jiné a každé trvá dlouho. Prostě si každé užívám. Celkově jich také nevyrobím tolik - kolem dvaceti až pětadvaceti :) Když jsou hotová, vymýšlíme se Šárkou, které půjde komu.

Kolekce Winterberry od My Mind's Eye se mi z letošní nabídky zimních a vánočních líbila nejvíce a i když ji nemám v "plné palbě", leccos jsem si už z ní nachystala.  Je to sice každý pes jiná ves, ale to se mi právě líbí. Všechny dohromady je posílat nebudu, že?! :)


První dvě přání vznikla ze stejného papíru, bloček "šestkových"  papírů má totiž každý motiv dvakrát. Obrázek zasněžené vesničky je akorát jednou víc posunutý doleva, s jelenem, bez kostelíka, a jednou víc doprava. Tedy bez jelena a s kostelíkem. Pro myslivce i pro katolíky:).

Ani tato nenáročná technika "vytrhni papír z bloku a nalep ho na přáníčkový základ" mě - přáníčkového amatéra - neuráží:)) Ale aby to bylo aspoň trochu osobité, doplnila jsem omotávku  stříbrným twine provázkem, doplnila ceduličku a na místo nakresleného stromu umístila stromek dřevěný. Přišpendlený je vždy pomocí červené svorky


Vánoční přání jsou také jednou z mála příležitostí, kdy s gustem používám všechny ty nastřádané stužky z galanterie, ozdobičky z květinářství, hračkářství, hobby marketů a bůhví odkud to všechno mám. Dřevěný stromek přistál tedy i na dalším přání, tentokrát na červené stužce a je opět přišpendlený svorkou. Díry do stromků jsem snadno připravila skalpelem. Vzor papíru jasně říká účel, ceduličeknetřeba.


Zkusila jsem trochu potrápit i řezací plotr a tento bílý věneček je asi zatím nejjemnější motiv, který pod mým vedením vyřízl


Líbí se mi malá renesance, kterou prožívají klasické svorky s dvěma pacičkami, z platíčka Winterberry svorek asi zůstane jen ta FA LA LA, s tímhle nápisem si většinou v našich končinách moc neporadíme :)  Stříbrno - šedé přání by mohlo být i "zvukové", kdyby se tyto roztomilé rolničky rozezněly. 


Kromě velkých čtvercových základů mám moc ráda i mini čtverce. V tomto případě kraft verze. Na minimalistická přání je to ideální a uznejte, že dostat takovou prťouskatou obálku je prostě vtipné.  Oproti loňsku jsem tato svá jednoduchá přání "povýšila"... tedy asi o 1 mm. Pod vlivem Terčiných videí používám pěnovou oboustranku téměř všude. 


V tvořivém rozpoložení jsem sáhla i po loňských  zásobách - Cabin Fever od Carta Bella je zatím téměř netknutá, nechápu proč!:) Je tak pěkná a ty čtvrtky táák kvalitní. Razítko Keta.


Nápad udělat z každé starší kolekce aspoň jedno přání se mi zalíbil. Winter Wonderland od Simple Stories.  Perličky Ranger.


A jedna z nejhezčích zimních kolekcí ever - Snow and Cocoa od Crate Paper. Toto přání je téměř identickou kopií jednoho od Jany Bennett a dalo místo na slunci malému medvídkovi - poslední postavičce, která zbyla na archu samolepek.


Před Vánocema si také zkouším zrealizovat některé uložené inspirace ze své Pinterestové nástěnky
Varianta vpravo je tak jak to má být. Varianta vlevo je omyl :-)


A tvořím kalendáře. Tři. To bohatě stačí. Zdobím to minimálně. V tuto chvíli mám jen nalepené fotky a titulku k jednomu kousku pro babičku.


Omotávání nápisu jsem si hodně oblíbila. Takže další malý šperk je na světě.  Dostávám nebezpečný grif v omotávání kluzkou a zatrhávací zlatou nití :)


A poslední fotka je fotka chaosu. Z tohoto včerejšího chaosu dnes povstaly visačky na mikulášské baličky do Šárčiny třídy. S jejich tvorbou jsem úplně nepočítala, maminka co to měla na starost ale onemocněla....takže Hujerová se hlásí a dává si nocovku. Z kolekce od Pinkfresh Studio - Holiday Vibes určitě udělám těch přáníček aspoň deset! A KAŽDÉ BUDE JINÉ! 25 visaček není asi žádná porce, ale mě to fakt nejde ta velkovýroba :)



Přeji vám krásný Advent a těším se na příště!


14 komentářů:

  1. To je kráása! Já tu velkovýrobu neumím. Proto se tím asi nikdy nezačnu živit naplno, protože bych zkrachovala :)) Krásné Vánoce, M.

    OdpovědětVymazat
  2. Marti děkuji, sem ráda, že se Ti líbí:)

    OdpovědětVymazat
  3. Anička kraaasne to mas, a ze ti ta veľko výroba nejde. Páči sa mi ze každé prianie je iné a originálne. Užívaj advent

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivy také moc děkuji a také užívej Advent...a těším se moooc na Tvůj článek...jsem fakt zvědavá:)

      Vymazat
  4. Oooo, bozi jsou!! Soucitim, taky nejsem pranickovy typ a jednou v roce .. bohate staci!! Jo a ten medved je bozi, vid, potrebovala bych jich tak deset!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani díky! Když jsem viděla Tvého medvěda, ten můj už prostě dál nemohl na aršíku zůstat. A je pravda, že mezi dětmi má tohle přání jednoznačně největší úspěch. DÍKY!:) Šárka si ho vyprosila a půjde do rodiny jejího nejlepšího kamaráda.

      Vymazat
  5. Super! Kolekci Winterberry jsem letos také vzala útokem a dala jsem si za úkol zpracovat ji, co to jenom jde. Úplně poprvé vlastně, vždycky jsem si vytvářela svoje "serepetičky" a z nějaké hotové kolekce jsem tak maximálně sem tam něco dozdobila. Letos teda jinak. Měla jsem tyto šestkové papíry, enamelky, papírové výseky a silikonové samolepky (s těmi jsem si úplně rady nevěděla :D ) a musím říct, že mě to dost bavilo :-) Ta tvoje přáníčka jsou fakt bezva, mám se ještě co učit! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, já jsem hrozně zvědavá...pošlete nám fotky vašich přáníček nebo je připíchněte na Pinterestovou nástěnku "Inspirováno Pretty Papers" ať to také vidíme:). Zrovna u těch enamelových ozdob jsem si říkala, že si je ještě "doberu":)) Děkuji pěkně za pochvalu, ale z mých přání si myslím opravdu není CO se učit:))

      Vymazat
  6. Ani máš je kouzelné. . A všechny...

    OdpovědětVymazat
  7. A díky Jaruško!:)A krásný advent!!

    OdpovědětVymazat
  8. Páni, ta jsou nádherná... a všechna. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Móóóc pěkné! Ja také dělám jedno celý večer a každé jiné, jen mě to bavį.

    OdpovědětVymazat
  10. Anicko, Advent je pro mě synonymem šíleného spechu, ať se snažím sebevíc, moc nestíhám. Tak jsem si i ctečt vasich článků musela nechat na potom. 😉 Tvá přání jsou boží a je mi fakt líto, že jsem nevidene ty visačky, musely být uzasne! Když už jsem ti nestihla popřát pohodový Advent, tak aspoň preji krásný nový rok plný dobrych zpráv. ❤❤❤

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem článek objevila až dneska, tak super inspirace na vlastně letošní :) Vánoce. Přáníčka jsou krásná.

    OdpovědětVymazat